×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2011-05-21  

Så fungerar samhället.

Så fungerar samhället.

På Krämarens galleria är just nu en av butikslokalerna teaterscen istället för affär och det är passande när föreningen Verklighetens Salonger sätter upp sitt första projekt Så Fungerar Samhället.
Så Fungerar Samhället baseras på en bok med samma namn skriven av Eric Ericsson och Anders Bennysson och är en satirisk bild av konsumtionssamhället i framtiden.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com
4 Klickbara bilder.

På Krämarens galleria är just nu en av butikslokalerna teaterscen istället för affär och det är passande när föreningen Verklighetens Salonger sätter upp sitt första projekt Så Fungerar Samhället.
Så Fungerar Samhället baseras på en bok med samma namn skriven av Eric Ericsson och Anders Bennysson och är en satirisk bild av konsumtionssamhället i framtiden.

Drivet till sin spets.

Så fungerar samhället beskriver hur samhället kan se ut när konsumtion har blivit det viktigaste i livet och när hela samhället bygger på konsumtion.
Boken är skriven med mycket ironi och det har Annika Olsson som skrev manuset tagit med i föreställningen, tanken om ett samhälle där allt går ut på att vi ska konsumera är inte så långt borta från dagens samhälle.
Så fungerar samhället har drivit saken till sin spets och i det framtida samhället finns det personer som är konsumtionärer och deras arbete är att konsumera.
Det de handlar blir förstört för att det inte ska skapas en andrahandsmarknad som kan sabotera konsumtionssamhället.

Det svåraste med att göra om boken till en scenföreställning var att det var mycket som inte kom med.

Annika Olsson, manusförfattare och regissör till föreställningen berättade att det svåraste med att göra om boken till en scenföreställning var att det var mycket som inte kom med. Annika måste tänka på att den inte får bli för lång, så att publiken orkar med hela. Hon har också gjort berättelsen mer lokal genom att få in Örebro istället för Sverige.
När skådespelarna pratar om att det som konsumetionärerna handlar förstörs så berättar dom också att bussarna här i Örebro är miljövänliga och går på biogas och en buss kan köra fyra kilometer på ett par jeans så det är bra för miljön att konsumera.

Alla är lika välkomna.

Verklighetens Salonger har inte tänkt sig någon direkt målgrupp med teatern, utan alla är lika välkomna och Christina Keffel, projektledning, berättade att Eric Ericsson och Anders Bennysson har lyckats hitta en ton där man kan formulera samhällskritik på ett intelligent sätt och som kan nå ut lite bredare.
Ungdomar idag är väldigt utsatta för reklam, eftersom stor del av reklamen riktar sig till den gruppen, men även äldre verkar ha lätt att förstå vad de vill ha fram med föreställningen. Den äldre generationen som inte har vuxit upp i slit och släng samhället har en annan inställning till konsumtion.

Med nyskriven musik av Mikael Karlsson.

Verklighetens Salonger består av Christina Keffel, Jonas Hedlund och Annika Olsson och det här är deras första projekt och än så länge så är deras fokus på Så fungerar samhället så de har inte tänkt något framåt på vad de vill med föreningen.
Musiken till föreställningen är nyskriven av Mikael Karlsson.

I en affärslokal i Krämaren.

Så fungerar samhället spelas inne i en av affärslokalerna i Krämaren och den är nu något spartanskt inredd.
Det finns olika installationer också eftersom verklighetens Salonger samarbetar med Virginska skolan, Kävesta folkhögskola och Karolinska skolan. Eleverna har utgått från boken och sedan gjort konstinstallationer av saker för att illustrera boken.

Föreställningar 24 -27 maj.

Föreställningarna som spelas 24 - 27 maj är fria att besöka och det är ett experiment från arrangörerna för att se om teater lockar besökarna, naturligtvis hoppas de på att få fullsatt men det är omöjligt att säga hur det kommer att bli.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar