×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2011-04-11  

Socialdemokraterna öppnade sitt valcentrum.

Under eftermiddagen invigde Socialdemokraterna sitt valcentrum.

Den 11 april öppnade Socialdemokraterna i Örebro sitt valcentrum inför omvalet i Maj.
Valcentrum ligger i Socialdemokraternas lokal på Stortorget och dagen till ära bjöds det på cider och tårta för att fira att Socialdemokraterna nu lägger i en högre växel fram till valet.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Idag öppnade Socialdemokraterna i Örebro sitt valcentrum inför omvalet i Maj genom att Lena Baastad klipte ett rött band, därefter bjöds på tårta och cider i lokalen.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com

- Ni ska vara sjukt stolta över er själva i den kampanj som ni har formulerat. Ni ska inte bara vara stolta över politiken utan ni ska också vara stolta över organisationen sa Jytte Guteland.

Den 11 april öppnade Socialdemokraterna i Örebro sitt valcentrum inför omvalet i Maj.
Valcentrum ligger i Socialdemokraternas lokal på Stortorget och dagen till ära bjöds det på cider och tårta för att fira att Socialdemokraterna nu lägger i en högre växel fram till valet.

Tanken med Valcentrum är att det är öppet mellan 8:00 och 18:00 och den som vill hjälpa till är välkommen dit för att se vad det finns att göra och det finns jämt något att göra enligt Lena Baastad. Under riksdagsvalet 2010 så var det många som hjälpte till i valrörelsen och alla som hjälpte till hos socialdemokraterna var inte med i partiet utan vill hjälpa till ändå.

Lena Baastad peppade sina partikamrater.

Invigningen började med ett kort tal av Lena Baastad som peppade sina partikamrater att arbeta hårt så att Socialdemokraterna ska vinna omvalet i den nordvästra valkretsen.
- Socialdemokraterna ligger bra till just nu och därför förstår jag att borgarna är lite tjuriga just nu. Det är väldigt tjurigt just nu vad vi än gör just nu så är det kritik mot Socialdemokraterna.

Efter invigningstalet berättade Lena Baastad att det redan nu är många som hjälper till med valarbetet och om de ska jämföra med riksdagsvalet 2010 så är det redan lika många som hjälper till nu som det var då och sedan brukar det jämt bli fler ju närmre valdagen det kommer. En nyhet som Socialdemokraterna har i det här valet är de lokala dialogprogrammen som de har tagit fram för alla områden som deltar i valet.
Nu genomför Socialdemokraterna möten i alla områden för att boende ska ha möjlighet att diskutera frågorna som Socialdemokraterna har tagit upp eller ratt föra fram egna synpunkter på helt andra saker som behöver fixas i området. Sista mötet var i Rynninge och det kom ett tjugotal personer som kom dit.
Lena Baastad får möjlighet att veta om saker i ett område som boende reagerar på och det kan vara en busshållplats som behöver flyttas eller trafiksituationen efter en viss väg, den sortens information får hon inte när hon sitter på sitt arbetsrum.

Socialdemokraterna fortsätter knacka dörr.

Socialdemokraterna tänker fortsätta att vara ute och kacka dörr i Örebros bostadsområden även efter valet, då blir det när någon speciell fråga är aktuell för det området.
- Vi klarar ju inte dom där flera tusen samtalen på veckan, men ambitionen är absolut att våran kommunfullmäktigegrupp, att vårat parti ska ut och knacka dörr när det är en fråga som rör Baronbackarna eller ett annat område så ska vi kunna gå ut och knacka dörr och fråga vad tycker ni som bor här om den här frågan.
Lena Baastad berättar att hon kan tänka sig att fortsätta med dialogprogrammen, för nu så finns det inte för alla områden och de kan ge ett bra underlag för diskussioner.

SSU:s ordförande på plats.

På plats på Socialdemokraternas valcentrum var också SSU:s ordförande Jytte Guteland.
SSU startar sin valrörelse idag de med och de har sin Frihetskampanj just nu. Tidigare på dagen hade Jytte besökt en skola för att prata frihet med studenterna. Ungdomsarbetslösheten är ett av SSU:s viktigaste punkt att driva och hon uppskattade Socialdemokraterna i Örebro vill satsa ordentligt på de arbetslösa ungdomarna.

Jytte Guteland hittade motivationen.

Jytte Guteland inledde sitt tal med att säga att hon är hedrad att vara med under Socialdemokraternas nystart.
På morgonen kände sig rätt morgontrött och inte alls ville gå upp men så är det säkert med engagemang att vissa dagar är tyngre än andra och då kan det vara svårt att hitta motivationen att fortsätta. Men Jytte hittar motivationen på olika sätt och att idag besöka Örebro där de hade varit på en skola för att värva medlemmar och sedan komma till Socialdemokraternas valcentrum var precis vad hon behövde.
- När jag kunde se ert perfekta budskap, det som vi hade längtat efter så mycket att partiet skulle visa upp, många gånger och långt tidigare.

Jytte sa att hon uppskattade Socialdemokraterna i Örebros program som vill satsa på dagisplatser och på de långtidsarbetslösa ungdomarna, ungdomar har rätt till en aktiv fritidsverksamhet och då är det Fritidsgårdar som menas, men det är inte enbart ungdomsfrågorna som Jytte uppskattade utan också att de äldre har rätt till ett tryggt boende på ålderns höst.
- Ni ska vara sjukt stolta över er själva i den kampanj som ni har formulerat. Ni ska inte bara vara stolta över politiken utan ni ska också vara stolta över organisationen.

God idé att bryta ner samhällsplaneringen i delar.

Jytte berättade att hon har sett antydningar till det tankesätt som finns i Örebro på andra ställen men att bryta ner samhällsplaneringen i delar och fråga varje område vad de tycker det var en ide som Jytte verkligen uppskattade. Likaså att man kan vara small, medium eller large engagerad är också rätt sätt alla kan hjälpa till på de sätt de kan.
Jytte avslutade sitt tal med att säga att SSU kommer att vara med hela vägen och även om de har en liten valrörelse i Västra Götaland också så lovade hon att hela rörelsen ska ställa upp i Örebro.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar