×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2011-02-14  

KD i Örebro uppmärksammade Linn Svansbo.

Linn Svansbo uppmärksammades av Kristdemokraterna i Örebro.

Kristdemokraterna i Örebro har som tradition att uppmärksamma någon som har gjort något speciellt i Örebro.
I år så valde en enhällig styrelse Linn Svansbo för hennes uppmärksammade manifestation mot våld och som stöd för alla de kvinnor som utsatts för överfall i Örebro under 2010.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com
3 Klickbara bilder.

På bilden syns Bechet Barsom, Ewa Sundqvist, Lennart Bondeson, Linn Svansbo, Elin Enes, Anders Högström och Gunn Öjebrandt.

Kristdemokraterna i Örebro har som tradition att uppmärksamma någon som har gjort något speciellt i Örebro.
I år så valde en enhällig styrelse Linn Svansbo för hennes uppmärksammade manifestation mot våld och som stöd för alla de kvinnor som utsatts för överfall i Örebro under 2010.

Linn Svansbo reagerade på alla överfall i Örebro under 2010 med att starta en Facebook grupp med namnet Nu Sätter Jag Ner Foten. Är Du Med?
Tanken var att ordna en nattvandring och Linn hade ingen tanke på att det skulle bli ett så stort gensvar från Örebroarna.
Linn hade hoppats att det skulle komma ett femtiotal personer men på fyra dagar hade närmare 3000 sagt att de skulle ställa upp och även om det inte var en folkmassa på flera tusen som träffades på Järntorget i Örebro så var det flera hundra.
Linn Svansbo arrangerade också en välgörenhetsgala tillsammans med Schack London.

Linn Svansbo blev inte bara uppmärksammad i Örebro utan i hela landet för att hon gjorde något istället för att bara prata om det och det var just det som Kristdemokraterna i Örebro tog fasta på.
Det var flera representanter från Kristdemokraterna i Örebro som deltog i uppvaktningen av Linn Svansbo. Anders Hagström, Gunn Öjebrandt, Ewa Sundqvist, Lennart Bondesson, Bechet Barsom och Elin Enes deltog.

Anders Hagström ordförande för Kristdemokraterna i Örebro fick motivera varför Kristdemokraterna valde just Linn att uppmärksammas på Alla hjärtans dag.
- Vi gillar sådana här initiativ som du har tagit, vi tycker att det är fantastiskt bra och du är ett föredöme.

Efter den lite formella inledningen så blev det fika och mycket prat om lite allt möjligt. Det blev mycket diskussioner och då framför allt om mäns våld mot kvinnor.
Linn fick också möjlighet att berätta lite om vad hon vill göra i framtiden och även om hon studerar just nu och inte har så mycket tid att lägga på ideellt arbete så vill hon att Sätt ner foten galan ska bli årligt förekommande.
Just nu så är det bara tankar och idéer och Linn har inga konkreta planer även om hon pratar om att hon ha november som en månad där våldet i samhället står i fokus.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar