×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-08-22  

Så var den då förbi, årets upplaga av V.OX-festivalen.

V.OX-festivalen 2011.

Den sista helgen innan skolorna startar är det full fart vid scenen i Varberga parken för då var det V.OX Festivalen som gällde.
Lördagen är den dag som är till för ungdomarna och i år var det Hiphop tema med bland annat Dogge Doggelito och Kodie på scenen.
Normalt börjar festivalen redan på fredagen men i år regnade filmvisningen in.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com
121 Klickbara bilder.

Den sista helgen innan skolorna startar är det full fart vid scenen i Varberga parken för då var det V.OX Festivalen som gällde.
Lördagen är den dag som är till för ungdomarna och i år var det Hiphop tema med bland annat Dogge Doggelito och Kodie på scenen.
Normalt börjar festivalen redan på fredagen men i år regnade filmvisningen in.

Omtyckt Dogge på scenen.

Lördagen hade tema med hiphop, street och beakdance och en av V.OX festivalens favoritartister var tillbaka för fjärde året.
Dogge Doggelito gillar att prata med ungdomar och tiden han lägger efter spelningen på att skriva autografer och bli fotograferad kan bli längre än tiden han står på scen.
Hans nyaste skiva är fortfarande rap men med en lite annan musik än vad vi är vana vid, Dogge själv sa att han ville prova något annat nu efter att ha hållit på med rap så pass länge.
Anledningen till att Dogge kommer tillbaka till V.OX är att han gillar stämningen på festivalen och det är jämt kul att stå på den scenen.
Han blev inte besviken i år heller, det var många som kom till hans spelning fast han var rätt tidigt på kvällen.

Kodie siktar mot den stora hitten.

Kodie är Örebroaren som så många andra flyttat till Stockholm, tanken var att han skulle koncentrera sig på sina lärarstudier men Dogge Doggelito tog med honom på spelningar och sen blev det musik igen istället.
Studierna har Kodie tagit en paus från och nu siktar han på att få en stor hit så att han får spela på de större scenerna.
För Örebropubliken är Kodie känd och omtyckt sedan länge och att han arbetade på flera skolor i staden gjorde att han har en stabil grupp med fans som dyker upp när han sjunger.
Kodie gillar också V.OX festivalen han har precis som Dogge Doggelito varit med flera gånger och han kommer tillbaka tack vare känslan i publiken, det är bara kärlek.
Den här V.OX festivalen var Kodie konferencier också och det märks att han gillar ungdomar, när han inte var på scen så skrev han autografer eller stod och pratade med besökarna.

Första gången med Open Mic.

I år var det första gången som V.OX hade Open Mic och det var några modiga som anmält sig. Robin eller Big Fazz som han kallar sig på scen var med två gånger.
Big Fazz är rappare och hans stora idol är Tupac. Att ha Tupac som idol betyder inte att Big Fazz vill efterlikna honom i allt, den kriminella sidan låter han bli men att i musiken beskriva var han kommer ifrån och hur han ser på olika saker det är något han tänker göra.
Musik är kul och speciellt rap är det som Big Fazz gillar.

Haffla musik för hela slanten.

Sist upp på scenen var Medina och de fick ett öronbedövande mottagande av publiken.
Medinas musik är mer åt partyhållet även om det är hiphop och publiken var med på noterna från första tonen.
Haffla musiken ljuder över Örebros västra delar och Medina får parken att gunga, deras texter är på svenska och många av dem handlar om att ha kul.
Bandet är avslappnat och de pratar med publiken, under V.OX festivalen får artisterna räkna med att publiken kommenterar det de gillar högt och tydligt och Medina verkade uppskatta samspelet.

V.OX mer än musik.

V.OX festivalen är mer än dans och musik, Thomas Gustavsson Stadsdelsutvecklare på Örebro Kommun sa att de vill att V.OX ska bli en arena för verksamheter i Varberga och Oxhagen att visa upp sig. I år hade de lyckats få dit Tandhälsan för första gången.
Oxhagens Scouter var också på festivalen och barn fick prova på lite repövningar.
Scouterna i Oxhagen är en nystartad scoutförening och det har inte fungerat riktigt som det brukar att starta upp en ny avdelning berättade Arvid Nilsson.

Bubblan var också på V.OX och de hade olika aktiviteter under de tre dagarna som festivalen håller på, den aktivitet som lockade flest var stafflimålningen på söndagen för då hade de haft cirka 70 barn som målat tavlor.

Söndagen är för hela familjen.

Söndagen inleddes med grupper från Rockskolan i Varberga och Leslie Kot var på plats för att hjälpa sina elever, jag kan inte hjälpa att jag blir imponerad när jag hör de här unga musikerna de är redan riktigt duktiga och Örebros musikliv får se upp när de blir lite äldre för då kommer de att ta plats.
Sympathy of treachery hade passat på att byta namn precis innan de gick upp på scen, men oavsett vad bandet heter så är de riktigt bra.
Ludde som sjunger imponerade och de kan redan spela även om instrumenten ser ut att vara lite för stora än så länge, men här är ett band som det ska bli kul att höra fler gånger och att se hur de utvecklas i framtiden.

Epsilon ett band på väg fram.

Epsilon är ett relativt nytt band som är på väg fram och de deltog i talangen i år men kom inte vidare till final. Bandet spelar covers och att höra Van Halens gamla hit Jump var riktigt kul och inte riktigt väntat.
Epsilon startade på Rockskolan i Varberga och de ungdomar som spelar hos Leslie Kot har en stadig grund att stå på, det märks och Epsilon är inget undantag, de kan redan spela bra och sångaren är duktig även om rösten var lite svajig så verkade det vara mer nervositet än något annat.

Flera nya skivor på väg.

Lera av grupperna som spelade på V.OX håller just nu på att spela in skivor. Future Citizens som har funnits i ett och ett halvt år håller på att spela in sin första skiva och de hoppas att den ska vara klar till slutet av 2011.
Future Citizens spelar Amerikansk college rock och en av deras inspirations källor är Green day sa sångaren Freddie Liljekvist. Freddi berättade också att de har fått chansen att spela mycket och det är kul, de har bland annat spelat på samma scen som Tommy Körberg och det var en upplevelse.

Smash Into Pieces håller äntligen på att spela in sitt debutalbum och de har också varit ute och spelat mycket, nu under sommaren har de hunnit med sju olika festivalspelningar och de avslutade festivalerna med V.OX. SIP som förkortningen är lockar större och större publik när de spelar på hemmaplan och efter spelningen på V.OX hade de fullt upp med att skriva autografer och bli fotograferade.

Sanna Nielsen som avslutning på V.OX.

V.OX festival betyder att det avslutas med en större artist och i är var det Sanna Nielsen som fick avsluta.
Sanna som firar 15 år som artist lockade en del publik till Varberga parken men det var inte så trångt utom framför scenen.
Sanna lockade en blandad publik åldersmässigt och det är precis så det ska vara på V.OX.
Sanna Nielsen hade med sig en blandad låtlista och det var roligt att höra lite av hennes gamla låtar också, normalt förknippas Sanna med Melodifestivalen men hon har gjort mycket mer än det.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar