×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2011-08-23  

24 tavlor blev en.

24 tavlor blev en.

På måndagskvällen var det invigning av en tavla målad av barnen på gården 193 - 205 i Varberga.
Tavlan sitter på väggen till cykelskjulet som finns på gården och den består av flera mindre tavlor som har satts ihop och ramats in för att bilda en lite större.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com
7 Klickbara bilder.

Ralf Bohlin, HGF, sade några korta inledande ord om tavlan som gårdens barn varit med om att skapa.

På måndagskvällen var det invigning av en tavla målad av barnen på gård 193 - 205 i Varberga.
Tavlan sitter på väggen till cykelskjulet som finns på gården och den består av flera mindre tavlor som har satts ihop och ramats in för att bilda en lite större.

Inspirerad av ett Studiebesök.

Initiativtagare till tavlan var Ralf Bohlin boende i Varberga och kanske mest känd som skaparen av filmklubben i Varberga. Iden fick Ralf när han var på studiebesök i Västerås, där finns det en liknande tavla fast i mycket större format. Tavlan målades av barnen som finns på gården och de använde Hyresgästföreningens lokal.
Den lokala arbetsgruppen kallas Kaffekoppen och den består av två gårdar i Varberga men det var bara en gård som var med och målade.

Barnen stod för underhållningen.

På invigningen var alla barn som målat med och de blev bjudna på saft och kakor, musik fick de också lyssna på eftersom Lennart Winqvist var där och spelade dragspel, men det tog inte så lång tid innan barnen själva tog över underhållningen genom att låna mikrofonen och sjunga och Lennart fick spela flera olika barnvisor.

Peter Johansson, ÖBO, var med och invigde tavla.

Peter Johansson distriktschef Varberga/Oxhagen ÖBO och Ralf Bohlin var de som avtäckte tavlan och Peter passade också på att säga några ord.
Peter inledde med att säga att det var kul att han fick komma till invigningen eftersom Öbo jobbar mycket med boinflytande och grunden för boinflytande börjar med barn och ungdomar.
- Ni som bor på den här gården har nu något unikt eftersom ni har den här tavlan och boinflytande handlar om att ni har möjlighet att påverka er närmiljö.

Boinflytande är en viktig del av ÖBO:s arbete.

Peter Johansson berättade efter invigningen att Öbo fick i uppdrag att arbeta med boinflytande i sina områden och det har de gjort i en del år nu, i Varberga tog det fart ordentligt under 2005.
Boinflytande betyder att de boende ska ha inflytande över sin närmiljö och i Varberga har de boende fått vara med och bestämma hur gårdarna ska se ut, det är därför det är så stor skillnad på de olika gårdar som finns i området.
- Just den här gården är inriktad på barn med gungor och andra saker, andra gårdar är mer inriktade mot vuxna.

Gemensamma projekt skapar gemenskap i området.

Firyan Altunkaynak var med sina barn och målade.
Barnen tyckte att det var jättekul, i början var de lite avvaktande och rädda för att göra fel men när de väl började så tyckte de att det var kul och det blev mest sommarmotiv som bilder så det märks tydligt vilken årstid det var när de målades.
24 olika plattor målades och en del barn målade fler än en, men att ha en sådan aktivitet mitt på sommaren när inte så många var hemma gjorde att det inte var så många barn med och målade. Firyan sa att om de skulle måla en tavla till så skulle säkert fler barn vara med och då blir det också en bättre gemenskap när barnen lär känna varandra bättre.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar