×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2011-11-19  

Hjälpstickan på Hantverkarboden.

Hjälpstickan på Hantverkarboden.

Vecka 46 fylldes Hantverkarboden i Wadköping av stickade alster, anledningen till det var att Hjälpstickan i Örebro hade en utställning och försäljning av stickade vantar och sockor.
Hjälpstickan är en ideell förening som stickar mössor och vantar med mer till bostadslösa och alla är välkomna att skänka sina stickade alster.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com
6 Klickbara bilder.

Vecka 46 fylldes Hantverkarboden i Wadköping av stickade alster, anledningen till det var att Hjälpstickan i Örebro hade en utställning och försäljning av stickade vantar och sockor.
Hjälpstickan är en ideell förening som stickar mössor och vantar med mer till bostadslösa och alla är välkomna att skänka sina stickade alster.

Hjälpstickan i Wadköping.

Iden om att ha en utställning, försäljning och pengainsamling i Hantverkarboden i Wadköping var Britt-Marie Vindhs idé när hon fick erbjudande att använda Hantverkarboden den här veckan då de fått ett återbud. Britt-Marie ringde då till Ingalill och frågade om hon var intresserad och nu sitter damerna hela dagarna i Hantverkarboden och stickar. Ingalill har varit med i Hjälpstickan i två år och Britt-Marie Vindh har precis börjat och innan den här veckan i Wadköping hade de inte träffats förut.

Inte så välbesökt än, men chansen finns.

En del besök har de haft och även om inte alla handlar så har de möjlighet att lämna ett bidrag, pengarna som kommer in under den här veckan ska gå till Ria Dorkas och Gnistan så att de ska få köpa in varma underställ och annat som hemlösa behöver under de kalla månaderna men som inte går så bra att sticka eller virka.

En handfull aktiva i vår region.

Ingalill berättade att det var 6 damer som lämnade stickade saker med jämna mellanrum och sedan finns det andra som lämnar någon gång ibland och Hjälpstickan är helt ideellt, man stickar för att man vill hjälpa till. Britt-Marie brukar sitta och sticka framför tv:n på kvällarna och hon funderade på vad ho skulle göra med allt det hon stickade och när hon fick höra talas om Hjälpstickan så tänkte hon att det var en bra ide. Många sitter hemma och stickar men har sedan ingen användning för sakerna och då är det bra att kunna ge bort det.

Det går åt mycket garn.

Under oktober månad så har Garntjänst lovat att sponsra Hjälpstickan med dubbelt så mycket garn som de har använt och Örebro/Kumla blev det ungefär sju kilo enligt Ingalill. Totalt så blev det drygt 300 kilo garn under oktober och Ingalill tänkte att de som stickar ofta till Hjälpstickan ska få möjlighet att själva välja av garnet som hon får.

Hjälpstickan startades i Stockholm.

Hjälpstickan startades för att Ulrika Loeb som gillar att sticka undrade om det fanns några som kunde ha nytta av allt det hon gjorde, själv har man inte användning för allt man stickar. Ulrika tog kontakt med Stadsmissionen i Stockholm som blev jätteglada över att få vantar och annat som Ulrika hade stickat och på den vägen är det. Nu finns Hjälpstickan i nio städer i landet och filialen i Skövde kan också ta emot barnplagg, men de är de enda i landet som gör det. Det stickade går till både män och kvinnor vilket kan vara bra att veta när man vill sticka något och det ska stickas med tanke på att hjälpa en hemlös person.

Vill ni veta mer?

Den som är intresserad av Hjälpstickan kan besöka www.hjalpstickan.se för att hitta mer information.
Om någon vill komma i kontakt med Ingalill Helgesson som är distriktsansvarig så finns den informationen också på hemsidan annars så går det att kontakta Ria Dorkas så kan de vidarebefordra meddelanden.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar