×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-07-24  

Konst på plank.

Konst på plank.

Helgen 23 - 24 juli var det åter dags för Konst på plank i Wadköping.
Konst på plank är precis som det låter, konstverk som visas upp på planket till Spelgården i Wadköping.
Det var många utställare i år och även om alla inte var med på söndagen så var det mycket att titta på för den konstintresserade.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com
8 Klickbara bilder.

Varje år fylls planket runt spelgården i Wadköping av konst.
Under Konst på plank har det visat sig vara en utomordentlig bakgrund till tavlor av olika slag.

Helgen 23 - 24 juli var det åter dags för Konst på plank i Wadköping.
Konst på plank är precis som det låter, konstverk som visas upp på planket till Spelgården i Wadköping.
Det var många utställare i år och även om alla inte var med på söndagen så var det mycket att titta på för den konstintresserade.

Utställning med stor bredd.

Konst på plank riktar sig till alla konstnärer som är intresserade och det jag uppskattar är att amatörmålare är välkomna och att det inte behöver vara målade tavlor, fotografi och andra konstformer är välkomna de med. Det gör att det blir en bredd på utbudet som inte är så vanligt på utställningar.

Började med att fotografera naturen.

På söndagen när vi besökte Wadköping var det en fotograf som visade några av sina foton, dagen innan hade det varit en fotograf till på plats.
Stephan Andersson visade upp några av sina foton och det huvudsakliga temat var natur.
Stephan berättade att han började som naturfotograf men efter ett tag tog motiven slut och då breddade han sig just nu är det mycket grungefotografering.
Grunge är gamla bortglömda saker som finns runtomkring oss i samhället och sådant vi oftast inte lägger märke till. Han försöker göra skräpet i vår närhet till något intressant motiv så att det blir något annat än bara skräp. Stephan fotograferar också porträtt men det hade han inga med till utställningen.

Silversmycken och tavlor.

Mona Gustafsson hade inte bara tavlor utan också silversmycken att visa upp. Mona är silversmed och silversmide har hon hållit på med i över 10 år.
Mona hade flera olika länkar att visa upp och hon förklarade skillnaden på drottninglänk och kejsarlänk, hon förklarade också vilket arbete som ligger bakom länkarna hon hade. Hur lång tid det tar att göra en länk visste hon inte för hon gör bara det hon vill och då är inte tiden viktig.
Det här var första året Mona var med i Konst på plank och hon hittade utställningen på internet och eftersom hon ändå skulle vara i Örebro och Karlslund under sommaren passade hon på att vara med i Wadköping också. Mona bor i Karlskoga men den här sommaren hyr hon lilla gallerian i Karlslund och då passade det bra att vara med i Konst på plank.

Bilder och målningen ger honom styrka och energi.

Per Engström var den målare som hade mest porträtt på sin del av planket.
Per berättade att han har målat i en del år nu, men han började med skulpturer och det var en skulptur som fick honom att börja måla och Per har målat i ungefär tre år nu.
Inspiration får han från bilder och målningen ger honom styrka och energi. En dag när man känner sig kraftlös och egentligen inte vill måla så kan det bästa vara att släpa sig fram till målarduken och börja för sen är det lätt att tiden bra försvinner.
Per berättade att han gärna skulle måla mer än vad han gör idag men till slut så blir det mycket tavlor hemma och att vara med på en utställning såg han som en möjlighet att sprida ut sina tavlor lite, sen skulle det vara en bonus om han målningarna började betala sig lite.

Konstnär med stor variation.

Bella Manfolk hade större variation på sina tavlor men det hon gillar mest att måla är små stugor och varför det är favoriten vet hon inte, men hon gillar små stugor.
Bella har varit med under flera år på Konst på Plank och hon har målat i snart tio år.
Hon målar också blommor och annat, den senaste tiden har hon också börjat att måla med akvarell och det är också roligt så nu blir det inte bara målande i olja.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar