×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2007-04-14  

Äggjakt i Baronbackarna

Först ut på planen denna kylslagna lite blåsiga förmiddag var Louise Nyman, Lars-Eric Norrsäter, Christina Freudenthal med fler från Mikaelkyrkan som läste högt ur, och dramatiserade, påskevangeliet.
En mycket lyckad dramatisering som det tyvärr inte var så välbesökt. Det ganska lilla antalet besökare gav dock med beröm godkänt, eller som en av åskådarna uttryckte det, Oj vad trevligt, det här vill vi se mer av.

Med beröm godkännt fick även den valda kostymeringen och att de verkligen verkade lägga själ och hjärta bakom framförandet och mycket tankemöda och tid på förberedelserna.

Vi vill därför passa på att tacka de från Mikaels kyrkan som deltog.


Äggjakt i Baronbackarna -Johan Gullberg
Strax vid tolvsnåret var det så dags att dra igång själva äggjakten.
Äggjakten gick till så att alla som ville vara med och leta fick gå och hämta var sin nummerlapp vid ett av borden. När ett ägg hittades lämnades det oöppnade ägget in tillsammans med nummerlappen och namnet på upphittaren in till K-G Larsson som märkte upp det hela.

Det var endast 6 st ägg gömda i Baronbackarnas innerområde och den utsatta tiden för letandet, 90 minuter, visade sig vara ganska väl avpassad, det sista ägget kom in 2 minuter efter att vi räknade med att det började bli dags att avrunda det hela.
Mycket letande blev det, under en period, såg vi både barn och vuxna som gick runt och letade för fullt.


För dem som inte ville delta i äggjakten, fanns det andra aktiviteter på gång.
Skådespelet arrangerade en tipspromenad av ett lite annorlunda slag, där vi lyckades urskilja ett och annat godlynt muttrande från dem som hamnat på en av Du har kommit fel-lapparna.

Borådet bjöd även på ägg mackor med antingen ansjovis eller kaviar samt något att dricka.

Många av äggletarna passade på att ta en rast i letandet för att fylla på energireserven med en äggmacka.

Mackorna tillverkades huvudsakligen av Ann Schagerström som fick arbeta rejält i Skådespelets kök för att hinna med efterfrågan framåt eftermiddagen.

Eva Sten som delade ut mackorna passade på att förmana om att inte slänga skräp på marken, vilket var ett bra drag, det fanns knappt något att städa undan efteråt.
Det var riktigt roligt att se att barnen uppskattade mackorna, under planeringen var vi lite oroliga för att konceptet äggmackor kanske inte skulle passa dem så bra, men som väl var hade vi fel.

Äggjakt i Baronbackarna - 2007 Johan Gullberg
Ett stort påskris, som vi måste få tacka ÖBO:s bovärdar lite extra för, fanns uppstält jämter sälen.
Under ledning av Marianne Andreasson fick alla barn och vuxna som ville vara med och klä riset med röda och vita fjädrar samt flörtkuleägg som barnen hos Familjecentralen hade hjälpt till att måla.

Det var många av barnen som ville ha ledtrådar till var äggen var gömda när de inte hittade några ägg på kullen i området, men inte förrän sista halvtimmen började vi ge lite tips för att alla ägg skulle hittas. Vi märkte på så sätt vilka delar av området som glöms bort.
Så nu vet vi var vi ska gömma saker om det behövs igen.


Äggjakt i Baronbackarna - Johan Gullberg
Ansiktsmålarna hade en lugn start på dagen men fick fullt upp att göra efter en stund och de var de sista att plocka ihop för dagen.
Att ansiktsmålning är populärt det visste vi men att det skulle bli lång kö i det kalla vädret hade vi inte riktigt räknat med.

Ett stort tack till Anna och Christina som målade barnen så fint, hoppas att vi kan arbeta ihop igen.

Det ingick även en baktävling denna dag, där vi vill rikta ett stort tack till de deltagande i tävlingen samt ett stort tack till Marie Wirde, Michael Horvath, Monica Ask och LeRoy Wentzel som åtagit sig det svåra jobbet att sitta i juryn. Det blev bara ett pris utdelat eftersom juryn inte kunde bestämma sig för mer än ett bakverk.
Det var bara ett som stack ut ordentligt alla andra var lika goda så det blev omöjligt att utse en tvåa och trea. Vinnare blev Marianne Andreasson med kakan Maajas Nötdröm.

Dagen avslutades med en prisutdelning i de olika momenten.
Eftersom vi hade tur och fått stor hjälp av våra sponsorer fanns det några extra priser att dela ut bland deltagarna i äggjakten. Det löste vi genom att dra lott med hjälp av deltagarnas nummerlappar.

Allra sist, kom dock momentet alla barn fruktat för, vi tvingade helt enkelt på dem varsit ägg med godis.

En tydlig signal på att vi i Borådet måste ha tänkt rätt var att det var fler som framförde att de vill ha en äggjakt även nästa år.
Det var en av de vanligare kommentarerna på slutet av dagen, vilket var kul att höra.

Vi vill passa på att skicka ett extra stort tack till Stellan Hörnestig på Ljus & Nöje AB som skickade med betydligt mer utrustning än vad vi kommit överrens om, vilket underlättade rejält när vi skulle få fram ström och för att kunna placera ut högtalarna.

Ett stort tack till alla i Borådet som var med och hjälpte till, och ett speciellt till K-G och Monica som förutom att åka och hämta och lämna ljudutrustningen hos Ljus & Nöje och inhandlande av livsmedel tog över en hel del av våra uppgifter när vi drabbades av en irriterande förkylning dagarna före påskaftonEtt tack till alla våra sponsorer och övriga medverkande som gjorde äggjakten möjlig.
Vi tackar:
Hyresgästföreningen ÖBO Finfast R.T Driftservice Elgruppen AB Mikaels församling Skådespelet Örebro Kommun Stadsdelsutveckling Nerikes Allehanda Verdandi Jalusi och Gallerspecialisten Ljus & Nöje AB
Maajas Nötdröm

  • 100 gr Margarin.
  • 3 dl Blandadde nötter (Hasselnötter, Jordnötter och Pistage).
  • 3 Ägg.
  • 1 dl Ströbröd.
  • 2 tsk Bakpulver.

    Fyllning:
  • 1 - 1,5 dl Äppelmos.

Smält matfettet och låt det svalna.
Mal nötterna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda samman nötter, ströbröd och bakpulver, rör ned blandningen i smeten växelvis med det smälta smöret.
Häll hälften av smeten i en smord och bröad form (1 liters).
Grädda i 175c i 20 minuter i nedre delen av ugnen.
Ta ut kakan och bred på äppelmoset. Häll sean resterande smet över och grädda klart kakan i c:a 25minuter.
Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp.

Äggjakt i Baronbackarna - Eva Sten
Äggjakt i Baronbackarna - Johan Gullberg
Äggjakt i Baronbackarna - Eva Sten

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar