×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2011-08-30  

Manifestation på Stortorget.

Manifestation på Stortorget.

Under tisdagen hölls en manifestation mot svensk invandrarpolitik på Stortorget.
Under oktober förra året kedjade Tomas Lundström fast sig på migrationsverket och idag var det rättegång, rättegången gick snabbt och under och efter rättegången där Tomas Lundström åtalades för olaga intrång genomfördes en lugn manifestation utanför Tingsrätten och på Stortorget.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com
3 Klickbara bilder.

Under tisdagen hölls en manifestation mot svensk invandrarpolitik på Stortorget.
Under oktober förra året kedjade Tomas Lundström fast sig på Migrationsverket och idag var det rättegång, rättegången gick snabbt och under och efter rättegången där Tomas Lundström åtalades för olaga intrång genomfördes en lugn manifestation utanför Tingsrätten och på Stortorget.

Kedjade fast sig på Migrationsverket.

Tomas Lundström kedjade fast sig själv vid Migrationsverket för att protestera mot att Sverige tvångsutvisar flyktingar. Det Tomas vänder sig mest mot är de utvisningar som sker med hjälp av polisen. Sverige har fått kritik för att till exempel Irakier skickas tillbaka till Irak trots att läget i landet är osäkert. Sverige har fått skarp kritik av bland annat UNHC, FN:s flyktingorgan, för att vi avvisar människor till Irak och vi är ett av de få länder som fortfarande gör det trots det osäkra läget i landet.

Vi är ett tillräckligt rikt land.

Efter rättegången passade vi på att prata lite med Tomas.
Tomas sa att vi är tillräckligt rika och har ett tillräckligt stort land för att alla ska kunna få stanna som vill, Tomas drömmer om en värld utan gränser, men så länge det inte finns så borde i alla fall tvångsavvisningarna där människor blir hämtade av polis att stoppas.

Manifestation för att stötta.

Manifestationen var till för att stötta Tomas och det var flera på plats på Stortorget, många som passerade kom fram och diskuterade asylpolitik med de som stod vid skyltarna.
De som arrangerat manifestationen bjöd de förbipasserande på yoghurt, kaffe ock kakor.

Domen i ärendet faller den 9 september.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar