×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2006-10-27  

Burger King.

© 2006 Johan Gullberg - Burger King FAKTARUTA:

Burger King grundades av James W. McLamore och David Edgerton i Miami USA 1954. Ambitionen var att servera god mat av hög kvalitet till ett bra pris.

Burger King finns i dag i 60 länder över hela världen.

1975 kom den första Burger King restaurangen till Europa, den öppnade i Madrid.

1975 kom Burger King till Sverige och första staden var Malmö, i dagsläget finns det ca 50 Burger King i landet.

1998 kom Burger King till Örebro.

© 2006 Johan Gullberg - Burger King

© 2006 Johan Gullberg - Burger King Burger King är kedjan under utveckling just nu, konkurrensen blir hårdare och restauranger måste arbeta på att förnya sig, men utan att ge upp originaliden, vilken är att servera Amerikansk mat av hög kvalitet och till bra priser som serveras snabbt i en ren och trevlig miljö.
  - Det är en positiv utmaning för oss sa Fredrik Beckius bland annat när vi var där.

Burger King har legat på Drottninggatan sedan 1998, till stor del består kundkretsen av lite yngre män och den verkliga storsäljaren är Whoopern.

Burger Kings restaurangdel är uppbyggd lite i amerikansk 50-tals stil med sina starka mättade färger på väggar och soffor.
De har ett attraktivt läge där det passerar tusentals människor varje dag, varav ett stort antal passar på att slinka in för en snabblunch, dock kommer den verkliga rusningen först runt 17.00-tiden på eftermiddagen då det ofta kan bli lite kö-bildning.

Lite jäktigt kan vi gott tänka oss att det kan bli för de anställda, som till del består av studerande som via Burger King får chansen att tjäna lite extra som stöd till studielånen.

- Vad tycker du om centrala Örebro och vad skulle du vilja förändra?
  - När det gäller Örebro stadskärna är det bra att det är en mix av attraktiva butiker och ett bra utbud av boendeformer, samt att det är lätt att parkera bilen till en rimlig kostnad.
En förnyelse av galleriorna som finns skulle vara bra för att variera utbudet som finns i centrum.

- Vad tycker du om trafiken på Drottninggatan?
  - När det gäller bussar och bilar så är de kanske inte så trevliga men hur man ska göra åt det har Fredrik inga tankar på just nu.

- Hur stor personalomsättning har ni?
  - För många är Burger King den första kontakten med arbetslivet, du måste vara 16 år för att få jobba i ett kök vilket gör att många av de anställda är lite yngre som har tagit lite ledigt mellan skolor eller att studenter jobbar extra på restaurangen.
Det gör att personalomsättningen periodvis kan vara hög, då många väljer att återgå till studier efter ett tag i arbetslivet, det är däremot inte så vanligt att personal slutar för att byta arbetsplats.

- Vad tycker du det är som gör Burger King speciellt?
  - Det som kännetecknar Burger King är vår råvaruhantering, det ska vara råvaror av hög kvalite och den ska serveras i en ren och trevlig miljö.
Det är konceptet för Burger King.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar