×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-09-23  

Dans runt kaninen.

Dans runt kaninen.

"Kära örebroare! Så här ligger landet: vi har en stor, gul uppochnervänd kanin mitt på Stortorget. Mitt i stan. Det säger sig självt att det medföljer ett visst ansvar, och det innebär att vi bara har en sak att göra."
Så började ett upprop på Facebook som uppmanade alla att komma och dansa ringdans runt den stora gula kaninen på Stortorget.

4 klickbara bilder från dansen.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com
4 Klickbara bilder.

Kaninen börjar visa att den inte är gjord att hålla lände och uppenbarligen har det slitit att vara något av en örebrokändis.

På fredagen var det några som samlades på Stortorget för att ha ringdans runt de stora gula kaninen innan den plockas ner.
Initiativtagare till ringdansen var Marcus som hade blivit inspirerad av den happening som hänt i New York när människor har samlats på Wall Street för att visa sitt missnöje med bland annat arbetslösheten i USA, kan de ha impulsiva saker i New York så borde man kunna ha det i Örebro också tänkte Marcus och det gick även om det inte var så många som dök upp.

Marcus sa att kaninen i början bara var en random grej men nu så vill han ha den kvar och han älskar den stora gula kaninen.

Det händer för få impulsiva saker i Örebro.

- Det händer för få impulsiva saker i Örebro. sa Marcus, och han berättade att han gärna skulle vilja se fler sådana här initiativ, alla kan göra en liknande grej om de bara vill.
I nuläget så har han inget mer planerat men något mer blir det säkert.

En ganska tom inledning.

När ringdansen skulle börja så var det inte så många vid kaninen men när dansen väl kom igång så fylldes det snabbt på med dansare och det blev till slut en hel ring runt kaninen.
Daniel Toutin och Ivona Cetofski var två av de som dansade och Daniel var där för att hedra den stora gula kaninen.
Kaninen var ett bra initiativ av Open Art och Ivona sa att det är bra med ett konstverk som man kan ta på och klättra på, kaninen är ett konstverk som alla kan njuta av oavsett ålder och båda två skulle vilja ha kvar kaninen i någon form.

Örebro skulle kunna bli en mittpunkt i konstvärlden om vi bevarar kaninen.

Kaninen kanske inte behöver vara kvar på Stortorget men en mindre version skulle kunna sättas upp permanent någonstans och på frågan om de har någon plats de skulle vilja se en gul kanin så blir det rondellen vid universitetet eftersom den är så kal.
- Örebro skulle kunna bli en mittpunkt i konstvärlden om vi bevarar kaninen. Finansieringen skulle kunna ordnas genom en insamling, det är många som skulle vilja ha kvar kaninen och det är säkert en hel del som skulle kunna tänka sig att bidra till en insamling för en ny beständig kanin. sa Daniel Toutin.

Ivona gillade de vita gubbarna.

Både Daniel och Ivona hade varit runt och tittat på Open art under sommaren och Daniel fastnade för den stora svarta minan. han sa att han hoppas att Örebro Kommun köper in den så att den blir permanent i staden.
Ivona gillade de vita gubbarna som fanns på olika ställen i centrala Örebro, de vita gubbarna lyfte upp hela stan.

Kaninen börjar se lite sliten ut nu.

Den gula kaninen kommer snart att bara vara ett minne eftersom den ska rivas. Den börjar se lite luggsliten ut och påminner mer och mer om en tappad eller kastad leksak, men en sak som kaninen har gjort den här sommaren är att lysa upp dagen för många som har passerat Stortorget och den är säkert ett av de mest fotograferade föremålen i Open Art den här gången.
Oavsett om man gillar kaninen eller inte så har den varit ett samtalsämne och snart är den bara ett minne eftersom den inte var gjord för att hålla längre än under Open Art.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar