×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-10-31  

Rosa bandet-galan.

Rosa bandet-gala i Konserthuset.

Under gårdagskvällen genomfördes rosa bandet-galan i Konserthuset i Örebro.
Galan genomförs till förmån för bröstcancerforskning.

Du kan stödja Nyckelfonden via bidrag till PG 900298-1
och Bröstcancerfonden via PG 900591-9

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com
41 Klickbara bilder.

Sista söndagen i Oktober betyder stor Rosa Bandet gala på Konserthuset i Örebro.
I år var det ett digert musikprogram av varierat slag, till och med i pausen var det musik både i foajén och i Wirensalen.

Rosa Oktober en viktig månad för bröstcancerforskningen.

Rosa Bandet Galan är inte bara musik och nöje, det är också en insamling till rosa bandet och poängterar vikten av forskning om cancer och då speciellt bröstcancer.
HILDA en förening för bröstcancerpatienter fanns på plats och Natalie berättade om deras verksamhet och att föreningen är öppen för alla. Man är inte tvungen att ha drabbats av bröstcancer för att vara medlem.
I foajén på Konserthuset stod Anita Nacklin och Åsa Granath vid bordet med Rosa Bandet varor och Anita som hade stått på sjukhuset i Laxå och sålt varor under oktober berättade att det hade gått väldigt bra.
Utbudet på Rosa Bandet varor utökas varje år och det var lite svårt att säga vad som sålde bäst, men strumpor nyckel band och naturligtvis det rosa bandet var varor som gick bra. Försäljningen under galan var också bra och det var många som stannade till vid deras bord under pausen.

Konferencier under Rosa bandet-galan var Maria Johansson och Nina Dahlström.
Maria Johansson börja vi bli vana att se som konferencier men de flesta känner säkert till henne som sångerska.
Nina Dahlström arbetar för City Örebro och är en av de som fixat allt det som har hänt under oktober månad och den här sista helgen var hektisk för City Örebro med många saker på gång och som avslutning den stora finalen på Örebro Konserthus.

Nyckelfonden stödjer forskning.

Nyckelfonden presenterade också sin verksamhet och Florry Hallbergson berättade att de är till för att stödja forskning på Universitets Sjukhuset Örebro. Nyckelfonden har ett plusgiro konto och när en förening har det så går det att skapa underkonton vilket gör att det går att öronmärka pengar till en viss sak och det har Nyckelfonden gjort när det gäller bröstcancer.
Florry var tydlig med att forskningen är en viktig del i USÖs verksamhet för ett sjukhus som har en stabil forskningsmöjlighet har lättare att locka läkare och nu när Örebro har fått läkarutbildningen så blir det ännu viktigare.

Allt från körsång till hårdrock.

Inledningen på kvällen stod elever från årskurs 9 på Karl Johan skolan för och här har vi redan en väldigt duktig kör som lovar gott för framtiden för Örebro som musikstad.
Efter den fina körmusiken blev det lite hårdare takter när Motherlode stod för musiken.
Sonny och de andra i bandet spelade två låtar och det var kul att få höra en gammal låt, Wise Man från skivan Sanctuary.
Motherlode är ett jämt band och de är oftast väldigt bra så också den här kvällen jag hade gärna hört mer men nu var det många som skulle ha sin tid på scenen.
Anyone för Tennis spelade också och det här bandet hör vi med ojämna mellanrum och det är också ett jämt band som jag aldrig har hört varit riktigt dåliga. Det här bandet har en stor bredd men deras riktiga styrka är sångaren som har en röst som är riktigt bra.

Inte bara Örebroband.

Det var inte bara lokala musiker som spelade på Rosa Galan. David Urwitz från Trollhättan spelade tre av sina låtar, hans musik är finstämd och efter att ha släppt flera skivor som har blivit hyllade av kritikerna så har han en självklar plats i musiksverige och det här är någon som jag gärna hör mer av.
En annan singer/songwriter som hade rest en bit för att spela på Rosa Galan var Stiko Per Larsson. Det här var inte första gången vi hörde honom och han är fortfarande bra. Stiko Per Larsson har gjort det till sin grej att vara ute på vandringsturné under sommaren men den här gången så hade han åkt bil från Leksand till Örebro.

Staffan Hellstrand.

Den mest kända av artisterna var Staffan Hellstrand och det är inte så ofta man får höra den typen av artist stå med bara en gitarr och sjunga. Staffan är avslappnad på scen och avslutningen med Fågel Blå fick stora applåder Staffan var också duktig på att få med sig publiken när han stod på scen.

En stor eloge till alla som gjorde Rosa Galan möjlig.

En stor eloge till alla som gjorde Rosa Galan möjlig, alla intäkter från kvällen gick oavkortat till Rosa bandet och de artister och tekniker som jobbade under kvällen ställde alla upp gratis och det visar att cancer är något som berör de flesta.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar