×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-08-04  

Örebrofesten har slagit upp portarna.

Örebrofesten har slagit upp portarna.

Örebrofesten är här, den har tidigare hetat Stadsfesten och Slottsfesten och oavsett vilket namn den har så är konceptet det samma.
Under fyra dagar fylls i år Järntorget med tält och bord, tio olika restauranger är representerade och medan man sitter och äter så spelas det musik från scenen.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com
32 Klickbara bilder.

Örebrofesten är här, den har tidigare hetat Stadsfesten och Slottsfesten och oavsett vilket namn den har så är konceptet det samma.
Under fyra dagar fylls i år Järntorget med tält och bord, tio olika restauranger är representerade och medan man sitter och äter så spelas det musik från scenen.

Lokal musik på scenen i år.

I år så är det bara lokala band på scenen och Magnus Sjögren har med hjälp av sin dotter Lisa valt ut banden som spelar.
Anledningen till att det bara är lokala band är att Magnus tycker att de förtjänar speltid och sen är det många vuxna som inte vet om de yngre banden fast de är riktigt bra, nu får både publik och band möjlighet att träffas.

Välbesökt lunchservering.

Den här första dagen var välbesökt och de vi talade med besökte Örebrofesten för att umgås med vänner och för att se hur många bekanta de träffade på. Tommy Karlsson var på Örebrofesten under lunchen och han hade planerat att äta lunch men än hade han inte bestämt sig för vilken restaurang han skulle välja.
Tommy sa att Järntorget verkar fungera bra för Slottsfesten det kanske kan bli lite strul för de som ska passera förbi Järntorget men det löser sig säkert. När det gällde underhållningen hade han inga direkta planer på vad han skulle lyssna på men Tullamore Brothers funkar bra när det är sånt här samkväm.

Olle Thorstensson ställde upp på kort varsel.

Det var stor blandning på musiken den här första dagen och Olle Thorstensson var den som fick inviga scenen på Örebrofesten.
Olle hade blivit inkallad på morgonen för att den som skulle spela hade fått förhinder, så han hade inte hunnit förbereda sig för spelningen. Olle skriver musik själv och sedan har han tonsatt dikter som några av hans vänner har skrivit. Skriva musik började han med i våras och det här var hans första spelning.

Filip Fjäril spelade för lunchgästerna.

Filip Fjäril stod också på scenen under dagen och han fick på så sätt en möjlighet att nå ut till en lite äldre publik med sin musik.
Filip har sedan han vann länsfinalen i Musik Direkt blivit säkrare på scen och han är mer avslappnad. Själva finalen i Musik Direkt gick inte bra för honom men han fick många nya kontakter och han har fått möjlighet att spela mer så han var nöjd i alla fall.

Jonny Johansson vann första kockduellen.

Örebrofest betyder kockdueller också och den här första dagen var det Jonny Johansson och David från Lilla Örebro som tävlade, de gjorde båda snarlika rätter och Jonny Johansson vann med en rösts marginal David verkade inte allt för besviken över förlusten eftersom han var säker på att Jonny skulle vinna.

Inger och Barbro passade på att prova ny mat.

Inger Eriksson och Barbro Lindblom passade på att äta när de besökte Örebrofesten och de hade för första gången provsmakat på Pacos mat och det gav mersmak så de hittade en ny restaurang.
Inger hade inte varit uppe på Järntorget på länge trots att hon bor i Örebro och hon skulle passa på att titta på fontänen och trädäcket nu när hon ändå var i närheten. Inger sa att Järntorget var trevlig plats för Örebrofesten och hon gillar nya ställen, Barbro sa att hon föredrog Stortorget för att det var trevligare där.

Tangerin spelar för att det är kul.

Kvällstid på Örebrofesten blev det ännu trängre och Tangerin fick en rätt stor publik att spela för. Sångaren berättade att de inte aktivt letar spelningar nu för tiden och de spelar bara för att det är kul, därför kunde den som ville gå hem med en samlingsskiva helt gratis.
Att ha en skiva var bara en kul grej och likadant att få spela på Örebrofesten.

Full fart med Irländsk musik.

Några som lockar stor publik är Tullamore Brothers och de gjorde en liten minispelning under lunchen också. När det var dags dör dem att gå upp på scenen på kvällen så var det trångt vid scenen och publiken var med ända från början. Tullamore Brothers brukar spela på Örebrofesten och deras publik växer stadigt, vad det ser ut som.
Irländsk musik är medryckande och de flesta i publiken hade svårt att stå still, men det var inte så många som vågade sig på att dansa ordentligt den här gången.

Nu är det tre dagar kvar av Örebrofesten och det bjuds på underhållning både dag och kvällstid, vi kommer att fortsätta vara på plats och en artikel eller två kommer det framöver.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar