×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2011-10-04  

Internationella Hyresgästensdag firades i Varberga.

Internationella Hyresgästensdag firades i Varberga.

Den tredje oktober är internationella hyresgästdagen och i Örebro passade Hyresgästföreningen på att bjuda på fika och prata om renovering i Varberga med de boende.
Vi var på plats rätt tidigt på eftermiddagen och det var inte så många boende i farten just då, men några hade passat på att prata med Hyresgästföreningens representanter.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com
3 Klickbara bilder.

Den tredje oktober är internationella hyresgästdagen och i Örebro passade Hyresgästföreningen på att bjuda på fika och prata om renovering i Varberga med de boende. Vi var på plats rätt tidigt på eftermiddagen och det var inte så många boende i farten just då, men några hade passat på att prata med Hyresgästföreningens representanter.

Frågor om Västerstadens hyror.

Le Roy Wentzel förhandlare Hyresgästföreningen hade fått en hel del frågor om hyror och hur det kommer att bli i framtiden för dem som har bytt hyresvärd i Varberga.
Västerstaden som den nya ägaren heter håller just nu på att renovera tomma lägenheter och de kommer naturligtvis bli dyrare, men hur det kommer att bli med hyressättningen i framtiden kan Le Roy inte svara helt säkert på, men han sa att han inte tror att Västerstaden kan lägga sina hyror mycket över ÖBO:s.

Internationella hyresgästdagens tema var egentligen bostadsbrist bland unga.

Eva Sten Hyresgästföreningen berättade att temat för internationella hyresgästdagen egentligen var bristen på bostäder för unga, men att Hyresgästföreningen i Örebro istället valt att prata renovering i Varberga, det är många som har frågor nu när ÖBO håller på med stora renoveringar i området och nu har de en chans att prata med representanter från Hyresgästföreningen.
Hyresgästföreningen i Sverige är medlemmar i ett globalt nätverk som heter International Union Of Tenants och det är den internationella föreningen som sätter vilket tema det ska vara på dagen, att unga vuxna inte kan flytta hemifrån är inte bara ett problem i Sverige utan i stora delar av världen så det är ett bra tema för den här dagen.

>IUT försöker få in hyresgästdagen i almanackan.

Hyresgästdagen är inte så känd i Sverige och en av anledningarna kan vara att den inte står med i almanackan men det är något som IUT i Sverige försöker ändra på nu.
Vår svenska almanacka är full av dagar och det är fler som vet om kanelbullens dag än vad det är som vet om Internationella hyresgästdagen.
- Jag kan ändå tycka att det är massor med människor som bor så här, kanelbullen kan ha en egen dag då kan väl hyresgästen få ha det sa Eva Sten.

Ralf Bohlin visade filmklubbens biograf.

Ralf Bohlin som har hand om Varberga filmklubb visade också en film om Hyresgästföreningens historia och eftersom vi var tidiga fick vi bara se filmlokalen inne på Varberga fritidsgård.
Lokalen är inte stor men de har lyckats göra den mysig och det finns plats för de som är filmintresserade.
Som mest har det varit 75 barn inne i lokalen under ett av loven då Ralf visar filmer som lov-aktivitet men då måste det ha varit bra trångt. Så trångt blev det säkert inte under visningen av Hyresgästföreningens historia men förhoppningsvis var det några som ville se den filmen.

Hyresgästföreningen var nöjda med dagen.

Det blev mer människor efterhand som tiden gick och både förhandlaren och juristen hade fått mer att göra. Eva Sten hade själv pratat mycket med ungdomar som passerade förbi.
Ungdomar vet ofta inte vad Hyresgästföreningen är och hur man påverkar men det passade Eva på att berätta om under tiden hon var i Varberga. Eva sa också när jag pratade med henne dagen efter att jurister och förhandlare är inte med ute så ofta och det är bra att de får möjlighet att prata direkt med människor som har problem av något slag med sitt boende. Bra för dem att få ett ansikte istället för endast telefonkontakt eller brev.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar