×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2011-04-28  

Lena Baastad (S) vill se en fokusering på politik i valrörelsen.

Lena Baastad (S) vill se en fokusering på politik i valrörelsen.

Lena Baastad (S) hade under torsdagen en pressträff i sitt rum på Rådhuset för att prata om de anklagelser som riktas mot Socialdemokraterna i Örebro av koalitionspartierna.
- Utifrån en rad händelser som har varit men egentligen efter fullmäktige igår, Staffan Wermes blogg idag så börjar man känna sig lite så där, både orolig och ganska upprörd också. Vad är det för politik som vi ska prata om, vad är det för budskap det ska vara de här kommande två och en halv veckorna, så inledde Lena Baastad pressträffen.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com

- Det är en sak om de kritiserar våra politiska förslag, det ska de göra, det är bra om de inte tycker om våra politiska förslag. säger Lena Baastad.

Lena Baastad hade under torsdagen en pressträff i sitt rum på Rådhuset för att prata om de anklagelser som riktas mot Socialdemokraterna i Örebro av koalitionspartierna.
- Utifrån en rad händelser som har varit men egentligen efter fullmäktige igår, Staffan Wermes blogg idag så börjar man känna sig lite så där, både orolig och ganska upprörd också. Vad är det för politik som vi ska prata om, vad är det för budskap det ska vara de här kommande två och en halv veckorna, så inledde Lena Baastad pressträffen.

Under gårdagens Kommunfullmäktige anklagade Fredrik Persson (MP) Socialdemokraterna för olovligt användande av kommunens resurser.

Bakgrunden är kommunfullmäktige som hölls igår där Fredrik Persson (MP) ställde två frågor till Kent Persson (M) kommunstyrelsens ordförande om att Anhörigcentrum använt kommunens förfrankerade kuvert till att skicka ut en inbjudan till en guidad rundtur i Rådhuset.
- Är det din mening att göra en ordentlig undersökning om det olovliga användandet av kommunens medel som Lena Baastad och Socialdemokraterna gjort sig skyldig till? Frågade Fredrik Persson.
Svaret blev att självklart ska det utredas grundligt om fel har begåtts av Socialdemokraterna.
Redan nu är en utredning påbörjad.

- Vilka åtgärder tänker du vidta om undersökningen visar att olagligheter har begåtts av Lena Baastad och Socialdemokraterna gällande olovligt användande av Kommunens resurser? forsatte han.
Svaret blev att utredningen får visa om ett olovligt användande har ägt rum. Om fallet är så får kommunstyrelsen vidta lämpliga åtgärder.

Socialdemokraterna blev tillfrågade och mailade en inbjudan.

Lena Baastad svarade med att Socialdemokraterna hade blivit tillfrågade om de inte kunde ordna en rundvandring i Rådhuset och det kunde Socialdemokraterna och de blev också tillfrågade om de kunde hjälpa till med en inbjudan vilket de också gjorde och mailade inbjudan till Anhörigcentrum. Anhörigcentrum kopierade sedan inbjudan och skickade den till sina medlemmar.

Retoriken kan få väljare att stanna hemma.

Nu vill Lena Baastad att de dryga två veckorna innan omvalet ska ägnas åt att prata politik och inte om personpåhopp av olika slag.
Hon säger att hon är orolig för att den retorik som finns nu inom politiken i Örebro gör att väljarna tappar förtroendet för politikerna och en av de största utmaningarna i omvalet är att få människor att gå och rösta igen.
- Jag kan bli lite bekymrad i både det här men också när vissa spekulerar i vinsten av ett lågt valdeltagande, är det här en del i det.
Jag tror att alla politiska partier förlorar på det.

Tänker inte bråka om att Koalitionen använder kommunens logotyp.

Nu när det är drygt två veckor kvar till valet så anser Lena Baastad att det är bättre att visa upp de skillnader som finns mellan de olika politiska partiernas program. I stället för att attackera varandra och spekulera så är det bättre att diskutera politiken.
Lena Baastad sa att hon vet att Socialdemokraterna har varit hårda i debatterna och de kommer att fortsätta kritisera politiska förslag som de inte tycker är bra men de tänker inte bråka om att Koalition Örebro använder Örebro Kommuns logotyp på sina papper.
Den frågan borde gå att lösa ändå.

- Det är en sak om de kritiserar våra politiska förslag.

Lena Baastad sa att hon inte anser att det är fel att lyfta frågor när något inte verkar ha gått rätt till men man kan göra det på olika sätt och sättet nu när det blir frågor om polisanmälning och påhopp så blir det fel.
- Det är en sak om de kritiserar våra politiska förslag, det ska de göra, det är bra om de inte tycker om våra politiska förslag.

Partierna kommer fortfarande behöva prata med varandra om politik.

Lena Baastad sa att alla behöver tänka igenom vilket klimat det ska vara i Örebro politiken efter valet den 15 maj. Partierna kommer fortfarande behöva prata med varandra om politik och sakfrågor för att få en långsiktighet i politiken som först är viktigt att tänka längre än bara till 15 maj.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar