×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2007-03-08  

Premiär för åhörare under programnämnden barn och utbildnings möte i Rådhuset.
I dag torsdagen den 8.de mars var det premiär för åhörare under programnämnden barn och utbildnings möte i rådhuset.

En av punkterna på dagens möte var att ha en öppen dialog med Örebroare om minskningen av skolans lokaler på väster i Örebro.
I dagsläget har skolan för mycket lokaler och har inte användning för allt utrymme som finns tillgängligt.

En av de saker som betonades extra på dagens möte var att Örebro kommun har en kommunikations policy som ska användas till att Örebroare ska få tycka till om stora frågor innan beslut fattas.

Det är snabbt marscherat i detta ärende, under mars och april ska elever, skolpersonal samt föräldrar få möjlighet att säga vad de tycker i frågan.
I april ska allt material sammanställas och i början av maj är det politisk beredning sedan ska beslut fattas den 7.de juni.

Tanken är att boende och de som arbetar på skolorna på väster ska ha en möjlighet att säga vad de tycker och komma med egna förslag.

Information ska även läggas ut på orebro.se där de som vill kan gå in och läsa mer.

Intrycket som kom från barn och utbildningsnämnden var att det är en bra ide att använda kommunikation innan beslut fattas men det är viktigt att se till att ingen väg blir bortglömd.

Tanken är att alla ska få en chans att påverka beslutet, att skolan behöver minska lokalerna det är redan klart men på vilket sätt och var är inte bestämt, därför ska alla skolor på väster vara med i förarbetet.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar