×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Moderaternas budget inför 2020.


Konsert i Betelkyrkan för världens barn.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-07-17  

Beautiful World festivalen.

Beautiful World festivalen.

Under lördagen var det musik och dans på Stortorget i Örebro när Beautiful world festivalen hölls.
Festivalen som höll på under dagen arrangerades av Wings of change som är ett band bestående av ungdomar från Örebro.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com
13 Klickbara bilder.

Saft och två kakor för en tia, Arek håller upp skylten och pengarna gick oavkortat till Röda Korset.

Under lördagen var det musik och dans på Stortorget i Örebro när Beautiful world festivalen hölls.
Festivalen som höll på under dagen arrangerades av Wings of change som är ett band bestående av ungdomar från Örebro.

Insamling till Röda Korset.

Beautiful World festivalen arrangerades för att samla in pengar till någon av Röda Korsets verksamheter och helst till någon barnverksamhet, kanske till barn som inte har någonstans att bo. Vilken av verksamheterna pengarna ska gå till var inte helt bestämt eftersom alla skulle vara med i beslutet. De samlade in pengar genom att gå runt med insamlingsbössor i publiken och genom att sälja saft och kakor.
De startade arbetet med att arrangera dagen i Maj och allt hade fixat sig på slutet. Ingen av ungdomarna hade erfarenhet att arrangera saker tidigare och arbetet med dagen har fört dem närmre varandra så de har blivit en liten familj.

Trivs bättre med att hjälpa unga musiker.

Daniel Kourie från Growing Arts har hjälpt till med Beautiful World festivalen.
Daniel och Xavier var de som skötte det mesta praktiska under dagen.
Daniel som själv är musiker och sångare berättade att han upptäckt att han trivs bättre med att hjälpa unga musiker framåt och ungdomarna i Winds of Change är riktigt duktiga och då är det roligt att hjälpa till.
Daniel började som allt i allo på Growing Arts och nu hjälper han fortfarande till med lite av varje men han är också den som gillar att ordna saker eller att ta andras ideer och förverkliga dom. Beatiful World festivalen hade Daniel ordnat med det praktiska och bland annat ordnat sponsorer. Studiefrämjandet har hjälpt till med en del av allt som måste ordnas för en konsert på Stortorget Sponsorerna var ICA City hade ställt upp och sponsrat med saften och kakorna. Ungpeng, 4sound, City Örebro och Ljus och Nöje. Henrik som var ljudtekniker på Ljus och Nöje fick som tack presentera sig själv.

DJ Jim som underhöll publiken med skivor innan Fiona kom upp på scenen och sjöng.

Beutiful World var inte bara Winds of Change utan de hade bjudit dit sina vänner att uppträda också.
Daniel Kourie fick vara musiker också under dagen då han sjöng en låt och han är bra. Akustisk gitarr och sång passar bra som uppvärmning.
DJ Jim som underhöll publiken med skivor innan Fiona kom upp på scenen och sjöng.
Fiona har en otrolig röst och det är lite konstigt att vi inte hört henne ofta tidigare, hon lyser när hon står på scen och har en scennärvaro som gör att hon märks.

Angelique sjöng sin egen musik.

Angelique sjöng musik hon skrivit själv och stilen är lite blandning mellan hiphop och soul. Roligt att se en artist med mycket energi och det har Angelique massor av verkar det som. Rösten är bra och hon har utstrålning som gör att hon märks även när hon inte står på scen.

Efter att ha repeterat under flera dagar.

Winds of Change spelade naturligtvis de med och tjejerna sjöng varsin sång, alla var bra och det märks att de har övat mycket inför den här dagen som är deras första officiella spelning.
De berättade att de repat flera gånger i veckan ett tag nu och det märktes, visst märktes det lite nervositet också men när de började sjunga så verkade den försvinna. Julia, Agnes, Kajsa och Kayla gjorde ett riktigt bra framträdande och jag blir förvånad om vi inte kommer att höra det här bandet igen.
Lite ovanligt upplägg med att byta sångerska men det funkar och de verkar ha kul på scen vilket också är viktigt. Om de nu får lite vana på scen så blir ännu bättre och det visar tydligt att Örebros musikliv kan vänta på en ny generation musiker som kommer att lysa upp Örebros scener framöver.

Ett bra och lovvärt initiativ från Wind of Change.

Beautiful world höll på en stor del av dagen och de lockade en hel del publik. Programmet var blandat med sång och dans och det här var ett bra och lovvärt initiativ från Wind of Change.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar