×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2011-10-26  

Håkan Juholt (S) på turné.

Håkan Juholt (S) besökte Örebro under sin turné.

Just nu åker Håkan Juholt runt i Sverige för att träffa väljare och Socialdemokrater och tala om de senaste veckornas turbulens med anklagelser om att han inte har följt de regler som gäller för riksdagens lägenheter och reseräkningar.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com
20 Klickbara bilder.

Just nu åker Håkan Juholt runt i Sverige för att träffa väljare och Socialdemokrater och tala om de senaste veckornas turbulens med anklagelser om att han inte har följt de regler som gäller för riksdagens lägenheter och reseräkningar.

Mycket rök och lite substans.

Som du säkerligen märkt, och som vi också fått en del kritik för, valde vi att inte skriva något om turbulensen kring Håkan Juholt när det stormade som värst i början av oktober.
Anledningen var i grunden relativt enkel, av allt som skrevs visade det sig vara mer rök än rent konkret fakta, ord stod mot ord och när vi sammanställt en lista på vad vi egentligen kunde säga att vi visste visade det sig att den blev kort och tämligen intetsägande, eller med andra ord, vi fann att vi inte hade något vi kunde skriva om i det fallet.
Idag kommer vi fortsätta den inslagna linjen, vi skriver om Håkan Juholts besök i Örebro men väljer att fortsätta avstå från att spekulera i turerna om vad som hänt eller inte hänt.

Irene Lejegren presenterade Håkan Juholt.

Håkan Juholt blev presenterad av Irene Lejegren (S) som uppmanade de som var på Våghustorget att prata med Håkan Juholt eller någon annan av de Socialdemokrater som fanns på torget under tiden.
Irene sa att alla frågor var välkomna och om man inte hade kommit på någon bra fråga själv så hade hon ett par på lager som gick att använda bland annat skolfrågan är viktig för Irene och skolfrågor är inte enbart Folkpartiets utan den frågan har jämt varit viktig för Socialdemokraterna.

Ödmjuk Juholt samtalade med människor på Våghustorget.

Det var rätt många Örebroare på torget och det blev snabbt trängsel runt Håkan Juholt när han talat klart. Håkan Juholt höll ett kort tal på torget och det var en ödmjuk partiledare som var på besök, inledningen var
- Jag vet att ni känner er upprörda och besvikna över mina tillkortakommanden.
Talet var en ursäkt till alla som blivit besvikna och arga över de uppgifter som har kommit fram i media.
Håkan Juholt reser runt i landet för att berätta exakt vad det var för uppgifter som stämde och vad som inte stämde för att sedan kunna prata politik istället. Håkan Juholt gick igenom de fyra uppgifter som cirkulerat i media de senaste veckorna.

Fyra uppgifter som har diskuteras i media senaste tiden.

Håkan Juholt kom in i riksdagen 1994 och han bor i Oskarshamn.
När Håkan Juholt kom till riksdagen fick han veta att hans bostadskostnad står riksdagen för och han har varje år redovisat sitt boende i Stockholm, han har varit övertygad om att han hela tiden har gjort rätt och han har inte fått några varningar. Det har inte funnits någon revision mot Håkan Juholt har inte heller gjort en lyxresa till Vitryssland. Det som är fakta sa Håkan Juholt är att han sökte ett stipendium från riksdagen för att köra sin egen bil ner till Vitryssland med material.
När det gäller reseräkningar så är det två reseräkningar som det finns frågetecken på. Håkan Juholt sa att 758 reseräkningar är vad kvällstidningarna har kontrollerat och en av dem beror på en för sen avbokning av hyrbil och då blir det en reseräkning kvar och den har Håkan Juholt inte hunnit kolla upp än eftersom det var under 2007.
När det gäller regelverket för riksdagens lägenhet så har Håkan Juholt hela ansvaret att ta reda på vad det är som gäller.
- Om det nu fanns ett regelverk och om det var tydligt eller inte, det är mitt ansvar att ta reda på det. Jag skyller inte det på någon annan människa, det är jag som ska ta ansvar för detta och jag tar det ansvaret.
Men det är inte en nivå för en frågeställning att en Socialdemokratisk ordförande avsätts för.

Tänker inte stjäla Moderaternas politiska historia.

Håkan Juholt är angelägen om att resa runt i landet för att prata med människor för att höra vad de tycker. Håkan Juholt sa att han vet att han har gjort fel och han bad om ursäkt.
Avslutningen på talet var ett litet nyp till Fredrik Reinfeldt och Nya Moderaterna.
Fredrik Reinfeldt gjorde en stor grej av att han stulit Socialdemokraternas politiks historia det tyckte Håkan Juholt var spännande och Håkan Juholt hälsade till Fredrik Reinfeldt att han kommer aldrig att stjäla Moderaternas politiks historia.

Håkan Juholt knackade dörr i Varberga.

Våghustorget var inte det enda som Håkan Juholt gjorde i Örebro, han var också med och knackade dörr i Varberga och även om de inte han med så många dörrar så lyckades han värva två stycken nya medlemmar till partiet.
Det märks att Håkan Juholt gillar människor, det är inte så ofta men hör en politiker som är lika avslappnad när han träffar på helt okända människor som Håkan Juholt är. Den första dörren de ringde på tog en stund men han blev bättre på att korta ner sina samtal med boende. Håkan Juholt gick runt i Varberga tillsammans med Jennie Bergström och de samarbetade utmärkt. Vi fick en liten intervju med Håkan Juholt innan han skulle vidare upp till Socialdemokraternas lokal för att träffa ännu fler Örebroare.

Mer prat om politik än om regler.

Håkan Juholt har märkt en tydlig förändring när han är ute och reser, de senaste dagarna har människor velat prata politik och inte regler eller reseräkningar.
På Våghustorget tidigare på dagen så hade det bara varit frågor om hur Socialdemokraterna ska förändra Sverige. Självklart träffar Håkan Juholt på människor som är besvikna och det är ofta andra Socialdemokrater som uttalar besvikelse.
- Det är ofta Socialdemokrater som vill så väl och att vi ska vinna och inte göra självmord, inte snubbla och inte göra fel. Men det är ett helt annat tonläge idag än bara för en vecka sedan.

Sjukförsäkringen och skolan stora frågor i Örebro.

På Våghustorget var en av de vanligaste frågan om sjukförsäkringen eller pensionerna. Håkan Juholt säger att han vill satsa på välfärdssamhället.
Skolan är en viktig fråga för Håkan Juholt och Socialdemokraterna vill lägga 5 miljarder på skolan istället för att sänka restaurang momsen.
- Det är bra för ungdomarna och det är bra för Sverige.

Det är viktigt för Sverige att satsa på skolan och den nya skolsegregationen är en farlig trend och Håkan Juholt vill investera i ungdomar, alla barn och unga har rätt till en bra utbildning.
Håkan Juholt berättade att 1978 fanns det en Socialdemokratisk val affisch med texten fattig men begåvad och det samhället är på väg tillbaka och det är inte den utveckling som Håkan Juholt vill se.

Räknar inte med att återvinna förtroendet på en natt.

Håkan Juholt sa att han är medveten om att många fortfarande kommer att misstänka honom och att det kommer att komma fler frågor om reseräkningar och ersättningar.
Misstankar och osäkerheten kommer att finnas kvar men det är viktigt sa Håkan Juholt att han ska kunna se alla människor i ögonen och att han kan säga att han har gjort det han trodde var rätt och han har inte medvetet fuskat med något.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar