×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-08-08  

Välbesökt Örebrofest.

Välbesökt Örebrofest.

Örebrofesten har efter fyra välbesökta dagar avslutats och den nya platsen, Järntorget, visade sig fungera överraskande väl.
Oavsett vilket namn festen har eller var den ligger så verkar Örebroarna tycka att det är en trevlig händelse och att det var gratis inträde i år gjorde Örebrofesten attraktiv kvällstid och alla vi pratade med sa att det var riktigt bra tänkt av arrangörerna och att hela festen kändes bättre än "att sitta inspärrad i en bur på Stortorget" som en besökare uttryckte det.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com
177 Klickbara bilder.

Örebrofesten har efter fyra välbesökta dagar avslutats och den nya platsen, Järntorget, visade sig fungera överraskande väl.
Oavsett vilket namn festen har eller var den ligger så verkar Örebroarna tycka att det är en trevlig händelse och att det var gratis inträde i år gjorde Örebrofesten attraktiv kvällstid och alla vi pratade med sa att det var riktigt bra tänkt av arrangörerna och att hela festen kändes bättre än "att sitta inspärrad i en bur på Stortorget" som en besökare uttryckte det.

En stor matfest i fyra dagar.

Örebrofesten är i förstahand en matfest och med tio olika restauranger på plats fanns det ett stort urval av mat.
Johnny Johansson var på plats som vanligt och han sa att försäljningen hade varit mycket bättre i år och det var många fler som passade på att äta på kvällen än vad det varit tidigare år. Johnny hade rimmad oxbringa på sin meny och han trodde inte att den skulle sälja på ett festivalområde, men det var den rätten som sålde bäst.

Kockdueller.

Johnny Johansson är också den som håller i kockduellerna som också de är en tradition på festen.
I år var det sex politiker som deltog och under tre dagar blev det politiskt prat under kockduellerna.
Johnny Johansson och Magnus Sjögren hjälpte till att laga maten och Johnny Johansson är runt till de olika restaurangerna på området och skaffar huvudråvaran innan duellen börjar så de som ska delta vet aldrig i förväg vad de ska laga.

Vegetariskt och korvgryta tog hem segern.

Först ut var Ia Malmqvist (MP) mot Johan Pehrson (FP).
Båda två var hemma i köket och Ia lagade en vegetarisk maträtt med lite hjälp av Magnus Sjögren och det gjorde de så bra att de tog hem segern.
Björn Sundin (S) mött Majlis Telemo (SD) och den som hade mest köksvana var Björn Sundin. Björn lagar oftast grytor av olika slag och det gjorde han den här dagen också.
Majlis var inte riktigt lika hemma i köket men med lite hjälp av Johnny Johansson så gick det ändå bra för henne, men inte tillräckligt bra, Björn Sundin vann duellen med ett röst.

Revanschmöte nästa år.

Staffan Werme (FP) och Lena Baastad (S) duellerade under lördagen och den som hade mest köksvana var Staffan Werme.
Lena Baastad är inte så van vid att laga mat en att vara med på en kockduell är en rolig grej att göra så det var därför hon ställde upp och det gick bra eftersom hon vann överlägset mot Werme.
Staffan Werme har varit med tidigare på kockdueller och det räknar han inte som politik utan mer som en trevlig stund men revansch mot Lena vill han ha nästa år och det blev han lovad direkt efter tävlingen.

Nöjda restauranger.

Alla restauranger vi pratade med hade haft en bra försäljning den här Örebrofesten.
Matilda Helmen som stod och sålde snus i ett tält vid scenen var antagligen den som hade minst besökare och Matilda sa att hon trodde det berodde på att de hade reklam för ett snus som inte innehåller nikotin och många besökare trodde då att de bara sålde det märket.
De andra restaurangerna hade fullt upp och matförsäljningen hade för flera av dem gått bättre än förväntat.

Röster från några besökare.

Marie Eriksson var på Örebrofesten för att äta lunch, hon arbetar precis i närheten av Järntorget och då passade det bra att äta där.
Marie hade inga problem med att välja var hon skulle äta eftersom hon gick till första bästa restaurang på området och hon planerade att äta fler luncher på Örebrofesten för att prova på lite annan mat också.

Kvällstid var det också full fart och Frida Andersson var på Örebrofesten med sina vänner och det är kul att träffa kompisarna på ett annorlunda sätt.
Frida var på Örebrofesten för att umgås med sina vänner och musiken lockade inte, utan det var alla människor och att träffa vännerna. Elisabet Bergsten var också på Örebrofesten för att sitta och titta hur många hon känner som kommer förbi.
Det hade inte varit riktigt så många kända ansikten som hon trodde att det skulle vara. Elisabet gillade att festen var på Järntorget och att området inte var så jättestort.

Lokala artister på scenen.

Musikaliskt har det bara varit lokala talanger och alla har fått samma möjligheter, det var en blandning av musikstilar och erfarenhet av de som spelade.
Den som har haft det största ansvaret vid valet av musiken var Lisa Sjögren och hon försökte välja ut band och artister som fungerar för en lite bredare publik.
Nästa år funderar de på att utöka musikutbudet lite och det betyder att ännu fler lokala artister kommer att få möjlighet att nå en större publik i Örebro.

Några överraskningar på scenen.

Vilken festival är komplett utan lite överraskningar på scenen, under Örebrofesten fick Magnus Sjögren möjlighet att sjunga jazz, något som han har velat pröva länge.
Bye Bye Black Bird gjorde han riktigt bra och musiker var Mikael Olsson och hans jazzband.
Mikael Olsson och bandet spelade flera gånger under festivalen och de fick större och större publik allt eftersom dagarna gick.
En annan överraskning var Mathias Elmersjö som blev uppskickad på scenen av sina vänner eftersom han snart ska gifta sig.
Mathias berättade att han inte brukar inte stå på scen ensam men han spelar i ett band så scenvana har han och det märktes tydligt. Honom skulle jag gärna höra igen.

Ellen Vingren imponerade.

Det var många singer/songwriters på scenen under de här dagarna och det var hög klass på alla.
Ellen Vingren är lite av en nykomling som soloartist, i stället för att skriva dagbok skriver hon låtar.
Ellen skriver personliga texter och hon är duktig på att framföra dem, det märks att hon hållit på med musik länge.
Ellen hade Christoffer Wadensten med sig på scenen som gitarrist och han kallar sig normalt Meadows Ever Bleeding och här visade han att han kan spela mer än sina egna låtar.
Meadows Ever Bleeding stod på scenen själv också och Christoffer fortsätter starkt framåt, han är säker på scen och låtarna är bra, den här gången fick vi höra lie nytt material också vilket jag uppskattade.

Norbert Med Vänner drar från stan.

Norbert med vänner är ett kommande band och hela bandet är på väg att flytta till Linköping för att spela in en skiva. Hur lång tid inspelningen kommer att ta kan Norbert inte svara på men när skivan är klar planerar de att komma tillbaka till Örebro.
Norbert med vänner vann förra årets länsfinal i Musik Direkt och den vinsten betydde jättemycket dels växte de ihop och blev ett riktigt band istället för som tidigare Norbert med musiker och vinsten berättade han, betydde också att de fick många olika kontakter inom musikbranschen.

Josefin Bäck sjöng Toto låtar hela kvällen.

Ett av de nyare banden som spelade var Toto Tribute och namnet tala för sig själv, det spelas bara Toto låtar och de fick en stor publik.
Peter Yttergren är initiativtagare till bandet, Peter berättade att han har funderat på att starta upp ett Toto and i ungefär två år men det som var svårast att hitta var en sångare.
Josefin Bäck som sångerskan är en fullträff, hon har väldigt bra röst som passar Totos låtar och energi för flera personer när hon står på scen.
Josefin är inte så lång men trots det är det hon som tar mest plats och en chansning från vår sida är att här är en artist som kan nå riktigt långt.

Ingen Örebrofest utan Magnus Sjögren.

Magnus Sjögren och BD band spelade också och att höra Magnus Sjögren hör till när det är en Örebrofest.
Magnus bjöd på sina största hits med Big Deal men också nya låtar och han visar att han fortfarande kan skriva låtar med refränger som fastnar och fungerar riktigt bra, något som märktes på publiken.
De flesta i publiken var där för de gamla hitsen och det blev full fart under Jag Ska Förföra En Ängel och Det Brinner En Eld.

Nicholas Subraian spelade sina egna låtar.

Det var rätt längesen som vi hörde Nicholas Subraian som soloartist och han har vuxit i den rollen rejält sedan sist.
Han är säker på scenen och texter och musik låter mycket bra, det märks tydligt att han har mognat musikmässigt. Det är lite synd att han inte spelar sina egna låtar så ofta eftersom han är riktigt bra.

Mohlavyr siktar mot Europa.

Mohlavyr hörs rätt ofta på olika scener i Örebro men nu har hon siktet inställt på Europa och då framför allt Berlin. Mohlavyr har under sommaren varit på en miniturne i Berlin och tänker nu flytta dit ett tag eftersom hon uppskattade det konstnärliga klimatet där.
Mohlavyr är inte bara sångerska och låtskrivare, hon målar också och det visuella är viktigt i hennes scenframträdanden.
Ulrika Mohlin experimenterar med det mesta och det är inte så ofta någon har en cykel med på scenen som instrument men det har hon och på något vis känns det som om vi blir musikaliskt tillbakaflyttade till en tysk kabaré från 50-talet, helt underbart.

Magnus Pelander spelade för en stor publik.

Magnus Pelander uppträdde också och vid sin sida hade han Mike The Machine som bjöd på fantastiskt gitarrspel.
Magnus som just nu repar med Witchkraft eftersom de ska spela in en ny platta såg ut att trivas på scenen och han lockade en rätt stor publik.
Magnus Pelander är inte ute så mycket och spelar utan bandet och det är synd för han är riktigt bra speciellt när Mike The Machine är med och bländar med sin fingerfärdighet. Jag hoppas att vi har möjlighet att höra Magnus och Mike igen.

Bon Succes är tillbaka och spelar så strängarna ryker.

Bon Succes känner en del antagligen till redan, bandet har legat lågt ett tag och bytt en del av medlemmarna men nu är de tillbaka.
redan i första låten passade en sträng på att gå av, men efter en snabb omsträngning visade Lukas Timbäck att bandet fortfarande är något att räkna med.
Själva lyssnar de på mycket olika musik men det är mest gammal rock sa Lukas.

Drive Like Red kan vara poppiga också.

Höjdpunkten på lördagen var Drive Like Red och deras rockmusik lockade en stor publik. Drive Like Red gör sin egen grej och de är ett rockband av hög klass, som liveband ger de mersmak och deras låtval kan vara lite annorlunda.
Jag kommer inte på något hårdrocksband som har spelat Maniac från Flashdance tidigare men det gjorde Drive Like Red och dom gjorde den riktigt bra.
Andre, sångaren i bandet, berättade att just nu så har bandet tagit det lite lugnt och skriver nya sånger. De vill in i studion och spela in några låtar och förhoppningen är ett skivkontrakt.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar