×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-06-04  

Medeltidsmarknad i Wadköping, ända tills på måndag.

>Medeltidsmarknad i Wadköping, ända tills på måndag.

Om du missade det marknaden under dagen så är det ingen fara, du har ytterligare två dagar på dig att uppleva Medeltidsmarknaden i Wadköping.

Marknaden pågår just nu för fullt på grönytorna mellan Wadköping och Stadsparken som är förvandlade till en marknadsplats med ett brett utbud av varor och underhållning bjuds det också på för den som är intresserad.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com
22 Klickbara bilder.

Om du missade det marknaden under dagen så är det ingen fara, du har ytterligare två dagar på dig att uppleva Medeltidsmarknaden i Wadköping.

Marknaden pågår just nu för fullt på grönytorna mellan Wadköping och Stadsparken som är förvandlade till en marknadsplats med ett brett utbud av varor och underhållning bjuds det också på för den som är intresserad

Många besökare i det vackra sommarvädret.

Marknaden lockar en hel del Örebroare i det soliga vädret och gycklargruppen TRiX fick en stor publik till sitt första uppträdande under marknaden.
Gycklargruppen TRiX börjar bli ett stående inslag på marknaden i Wadköping och de lockar stor publik.
Deras sätt att involvera publiken är en riktig vinnare och alla oavsett ålder kan uppskatta deras framfart i gräset. Föreställningen består av jonglörskicklighet och ett samspel med publiken.

Stridsuppvisning av Condottieri.

Ett annat uppskattat inslag på marknaden är stridsuppvisningen som i år utfördes av Condottieri, en förening som utför stagefighting.
Stridsuppvisningen var ett prov på skicklighet och lite teater när de iscensatte en kamp man mot man som sedan övergick i alla mot alla. De lockade stor publik och det var många som passade på att prata med dem efter föreställningen också.
Föreningen Condottieri består av elva medlemmar som reser runt på olika marknader, förra året var de också i Wadköping och deras stridslek är uppskattad av publiken oavsett ålder.

Wadköping medeltida marknad lockar knallar med frukost.

Tomas Granquist, ansvarig för att vatten och el, fanns till de som behövde det av de deltagande knallarna. När vi träffade Tomas så hade han en lugnt stund fast marknaden precis öppnat, allt verkade flyta på bra och han var nöjd med dagen så långt.
Wadköping medeltida marknad lockar knallar med att erbjuda frukost och fika under dagarna marknaden pågår så det är tre slitiga dagar för arrangörerna.
Arrangörs gruppen består av fyra personer och varje år brukar Thomas säga aldrig mer men som tur är har han inte hållit det utan fortsatt att vara med och arrangerat marknaden.

Positiva på första besöket.

Yngve Hutter och Yvonne Westin var två av besökarna under årets första dag på Wadköpings medeltida marknad.
Det var Yvonne och Yngves första besök och de var positiva till marknaden även om de inte handlat något. Men godis hade de köpt kom det fram efter en liten stund och de sa att marknaden var ett trevligt initiativ.

Kanderade äpplen gick åt i solen.

De kanderade äpplena sålde bra berättade Catarina Hallberg.
Hon sålde också jordgubbar och vindruvor men äpplen var det som ändå gick bäst och stundtals hade de fullt med kunder vid sitt tält.
Det här var första besöket för Catarina på medeltidsmarknaden i Wadköping berättade hon och hon sa att det är lite svårt att ha en uppfattning under första dagen men marknaden verkade vara väl arrangerad och sen hur det blir med försäljning återstår att se.

Passa på i det vackra vädret.

Har du lite tid över under söndagen eller måndagen kan du ta en tur förbi Wadköping och besöka Wadköpings medeltida marknad i det vackra vädret som om än något svalare under söndagen, ska hålla i sig under hela marknaden.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar