×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2011-05-10  

Koalitionen börjar arbeta redan på måndag - Om de vinner omvalet...

Koalitionen börjar arbeta redan på måndag - Om de vinner omvalet...

Under förmiddagen hade Koalition Örebro en pressträff där de presenterade punkter för satsningar på välfärd, personalpolitik och föreningsliv.
Kent Persson (M) berättade att Koalition Örebro har arbetat tillsammans i fyra år nu och att de har fört samtal om hur de ska arbeta även efter valet därför är de klara att köra igång arbetet direkt på måndag om de står som vinnare i omvalet.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.com
4 Klickbara bilder.

Under förmiddagen hade Koalition Örebro en pressträff där de presenterade punkter för satsningar på välfärd, personalpolitik och föreningsliv.
Kent Persson (M) berättade att Koalition Örebro har arbetat tillsammans i fyra år nu och att de har fört samtal om hur de ska arbeta även efter valet därför är de klara att köra igång arbetet direkt på måndag om de står som vinnare i omvalet.

Örebros ekonomi är god.

Örebros ekonomi är god och därför har Koalition Örebro tagit fram flera punkter som de vill satsa på efter valet.
Örebro har varit i ett politiskt vakuum sedan valet i september och vinner koalition Örebro valet kommer de sätta igång att arbeta direkt. Det finns beslut som behöver tas som inte har kunnat fattas nu när Örebro inte har haft någon politisk ledning.

- Vi kan nu investera i välfärden, det var vårt första besked in i valrörelsen när vi samlade ihop oss för en första pressträff inför valrörelsen. Välfärden går först sa Kent Persson (M).

Satsningar på äldrevården.

Rasmus Persson (C) Talade om att Koalition Örebro nu ska satsa på äldreomsorgen efter de besparingar som infördes i samband med den ekonomiska krisen i världen.
Nu när ekonomin ser mycket bättre ut vill Koalition satsa 25 miljoner kronor på äldreomsorgen plus ytterligare 10 miljoner extra för att höja kvaliteten i äldreomsorgen.
- De har haft det tufft och nu är det dags att satsa så att kvaliteten blir högre och en av åtgärderna kommer att bli att anställa mer personal sa Rasmus Persson (C).

25 miljoner till lärarlöner och större lönespridning.

Staffan Werme (FP) presenterade en satsning på 25 miljoner på att höja lärarlönerna. Örebro har låga lärarlöner. Staffan Werme vill åtgärda det för att Örebro ska kunna locka till sig bra lärare.
Lönespridning är något som Koalition Örebro har satt som mål men det har inte fungerat i praktiken och därför är det något de vill satsa på mer så att lärare känner att de får mer betalt ju längre de har arbetet.
Lönespridning gäller inte enbart lärare utan även sjuksköterskor och socionomer, alla tre är kvinnodominerade yrken och det ska löna sig att ha arbetat länge, därför måste lönespridningen bli större.

Örebro växer och behöver fler förskolor.

Lennart Bondeson (KD) talade om barnomsorg. Örebro växer och trycket på förskolan är stort.
25 miljoner ska satsas även där på kvalitetshöjningar av verksamheten. Barngrupperna har blivit större och nu är det dags att se hur de kan minskas. Ökningen är marginell från 16,7 till 17,3 barn per grupp. Det ska byggas fler förskolor och anställas mer personal.
- 25 miljoner är en bra satsning på förskolan.

Rätt till heltid.

Maria Haglund (M) talade om att Koalitionen vill inför rätt till heltid och avskaffa delade turer. Örebro Kommun behöver satsa på sin personal också.

Hästhagsbadet.

Ia Malmqvist (MP) berättade att Koalition Örebro vill öppna Hästhagsbadet igen.
Badet i Hästhagen var ett beslut som togs när ungdomar hade ett eget kommunfullmäktige och Koalition Örebro vill visa respekt för ungdomarnas beslut.

Återställning och höjning av föreningsbidraget.

Fredrik Persson (MP) sa att de nu kommer att återställa och höja föreningsbidraget. I början av den ekonomiska krisen så sparades det på föreningsbidraget.
- Det är viktigt att den ideella sektorn och civilsamhället tar ett stort ansvar och där är där en stor del av barn och ungdomsverksamhet och det förebyggande arbete sker.

Bokaler för integration.

Staffan Werme talade också om satsningen på Bokaler som Vivalla ska vara först ut med.
Bokaler är bostadsyta på övervåningen och möjlighet att driva någon typ av verksamhet på bottenvåningen.
Frågan har hamnat hos ÖBO och Örebroporten som inte riktigt har kunnat komma överens om vem som ska vara ansvarig för byggnader som är en blandning av bostad och lokal. Om Koalition Örebro vinner valet kommer de pressa på än mer för att något ska hända i frågan.

Fler saker under utredning.

Det här är punkterna som Koalition Örebro kommer att arbeta med direkt om de vinner valet, sen finns det fler saker de vill göra under mandatperioden men som kommer ta längre tid eftersom de behöver utredas först. En sådan sak är renoveringen av Lillåns skola sa Lennart Bondeson.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar