×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2011-01-25  

S-politik i Centrum.

S-politik i Centrum.

Under tre dagar kommer det att finnas Socialdemokrater på plats i Vivalla. Socialdemokraterna fortsätter sin samtalsturné i staden och nu har turen kommit till Vivalla.
Tanken är att få de boendes förslag och idéer på vad som behöver förändras i området och hur det ska förändras. Socialdemokraterna har också tagit med sig några egna frågor som de vill ha svar på och en av de viktigaste gäller den nya idrottshallen som ska byggas i området.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Under dagen besökte Socialdemokraterna Vivalla för att prata med de boende.

Under tre dagar kommer det att finnas Socialdemokrater på plats i Vivalla. Socialdemokraterna fortsätter sin samtalsturné i staden och nu har turen kommit till Vivalla.
Tanken är att få de boendes förslag och ideer på vad som behöver förändras i området och hur det ska förändras. Socialdemokraterna har också tagit med sig några egna frågor som de vill ha svar på och en av de viktigaste gäller den nya idrottshallen som ska byggas i området.

Alaa Idris, Thomas Esbjörnsson och Fisun Yavas var på plats i Vivalla centrum för att prata med förbipasserande och Thomas Esbjörnsson räknade med att få prata mycket om busstrafiken.

Thomas Esbjörnsson, Socialdemokraternas talesperson i skolfrågor.

Thomas Esbjörnsson var ute för att höra vilka tankar det finns om den nya idrottshallen som ska byggas istället för den som brann ner förra året.
- Det finns många tankar och ideer i Vivalla och det är viktigt att vi tar tillvara på dem sa han.

Fisun Yavas, talesperson i äldrefrågor.

Fisun Yavas var i Vivalla för att prata om det sociala samhället och vad som behöver förändras i den sektorn.
Det sociala samhället innehåller många delar och även om hon i första hand har hand om äldrefrågor så räknade hon med att få prata skola och barnomsorg också eftersom det är viktiga bitar och att allt sitter ihop.

Politiker på studiebesök.

Förutom att prata med förbipasserande inne i Vivalla centrum så ska Fisun Yavas och Thomas Esbjörnsson på studiebesök.
Fisun Yavas ska på studiebesök på ett äldreboende i området och Thomas Esbjörnsson ska på studiebesök både till Vivallaskolan och Lundby skola.

Ny skola till Lundby.

Lundbyskolan håller det på att planeras för just nu och Socialdemokraterna vill bygga en ny skola i stället för att rusta upp den som redan finns.
- Om det ska bli en ny skola så är det viktigt med en dialog om var den ska ligga.
Det finns många elever i Lundbyskolan som bor i Vivalla så det är viktigt att de boende i Vivalla får vara med i processen de också.
sa Thomas Esbjörnsson.

Problem med överfulla bussar.

När det gäller busstrafiken så har det varit stora problem med överfulla bussar och det här är ett problem som Thomas Esbjörnsson räknar med att få prata mycket busstrafik.
I nuläget finns det inga lösningar på problemen men att vara ute och prata med de som åker buss är en viktig del i att förstå var problemen uppstår och för att hitta en lösning i framtiden. Hur lösningen ska se ut går inte att säga i dagsläget.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar