×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2011-05-02  

Under förmiddagen besökte Stefan Attefall (KD) Civil och Bostadsminister Vivalla.

Under förmiddagen besökte Stefan Attefall (KD) Civil och Bostadsminister Vivalla.

Under måndagen besökte Stefan Attefall (KD) Civil och Bostadsminister Vivalla och första stoppet var i Vivalla moské där de först hade ett samtal om arbetet som utförs av Vivalla moské. Besöket avrundades med en rundvandring.
Guide på rundvandringen var Aisar Alshawabkeh talesman för Vivalla moské. Aisar guidade runt och berättade om de olika rummen som finns i moskén han var tydlig med att berätta att de barn och unga som brukar vara i moskén är skötsamma och de syns inte i den vanliga bilden av Vivalla.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com
4 Klickbara bilder.

Under måndagen besökte Stefan Attefall (KD) Civil och Bostadsminister Vivalla och första stoppet var i Vivalla moske där de först hade ett samtal om arbetet som utförs av Vivalla moske. Besöket avrundades med en rundvandring.
Guide på rundvandringen var Aisar Alshawabkeh talesman för Vivalla moské. Aisar guidade runt och berättade om de olika rummen som finns i mosken han var tydlig med att berätta att de barn och unga som brukar vara i moskén är skötsamma och de syns inte i den vanliga bilden av Vivalla.

Stefan Attefall fick en ordentlig guidning av moskén.

Stefan Attefall fick en ordentlig guidning av moskén och Aisar Alshawabkeh berättade om varje rum han visade, föreläsningssalen används också till andra aktiviteter och när det är många som besöker mosken i samband med bön kan den användas som bönesal eftersom de kan sända bild och ljud från den stora bönesalen. Föreläsningssalen hyrs också ut till andra som behöver en större sal att samlas i.

Eget bibliotek och en egen butik.

Vivalla moské har ett eget bibliotek och en egen butik där man kan handla kläder, parfym och annat material. Bönesalen är stor och det behöver den vara eftersom Vivalla moské har 3000 medlemmar som besöker dem det gör att moskén når ut till många människor i Örebro. Muslimer i Sverige använder tidtabeller för att veta när bönen ska ske och i moskén finns det också böneutrop som hörs i hela moskén.

Oplanerat besök inne på Örebro Folkhögskola.

Efter moskébesöket så fortsatte Stefan Attefall till Vivalla centrum där det blev ett oplanerat besök inne på Örebro Folkhögskola i Vivalla där rektorn Birgitta Loven fick en möjlighet att prata med Stefan Attefall om de problem hon ser i Folkhögskolans utveckling med de nya regler som kommit i hur medel ska fördelas. Tanken med de nya reglerna med en gemensam pott som sedan högskolorna får del av var att förenkla men nu har det lett till att högskolor som skulle behöva mer medel för att kunna utöka sina kurser inte kan få ökade medel och kan därför inte utveckla verksamheten på det sätt de ser att de skulle behöva.

Stefan Attefall träffade också representanter från Hyresgästföreningen i Örebro.

Kåge Svensson, Kristina Malmsten och Daniel Elfström fick möjlighet att prata bostadspolitik med bostadsministern och det mesta av samtalet var om hyreshöjningar i samband med renoveringar.

Kåge Svensson och Kristina Malmsten samtalade med bostadsministern om de stora hyreshöjningar som bli i samband med renoveringar. Kristina Malmsten bor i ett av områdena i Örebro där det är tänkt att bli renoverat och där vill ÖBO ha en full renovering och passa på att handikappanpassa husen vilket kommer att göra att hyrorna höjs mycket.

Stefan Attefall svarade att på vissa ställen är det motiverat med att göra stora renoveringar för att husen kräver det men på andra ställen så finns det en tendens att man drar till lite mycket för att motivera högre hyror och det är därför det är så viktigt med en aktiv hyresgäströrelse med hyresgäster som engagerar sig och diskuterar med bolaget. Det är också viktigt att bolagen lyssnar, där renoveringar fungerat smidigast är där det har funnits en bra dialog mellan hyresvärd och hyresgäster. Stefan Attefall var tydlig med att det är bostadsbolagen och hyresgästerna som måste lösa frågan själva.
- Som jag tolkar lagen och fått den förklarad av mina tjänstemän så är inte lagen så skarp som en del säger. Det finns ett större utrymme för flexibilitet.

Positivt överraskad av att Stefan Attefall var så trevlig och att han verkligen lyssnade på det de sa.

Efter mötet med Stefan Attefall var Kåge Svensson nöjd och han tyckte att ha fått svar på de frågor han hade.
Kåge planerar att skriva fler brev till bostadsministern och att han besvarar de också precis som han gjorde med det första brevet. Kåge var positivt överraskad av att Stefan Attefall var så trevlig och att han verkligen lyssnade på det de sa.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar