×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-08-02  

SM i Kanotmaraton avgjordes i Örebro.

SM i Kanotmaraton avgjordes i Örebro.

Passerade du Stadsparken eller Hamnplan under helgen kunde inte missa att Örebro i år fått arrangera SM i kanotmaraton.
Värdar för tävlingen var Örebro Kanotförening och deltagare kom från hela landet.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com
36 Klickbara bilder.

Passerade du Stadsparken eller Hamnplan under helgen kunde inte missa att Örebro i år fått arrangera SM i kanotmaraton.
Värdar för tävlingen var Örebro Kanotförening och deltagare kom från hela landet.

Kanoter i centrala Örebro.

På lördagen var det individuella tävlingar och söndagen var det par tävlingar. Det som lockade mest besökare var jag såg det var lördagen med deras lyft och kanotisterna fick bära kanoterna rakt över slottsparken.
Banan gick från Hamnplan ner till slussen och sedan tillbaka upp till Slottsparken, det fans två lite mariga områden och det ena var Hamnbron där det bara är 77 centimeter högt och kanotisterna fick ducka ordentligt när de skulle under den bron, andra stället var kvarndammen där det bara fick plats 3 kanoter i taget så det var lite trångt ibland.

Örebro kanotförening har stor verksamhet.

Lennart Svensson kassör i Örebro kanotförening berättade att de har arbetat med förberedelserna inför SM maraton i ca ett år och även om det är en stor ära att få vara värd för en SM tävling så tar det mycket resurser också.
Örebro kanotförening är en rätt stor förening med ca 500 medlemmar och medlemsantalet håller sig ganska konstant och har gjort det rätt länge.
Lennart berättade att just nu är det stort intresse för långdistanspaddling och de kurser som föreningen har brukar vara välbesökta, annars har de verksamhet både för barn, ungdom och vuxna och alla är välkomna.

Örebro tog silver i K-2 MIX.

Örebro var representerat även i tävlingarna och bäst gick det för Danny Hallmen och Susanne Gunnarsson i K-2 MIX där de tog silver.
Edvin Larsson H16 kom på trettonde plats och Alva Bäcklund D16 kom på sjunde plats, så en ny generation kanotister är på väg i Örebro kanotförening.

Lördagen lockade mest publik.

Det var inte bara Örebropublik utan de som tävlade hade också andra med sig, det var många familjer på plats och bitvis var det trångt utefter Svartån, speciellt nedanför Hamnplan där kommentatorshytten var uppställd.
De tävlingar som lockade mest publik var maratonloppen på lördagen där lyftet genom Slottsparken ingick. Söndagens tävlingar i K2 var inte riktigt lika välbesökta men det var ändå inte tomt efter Svartåns stränder.

Bråviken tog flera medaljer.

Lena Pettersson var i Örebro med sina söner som båda var med och paddlade och en av dem tog guldmedalj i sin gren. Bråvikens kanotklubb som de tillhör gjorde bra ifrån sig på maraton SM och Lena var jätteglad och nöjd. Örebro Kanotförening fick pluspoäng för att de arrangerat tävlingarna trevligt och Lena sa också att Örebro verkar vara en sommarstad, hon har varit i Örebro tidigare, men det här var första besöket på sommaren och hon var imponerad av att det verkar hända så mycket i staden.

Imponerade åskådare.

Siv och Nils Öhrling satt och tittade på tävlingarna, de bor precis vid Svartån så de passade på att vara ute i det fina vädret och titta på de duktiga ungdomarna som paddlade.
Siv berättade att hon var imponerad av hur snabbt de kom åkande på Svartån och sen var det roligt när det händer något, de hade tittat på lördagen också med söndagens tävlingar tyckte hon var lite roligare när det var K-2.

Roger Zetterlund var också och tittade på tävlingarna under söndagen, han sa att han tycker att det är en häftig sport och det skulle vara kul att prova men han får se hur det blir med det. Roger sa han tyckte att det var roligt att se K-2 och se hur samspelta paddlarna är.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar