×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2011-05-04  

Jimmie Åkesson invigde Sverigedemokraternas valstuga.

Jimmie Åkesson invigde Sverigedemokraternas valstuga.

Under onsdagen var Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, på besök i Örebro.
Han höll ett tal vid valstugorna på Järntorget där han gick igenom SD:s viktigaste frågor och de vill satsa på välfärden.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.com
6 Klickbara bilder.

Under onsdagen var Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, på besök i Örebro.
Han höll ett tal vid valstugorna på Järntorget där han gick igenom SD:s viktigaste frågor och de vill satsa på välfärden.

Inledde sitt tal med att tala om regeringens vårbudget och skattesänkning på pensioner.

Jimmie Åkesson inledde sitt tal med att tala om regeringens vårbudget och han talade om Sverige Demokraternas egen vårbudget och SD tror inte att lösningen på alla problem är skattesänkningar utan de vill satsa på välfärden också, alla skattesänkningar har inte varit dåliga och en del av skattesänkningarna har SD stått bakom men de löser inte allt.
Nu tycker SD att det är dags att satsa på välfärden i stället för att sänka skatten.
- Den främsta lösningen på princip alla samhällsproblem tycks vara skattesänkningar och man verkar tycka att ett nytt jobbskatteavdrag är själva lösningen på i princip alla samhällsproblem.

Pensionärerna ska också få samma sänkningar på skatten som löntagaren har fått. Jimmie Åkesson sa att det är det rimligt att det ska gälla samma skattesatser för pensionärer som för de som arbetar eftersom pensionen är avsatta medel för att man ska ha något att leva på när man är gammal.

- Vi menar att man måste komma åt den här matchnings problematiken och det gör man genom satsningar på utbildning inte genom försämringar i trygghetssystemen.

En av de viktigaste åtgärden för att säkerställa välfärden i Sverige så måste så många som möjligt arbeta och betala skatt. Arbetslösheten ska sänkas och SD vill se en satsning på gymnasieutbildningen och vuxenutbildningen för att de företag som i dag har svårt att hitta kompetent personal ska kunna hitta den personal med rätt kompetens i Sverige.
Sättet att komma åt de arbetena är genom att utbilda de som är arbetssökande. Sverigedemokraterna vill också satsa på vidareutbildning i flera olika yrken.
- Vi menar att man måste komma åt den här matchnings problematiken och det gör man genom satsningar på utbildning inte genom försämringar i trygghetssystemen, inte genom att importera arbetskraft från olika delar av världen när det samtidigt finns hundra tusentals människor i Sverige som inte har ett jobb att gå till.

Det är inte rimligt att människor ska få vänta i många timmar på att få träffa en läkare.

Sverigedemokraterna vill satsa stort på akuten i sin budget. Det är inte rimligt att människor ska få vänta i många timmar på att få träffa en läkare. De vill också se till att ambulanser är välutrustade med den senaste tekniken för att också på så sätt avlasta akutmottagningarna. Jimmie Åkesson vill också se an akut garanti efter brittisk modell där ingen ska behöva vänta mer än fyra timmar på en läkare.
- Nu tycker vi att det räcker skattesänkningar, nu vill vi se satsningar på jobb, utbildning, jobb och välfärd, jobb och trygghet.

SD tänker inte följa regeringen i alla frågor.

Jimmie Åkesson talade också om tryggheten i samhället, han vill satsa på att öka tryggheten i hela samhället och en viktig bit är att alla ska kunna känna sig trygga när de är ute och att alla barn känner sig trygga i skolan.
Han är tydlig med att de inte tänker följa regeringen i alla frågor om Regeringen börjar samtala med Sverigedemokraterna så blir det ett annat läge. Sverigedemokraterna är öppna för förhandlingar och de vill ta ansvar för Sverige och Regeringen måste erkänna att det r ett nytt parlamentariskt läge i Sverige eftersom det har kommit in ett nytt parti i Regeringen.
Om Regeringen inte vill samtala så kommer Sverigedemokraterna fortsätta att fälla regeringens förslag som de inte håller med om och om det går så långt att Regeringen inte kan fortsätta med sin minoritetsregering och det blir ett omval så får det bli det.

Det är ett stort demokratiskt problem om människor inte går och röstar.

Jimmie Åkesson avslutade sitt tal med att prata om valet och intresset bland väljare i det här valet verkar inte vara så stort. Det är ett stort demokratiskt problem om människor inte går och röstar. Valsystemet kanske behöver ses över men det betyder inte att det här valet är oviktigt.
Jimmie Åkesson uppmanade alla åhörare att gå och rösta och att prata med grannar och vänner så att de också går och röstar.
Visst vill han helst se att rösterna hamnar på Sverigedemokraterna men det viktigaste är inte vad ni röstar på utan att ni röstar, eftersom det är viktigt att få upp valdeltagare för att ge valet legitimitet.

Sigvard Blixt (SD) berättade att SD i Örebro fokuserar på landsbygdsfrågor i det här valet.

Förutom Jimmie Åkesson så var det flera andra Sverigedemokrater på Järntorget och Sigvard Blixt, politisk sekreterare hos Sverigedemokraterna i Örebro. Sigvard Blixt berättade att SD i Örebro fokuserar på landsbygdsfrågor i det här valet. Trygghet i samhället är också en viktig fråga och SD vill se fler fotpatrullerande poliser, flera undersökningar har visat att det ökar trygghetskänslan på stan, Sigvard Blixt sa också att det finns annat än poliser som ökar tryggheten, nattvandrarna är också viktiga och de gör ett bra arbete.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar