×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2011-12-09  

20 miljoner ska sparas på gymnasieskolan.

Stora besparingar på Gymnasieskolan.

I ett pressmeddelande från Socialdemokraterna berättas att gymnasieskolorna i Örebro behöver minska sina lokalkostnader för att minska gymnasienämndens underskott.
- På grund av de generella besparingarna på grund av det världsekonomiska läget och sviktande elevunderlag, står Örebros gymnasieskolor inför flera utmaningar och ett stort behov av lokalanpassning.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com
1 Klickbar bild.

Arkivbild.

Den andra november presenterade den sittande majoriteten sin budget.
På bilden syns Lennart Bondesson(KD), Lena Baastad(S) och Rasmus Persson(C).

I ett pressmeddelande från Socialdemokraterna berättas att gymnasieskolorna i Örebro behöver minska sina lokalkostnader för att minska gymnasienämndens underskott.
- På grund av de generella besparingarna på grund av det världsekonomiska läget och sviktande elevunderlag, står Örebros gymnasieskolor inför flera utmaningar och ett stort behov av lokalanpassning.

Det gör att vi nu ger gymnasieförvaltningen i uppdrag att efter årsskiftet återkomma till nämnden om var gymnasieprogrammen i framtiden ska förläggas så att vi kan fatta beslut framåt februari, säger gymnasienämndens ordförande Dennis Begic (S) i ett pressmeddelande.

Helst är det externa lokaler som ska lämnas.

När det gäller lokalerna för gymnasieskolorna så ska alla lokaler vara med i utredningen och helst är det externa lokaler som ska lämnas för att minska kostnaderna.
I utredningen ska hänsyn tas till utbildningarnas behov och möjlighet att flytta utbildningar till andra gymnasieskolor.

Flytta WUC till andra lokaler.

Det finns planer på att Wadköpings Utbildnings Center ska flytta till andra lokaler och den enda utbildning som ska vara kvar är Vård och Omsorgs programmet. Genom att flytta på WUC:s utbildningar beräknas det sparas cirka 10 miljoner kronor.
Virginska skolan ska också granskas och där räknar man med en besparing på 8 miljoner kronor. Besparingen på övriga skolor beräknas till 2 miljoner, totalt skulle besparingen bli 20 miljoner kronor och det är så mycket gymnasienämnden räknar med att ha i underskott i slutet av året.
- I utredningsarbetet är dialogen och samtalet med samtliga oerhört viktig. För att kunna föra en bra dialog vill vi nyttja kompetensen som finns på CESAM för att skapa en bra modell för dialog och samtal, avslutar Dennis Begic.

Det vi ser nu är kostnaderna för socialdemokraternas valrörelse säger George Barsom (FP).

Oppositionen har redan tyckt till om granskningen av lokaler och George Barsom (FP) säger bland annat i ett pressmeddelande att
- Det vi ser nu är kostnaderna för socialdemokraternas valrörelse, Folkpartiets ledamot i Gymnasienämnden.
- Då fanns pengar till allt. Då behövde man inte lägga ner några skolor. Då var det bara att satsa vidare.
- Vi i Folkpartiet står för en annan politik. Vi tyckte det var ett svårt beslut att lägga ner Rudbecksskolan. Men vi såg att det var nödvändigt om vi skulle kunna fortsätta satsa på bra utbildning, på bra villkor för lärare och elever.
Vi förstår inte varför det skulle vara bättre att lägga ner Risbergska skolan, eller Virginska skolan. Och vi förstår absolut inte varför det är bättre att satsa på tomma lokaler istället för på lärare.
- Örebro behöver bättre gymnasieskolor med bättre lärare för mer kunskap. Inte tomma lokaler och usel ekonomi.
Det är dags för en liberal skolpolitik, avslutar Georg Barsom.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar