×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2011-08-12  

Anna-Karin Hatt (C) besökte Naturens Hus.

Anna-Karin Hatt (C) besökte Naturens Hus.

Vem som kommer att efterträda Maud Olofsson som partiledare för Centerpartiet är en öppen fråga.
En av kandidaterna till ordförandeposten är Anna-Karin Hatt. Under Augusti är hon ute ute på en resa genom Sverige med husbil och idag var det Örebros tur att få ett besök, ett besök som förlagts till Naturens hus i det numera vackra Rynninge.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com
2 Klickbara bilder.

- Jag märker nu när jag reser runt i centersverige att det finns en väldig längtan efter att Centerpartiet på nytt ska bli ett brett parti som har tydliga visioner sa Anna-Karin Hatt.

Vem som kommer att efterträda Maud Olofsson som partiledare för Centerpartiet är en öppen fråga.
En av kandidaterna till ordförandeposten är Anna-Karin Hatt, under Augusti är hon ute ute på en resa genom Sverige med husbil och idag var det Örebros tur att få ett besök, ett besök som förlagts till Naturens hus i det numera vackra Rynninge.

Fler visioner för Centerpartiet.

Anna-Karin Hatt har visioner för ett nytt Centerparti och hon vill att Centerpartiet ska bredda sig i sina frågor och bli mer som det var under Thorbjörn Fälldins tid, då var Centerpartiet ett bredare parti som drev fler frågor på fler områden, ditt vill Anna-Karin tillbaka.
Centerpartiet behöver bli starkare och för att lyckas med det så måste partiet ha en stark ledare som förstår vikten av lagarbete men ändå kan fatta egna beslut. Partiet måste också presentera en vision för framtiden och Anna-Karins vision är utvecklandet av en varm, grön socialliberalistisk politik som jämt står på den enskildes sida.
Anna-Karin sa att det beskedet partiet fick av väljarna i det senaste valet var att Centerpartiet har blivit för smalt och de har för få egna frågor som de driver, det är så att partiet bara förknippas med den politik där de har ansvaret i regeringen.
Det finns också en stark längtan inom partiet att de ska stå upp för sina kännetecken, så som en hållbar tillväxt för hela landet. Centerpartiet behöver också bli ett grönt parti igen.
- Jag märker nu när jag reser runt i centersverige att det finns en väldig längtan efter att Centerpartiet på nytt ska bli ett brett parti som har tydliga visioner sa hon.

Anna-Karin en politiker med fötterna på jorden.

Under Hattresan har Anna-Karin mött många centerpartister redan och ett möte var extra roligt eftersom hon fick träffa Thorbjörn Fälldin som var den partiledare som lyckades bryta Socialdemokraternas styre i Sverige.
- Thorbjörn är fortfarande en stor politiker och personlighet, en sak har de gemensamt och det är att ha båda fötterna på jorden.
Anna-Karin själv anstränger sig för att ha kvar fötterna på jorden och det är viktigt för henna. Själv har hon gjort en ordentlig resa i sitt liv, hon växte upp på en liten gård och hon har erfarenheter från arbetslivet.
- Om man blir för beroende av politiken som politiker då då är risken att man fattar fel beslut. Därför ska man inse att förtroendeuppdrag är någonting som man bär en tid av livet och man ska göra det med stor ödmjukhet.

Centerpartiet behöver en tydlig ledare.

Anna-Karin vet vad hon ger sig in på nu när hon kandiderar för partiledarposten och hon har arbetat med Maud Olofsson i tio år och varit med under arbetet med att skapa Allians för Sverige.
Anna-Karin vet vad hon ger sig in på och även om kunskapen hon har kan vara avskräckande också. Om Anna-Karin blir vald till partiledare tänker hon skapa en ordentlig ministerportfölj så att hon kan fokusera på att vara partiledare.
Maud Olofsson har haft en svår sits med både partiledarrollen och näringsminister i kristider och nu behöver partiet en partiledare som har tid att ägna sig åt partiet och som kan ägna tid åt att formulera de visioner som partiet behöver.

Anna-Karin Hatt vill inte kasta bort talanger som finns i partiet.

Anna-Karin är säker på att hon kan leda partiet framåt, hon har tidigare haft chefspositioner i yrkeslivet och hon gillar att se andra människor växa med sina uppgifter. Som chef sa hon att det är hennes jobb att lyfta fram andra och låta dem ta plats, det sättet att arbeta på tänker hon fortsätta med om hon blir partiledare. Anna Karin är inte ensam om att kandidera till partiledarposten utan Anders W Jonsson och Annie Lööf finns också och Anna-Karin som vill arbeta för att stärka partiet är säker på att båda kommer att kunna ha framskjutande platser i Centerpartiet i framtiden. - Min ledarskapsfilosofi är att Centerpartiet har inte råd att kasta bort en enda talang som Centerpartiet har, utan en huvudutmaning för den nya partiledaren det är att vara en bra lagledare.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar