×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2011-12-02  

Göran Hägglund (KD) besökte Tegelbruket.

Göran Hägglund (KD) besökte Tegelbruket.

Tegelbruket är en storsatsning från flera olika aktörer för att skapa ett allaktivitetshus med fokus på ungdomar.
Tegelbruket ligger i Markbacken och än så länge är det inte färdigt utan först januari 2012 ska det vara klart för inflyttning och då ska huset fyllas med bibliotek, boxningsklubb och mycket annat. Driften ska skötas av Sensus och KFUM.


© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com
5 Klickbara bilder.

Tegelbruket är en storsatsning från flera olika aktörer för att skapa ett allaktivitetshus med fokus på ungdomar. Tegelbruket ligger i Markbacken och än så länge är det inte färdigt utan först januari 2012 ska det vara klart för inflytt och då ska huset fyllas med bibliotek, boxningsklubb och mycket annat. Driften ska skötas av Sensus och KFUM.

Tegelbruket har bland annat Fryshuset i Stockholm som inspiration.

Göran Hägglund var inte den första minister som besöker Tegelbruket och den här satsningen får många att bli nyfikna även utanför Örebro.
Tegelbruket har Fryshuset i Stockholm som förebild och Tomas Rasmusson, projektledare Tegelbruket, höll i en kort presentation av projektet för Göran Hägglund, besöket avslutades med en rundvandring i den del som just nu håller på att byggas.

Tegelbruket är till för alla.

Tegelbruket kommer att drivas som en förening och alla är välkomna.
Huvudfokus kommer att ligga på ungdomar och unga vuxne men när de kommer att ha bibliotek och andra utrymmen som riktar sig till alla Örebroare och de ser framför sig en mötesplats för alla åldrar.
De utrymmen som är specialbyggda för olika verksamheter kommer man att behöva lösa ett medlemskort för att kunna använda men det kommer inte vara någon hög årsavgift med tanke på att så många som möjligt ska kunna vara med.
Ett av ledstjärnorna för Tegelbruket flexibilitet, lokalerna har också det i tanke så att de kan användas för flera olika saker och inte blir låsta för bara en verksamhet.

Göran Hägglund kommer gärna tillbaka till Tegelbruket.

Efter rundvandringen på det blivande Tegelbruket fick vi en intervju med Göran Hägglund och den första frågan var vad han fick för intryck av Tegelbruket.
Göran Hägglund svarade att Tegelbruket var otroligt spännande eftersom det är ett samarbete mellan kommunen och ideella organisationer, det är framtidens melodi att hitta samverkan mellan det offentliga och den ideella sektorn.
Tegelbruket har stora möjligheter att bli en samlingspunkt inte bara för ungdomar utan för alla och Göran Hägglund kommer gärna tillbaka till invigningen och han vill gärna komma tillbaka på besök när alla verksamheter är uppe för att se hur det fungerar.

Kristdemokraterna håller just nu på att arbeta med barn och ungdoms frågor.

Göran Hägglund sa att Kristdemokraterna har arbetat mycket med frågor som rör de små barnen och nu har de startat ett arbete i partiet för att titta på ungdomsfrågor också.
Arbetet med de frågorna sköts av flera olika grupper i partiet och de tänkte hålla på fram till nästa val och Göran Hägglund sa att han räknar med att partiet kommer att kunna lägga fram flera förslag för att skapa ett tryggare samhälle för ungdomar.
På frågan om Kristdemokraterna är duktiga på att lyssna på ungdomar svarade Göran Hägglund att han tycker att de är det men att de säkert kan bli mycket bättre.

Kan vara svårt att träffa ungdomar.

För att träffa ungdomar och kunna lyssna på vad de säger behöver man arbeta på ett lite annat sätt än vanligt sa Göran Hägglund. Det är också viktigt att ha tid att prata och att träffa dem i en miljö där de känner sig bekväma.
En egenskap som är viktig för Göran Hägglund är att ha stora öron och han sa att han själv har väldigt stora öron för att kunna lyssna.
- Modellen för att göra det är ju knappast att sätta in en annons i tidningen och be dem komma till en samlingslokal utan det handlar väldigt ofta om att söka upp ungdomar där de är.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar