×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2011-05-12  

Gott om riksdagspolitiker på Järntorget.

Gott om partiföreträdare på torget.

Nu börjar det märkas tydligt att det snart är val i Örebro igen.
Gårdagen var hektisk på Järntorget med besök av tre olika partiledare och Centerpartiets Andreas Carlgren.
Lars Ohly (V), Göran Hägglund (KD) och Peter Eriksson (MP), miljöminister Andreas Carlgren ( C) besökte alla Järntorget. Alla fyra lyckades besöka samtidigt och det var en uppsluppen stämning på torget när det var så många olika gäster på plats.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com
12 Klickbara bilder.

Nu börjar det märkas tydligt att det snart är val i Örebro igen.
Gårdagen var hektisk på Järntorget med besök av tre olika partiledare och Centerpartiets Andreas Carlgren.
Lars Ohly (V), Göran Hägglund (KD) och Peter Eriksson (MP), miljöminister Andreas Carlgren ( C) besökte alla Järntorget. Alla fyra lyckades besöka samtidigt och det var en uppsluppen stämning på torget när det var så många olika gäster på plats.

Peter Eriksson kom för att visa örebroarna att det är ett viktigt val.

Peter Eriksson, språkrör för Miljöpartiet, var i Örebro för att visa Örebroarna att det är ett viktigt val sen gillar Peter Eriksson att vara med där det händer saker berättade han.
Nu var Peter Eriksson inte bara här för valet, utan han var också i Örebro för att prata mat.
Näringsrik mat är viktigt och speciellt bland äldre, idag är det vanligt att äldre åker in akut till sjukhuset för att de är undernärda och den utvecklingen berättade Peter Eriksson att han vill stoppa.

Nationell satsning på järnvägar.

När det gäller satsningar som Miljöpartiet vill göra nationellt så är det på järnvägen och Peter Eriksson sa att han vill se nybyggnation av järnvägar.
Idag finns det inte spår så att det räcker till för trafiken. Han är också kritisk till hur avregleringen har fungerat för järnvägen och det är något han vill se över.
- Man har organiserat det här så konstigt, delat upp det på en massa olika organisationer, så jag tror att man måste tänka om där igen. Avreglering är inte det rätta när man ska köra järnväg, då gäller det att ha ett sammanhållet modernt system som fungerar.

Skönt att sluta när det går som bäst.

Peter Eriksson som snart slutar som språkrör för Miljöpartiet sa att det ska bli skönt att sluta. - Det är en fördel att kunna sluta när det går bra. Om man tänker efter så är det väldigt sällan som partiledare slutar när det går som bäst.

En oväntad Göran Hägglund.

Göran Hägglund (KD) passerade Järntorget lite snabbt efter att ha tillbringat en del av sin dag i Glanshammar.
När vi pratade med lokala Kristdemokratiska politiker i tisdag sa de att han inte skulle hinna något till torget, nu lyckades Göran Hägglund ändå få några minuter över som han valde att spendera på Järntorget.
Göran Hägglund berättade att han hade träffat många positiva boende i Glanshammar, de ser positivt på sin ort och framtiden.
Glanshammar växer och de har en positiv stämning, skolan behöver byggas ut och Göran Hägglund talade om att han fick prata mycket sjukvård, bland annat tillgängligheten i sjukvården.
- Vi pratade ganska mycket, men det verkar som om de har en positiv stämning där med inflyttning och en relativt ny skola som snart behöver byggas ut för att det kommer allt fler barn.

Gillar att titta i skyltfönstren.

Göran Hägglund har besökt Örebro ofta nu och jag passade på att fråga vad han tycker om Örebro?
Han svarade att han gillar Örebro och även om det var staden han åkte till när han skulle till en större stad när han var liten, uppvuxen i Degerfors som han är, så hittar han fortfarande även om staden har hunnit ändra sig mycket. Ett av hans favorit ställen är Storgatan-Drottninggatan eftersom han gillar att titta i skyltfönster och att slinka in i butiker.

Möjlighet till lite längre samtal.

Lars Ohly (V) passade på att passera Järntorget och prata med Örebroare.
Stunden på järntorget gav Lars Ohly möjlighet att prata lite längre med de som kom fram och det hinns oftast inte med i en vanlig valrörelse.
Nu är det bara att synas och se om det kommer fram någon som vill prata politik.

För att känna på temperaturen.

Andreas Carlgren ( C) Miljöminister besökte Örebro för att känna på valtemperaturen och för att visa att valet är viktigt.
- Jag vet ju att Örebroarna nu är utsatta för en enorm valskampanj om man jämför per invånare och det är demokratiskt jätteviktigt sade han.

Miljöfrågorna är viktiga.

Andreas Carlgren vill visa att både valet och miljöfrågorna är viktiga.
Själv sa han att det är viktigt att bygga ut vindkraften och den byggs ut snabbt just nu men vi har fortfarande lång väg kvar innan vi är ifatt länder som Tyskland och Danmark som startade vindkraftsbyggandet mycket tidigare.

Full fart under eftermiddagen.

Under eftermiddagen var det alltså full fart på Järntorget och det är inte ofta som Örebro har så många rikspolitiker på besök samtidig.
Det visar att omvalet är viktigt och att Örebro är viktigt eftersom politikerna tar sig tid att komma hit trots att det är omval även i Västra Götaland som är en mycket större valkrets än Nordöstra Örebro.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar