×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-06-07  

Välbesökt Nationaldagsfirande i Stadsparken.

Välbesökt Nationaldagsfirande i Stadsparken.

Nationaldagsfirandet på scenen i Stadsparken lockade stor publik.
Bänkarna vid scenen var fulla av Örebroare som ville fira Nationaldagen.
Gräsytan var full av människor den med och det är en imponerande syn när man kommer fram och ser alla de som samlats.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com
37 Klickbara bilder.

Nationaldagsfirandet på scenen i Stadsparken lockade stor publik.
Bänkarna vid scenen var fulla av Örebroare som ville fira Nationaldagen.
Gräsytan var full av människor den med och det är en imponerande syn när man kommer fram och ser alla de som samlats.

Firandet i Stadsparken är arrangerat av Örebro kommun och i år var det till större delen Kulturskolans elever som underhöll publiken och de visade tydligt att det finns gott om talang i Örebro.
Kulturskolan hade både solister och en stor barnkör. Barnkören sjöng bland annat Pippis sommarvisa.

Land Du Välsignade.

Kalle Lindberg som framförde Land Du Välsignade imponerade med sin röst och om han fortsätter med musik kommer vi säkert att höra mer av honom. Land Du Välsignade är inte enkel att framföra eftersom den är så pampig så ställer den stora krav på sångaren men Kalle lyckades och han fick en stor applåd när han var klar. Förutom sång var det dansuppvisning av Raande-Vo, allsång och folkdans. Konferencier var Jenny Wåhlander och hon hade mycket att koma ihåg eftersom det var ett stort och varierat program.

Med blonda flätor.

Årets talare var Årets talare var Staffan Werme (FP) och han kom ut på scenen i blonda flätor och förkläde. Inledningen med ett litet komiskt nummer kändes inte riktigt rätt kanske för att Staffan Werme inte riktigt verkade vara med på upptåget.
Staffan Wermes tal handlade om att Sverige jämt har varit ett öppet land som välkomnar nya idéer och att det är lätt att vara stolt över att vara svensk, speciellt en så här varm och solig dag som det var under nationaldagen.
Han ställde också frågan om det är lika lätt att vara stolt när det är kalla novembervindar som blåser och att vi ibland kanske måste påminna oss om vad Sverige är.

Inte hans starkaste tal.

Staffan Wermes tal kändes vagt och lite och osammanhängande.
Tal på Sveriges nationaldag brukar vara kraftfulla och ta fram allt det som talaren gillar med Sverige och Staffan Werme tog fram saker han uppskattar med Sverige men det kändes som att han fått leta för att hitta och han brukar vara bättre.

Pris till Röda Korsets ungdomsförbund.

Föreningsrådet i Örebro delar ut ett pris till en förening som de tycker har gjort ett bra arbete under det gångna året. Helena Astwald ordförande i Föreningsrådet delade ut priset som i år gick till Röda Korsets ungdomsförbund.
Föreningsrådets motivering till Röda korsets ungdomsförbund var: Trots att riksorganisationen har haft en del svårigheter, så har Röda korset ungdomsförbund Örebro lyckats att utveckla en lång rad projekt.

Självklart val.

Det var svårt att välja förening berättade Helena Astwald när vi pratade med henne efter prisutdelningen. Ofta är det sportföreningar av olika slag som vinner men i år blev det självklart att välja Röda Korsets ungdomsförbund.
Valet stod mellan Röda Korset och basketföreningen i Vivalla som riktar sig till tjejer, men Föreningsrådet har en regel som säger att föreningen måste ha funnits i fem år så kunde inte de vinna eftersom den föreningen inte är tillräckligt gammal.

Föreningsrådet bildades 1941.

Helena Astwald berättade också att Föreningsrådet är gammalt det bildades 1941 och priset som delas ut är också gammalt även om hon inte vet när det började delas ut. Det var Lions som gjorde det möjligt för Föreningsrådet att ha ett pris och priset idag består av 5000 kronor, ett diplom och en svensk flagga.

Glada att ha blivit utsedda.

Deltagarna från Röda Korsets ungdomsförbund som tog emot priset var glada över att ha blivit utsedda till årets förening, de har inte planerat vad pengarna ska användas till än men de vet att det fortfarande finns mycket att göra.
Röda korsets ungdomsförbund har precis startat ett projekt med att sy om kläder så att vi inte ska behöva kasta så mycket kläder som vi gör nu, allt för att få ett bättre samhälle.
I projektet har de ett samarbete med Kupan om är Röda korsets mötesplats i Örebro och det är där man kan lämna in kläder.

Under kvällen.

Efter det officiella firandet så tog Sensus, NBV och Scenit över scenen och då blev det lite annan musik. Den större delen av publiken gick ifrån Stadsparken men de som stannade fick höra Fredrik Wallin som pausunderhållning medan de riggade om scenen.

Toner från 60-talet.

Trubaduren Fredrik Wallin sjöng låtar från 1960-talet och medan han sjöng passade bandet som skulle vara först på kvällen på att ha soundcheck men när Boogie Woogies var klara med att kolla ljudet så hjälpte det Fredrik med hans sista låt.

Rutinen märks, Boogie Woogies spelade bra som vanligt.

Boogie Woogies är välkända i vissa musikkretsar i Örebro och de lockar sin egen publik när de spelar.
De var bra som vanligt trots hettan på scenen, i år så var det inte så många som dansade när de spelade men det kan bero på att det var varmt.
Framför scenen i Stadsparken blir det väldigt varmt när solen ligger på och uppe på scenen är det ännu varmare. Trots värmen så rockade Boogie Woogies ordentligt.

Grekisk blues med Yá mas.

Efter Boogie Woogies så blev det stilbyte på musiken då Yá mas kom upp på scen och spelade en typ av Grekisk blues.
Sångerskan i bandet var snäll och talade om vad låtarna handlade om, grekiska kan jag inte med det är medryckande musik och kul att höra något annorlunda.

Sedan fortsatte kvällen med flera andra band och det var fortfarande blanda musik, firandet i Stadsparen höll på in på kvällen och den här traditionen är uppskattad.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar