×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-07-05  

Konstutställning i Hantverksboden - Trions Symfoni.

Konstutställning i Hantverksboden - Trions Symfoni.

Det första vi såg när vi kom till Hantverkarboden i Wadköping var Inger Ahlström som placerade ut två av sina målningar utanför ingången.
De år så mörka, de passar nog bättre ute i ljuset, sa hon, jag skulle nog vilja påstå att tavlorna passat bra oavsett var hon valt att placera dem.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Det första vi såg när vi kom till Hantverkarboden i Wadköping var Inger Ahlström som placerade ut två av sina målningar utanför ingången.

Det första vi såg när vi kom till Hantverkarboden i Wadköping var Inger Ahlström som placerade ut två av sina målningar utanför ingången.
De är så mörka, de passar nog bättre ute i ljuset, sa hon, jag skulle nog vilja påstå att tavlorna passat bra oavsett var hon valt att placera dem.

Naturen, en gemensam punkt mellan konstnärerna?

Trions Symfoni är en utställning med tre olika kvinnliga målares verk i Hantverkarboden i Wadköping. Aino Kekäle och Inger Ahlström målar båda i olja och Lisbeth Björk målar akvarell.
Alla tre konstnärerna har ett flertal verk med med naturen som förebild.
Alla tre har också lyckats bra med att fånga in känsla och den stora färgton som finns ute, från de starka sommarfärgerna över det blågrå skymningsljuset till vinterns mjuka grå övergångar i Lisbeth Björks akvareller.

Aino Kekäle, i ett rum av blommor och fåglar.

När man kommer in i Hantverkarboden i Wadköping så ser man Aino Kekäles målningar och rummet är fullt av oljemålningar på framför allt blommor men det finns några andra motiv också. Aino har alltid målat sa hon, men nu har hon målningen som hobby och målar bara när hon vill och vad hon vill. Aino har ofta motiv som hon målar i perioder, som katter men blommor är något som kommer tillbaka, hon har också flera målningar på småfåglar.

Vi har mycket att tacka golfen för.

Inger Ahlström målar också i olja och att hon började måla var en slump, när hon gick i skolan gillade hon inte teckning och hon trodde inte att hon kunde måla tack vare det.
Inger och hennes man bor halva året i Spanien och när mannen är med vänner och spelar golf brukar fruarna träffas och många målar.
Inger stickade och virkade ända till hennes man anmälde henne till en målningskurs och köpte henne ett start set för oljemålning. Ingers första reaktion var att han skulle lämna tillbaka det till butiken men när hon trots allt provade så upptäckte hon att hon kunde och hennes rum i Hantverkarboden är fullt med tavlor med djur och natur motiv.

Något Inger berättade att hon har märkt när hon har utställningar är att det är större efterfrågan för mindre tavlor.
Stora tavlor är svårare att placera så Inger planerar att använda mindre dukar i framtiden. Djurmotiv är något som Inger började med efter att människor frågat om det, älgar har hon redan målat och varg planerar hon att måla kanske som nästa projekt.
Inger Ahlström har en egen hemsida, http://www.ingersgalleri.zoomin.se, där du kan se en del av hennes verk om du inte har turen att kunna ta vägen förbi Wadköping.

En helt annan känsla med akvarell.

Lisbeth Björk målar i akvarell och det är en helt annan känsla att komma in i hennes rum i Hantverkarboden. Akvarell ger ofta mildare färgskala och Lisbeth berättade att hon tycker mest om att måla vintermotiv.
I Utställningen har hon några tavlor med björkar och snö och de visar hur många olika nyanser det går åt för att måla vintermotiv.
Anledningen att Lisbeth gillar att måla vintermotiv är att hon inte gillar grönt. Hon har en tavla som det är mycket grönt på ändå och den är målad på Vinön och det var så grönt där.

Lisbeth började måla akvarell i början på 90-talet, innan så har hon hållit på att måla av och till men det var då hon startade med akvarellmålning ordentligt.
Hon berättade att sedan år 2000 har hon målat mer än tidigare, när Lisbeth och hennes man flyttade tillbaka till Sverige så började hon måla mer.
Lisbeth sa att det är viktigt med målarkompisar.

Det Lisbeth sa var svårast att måla var djur men hon har försökt med får, det svåraste med akvarell är att inte veta vad som händer.
Det ändrar sig hela tiden, om du lämnar något så har det ändrat sig under tiden tills du kommer tillbaka. Lisbeth försöker lära sig att inte peta i sina målningar men det är något som hon har svårt att låta bli. Man behöver inte göra som alla andra, det är ju inget kul sa hon också.

Utställningen håller på mellan den 5 och 10 juli, ni som inte hinner till utställningen i Hantverkarboden har en möjlighet till att se damernas tavlor eftersom alla tre ska vara med i Konst På Plank som också är i Wadköping men då utomhus.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar