×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2011-08-29  

Socialdemokraterna utsåg tre nya kommunalråd.

Under måndagskvällen utsåg Socialdemokraterna i Örebro tre nya kommunalråd, de nominerade är Fisun Yavas äldreomsorg och sociala frågor, Lena Beime vuxenutbildning och arbetsmarknad och Thomas Esbjörnsson skolfrågor.

Alla tre har arbetat med politiska frågor länge och nu tar de klivet in i politiken på heltid om de blir valda.
Fisun Yavas har arbetat med politiska frågor i 20 som fritidspolitiker är nominerad till förste vice ordförande i programnämnd Social Välfärd.
- Jag har haft politiska uppdrag på fritiden i snart tjugo år så det blir annorlunda, men väldigt roligt och spännande, att nu få göra det här på heltid.
Får jag medlemmarnas förtroende ikväll kommer jag redan i morgon att tillsammans med våra samarbetspartier arbeta för en bättre välfärd i Örebro
säger Fisun Yavas i ett Pressmeddelande.

Thomas Esbjörnsson är idag förste vice ordförande i programnämnd Barn och Utbildning men nu är han nominerad till ordförande i nämnden i ett pressmeddelande säger han att.
- Skolfrågor ligger mig varmt om hjärtat och efter de två valrörelser vi har haft nu på kort tid i Örebro känns det angeläget att sätta igång på riktigt och faktiskt ta tag i dessa frågor.
Nu senast kunde vi se hur betygen har sjunkit kraftigt i Örebro så det finns verkligen att göra.

Lena Beime är nominerad som vice ordförande i Vuxenutbildnings och Arbetsmarknadsnämnden. Lena Beime byter därmed område tidigare var hon andre vice ordförande i Kultur och medborgarnämnden.
- Jag blev både glad och stolt när jag blev nominerad som kommunalråd. Vi har många viktiga frågor att ta tag i, framförallt jobbfrågan för unga och jag ser fram emot att få jobba tillsammans i den nya kommunledningen för att åstadkomma det.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar