×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2006-10-17  

Claes Ohlson.

Clas Ohlson grundades 1918 uppe i Insjön som ligger i Dalarna.
Grundaren hette Clas Ohlson och han startade med ett postorderföretag, första butiken öppnades i Insjön på 1950-60 talet och 1989 öppnades den andra butiken i Stockholm.
När butiken i Stockholm gick bra så kom iden att öppna butiker i fler städer och1997 kom de till Örebro.
Än i dag så ligger huvudkontoret i Insjön och alla leveranser till butikerna utgår från deras centrallager.

När butiken öppnade i Örebro så var inriktningen på verktyg av olika slag men idag så har data delen tagit över en hel del av utrymmet i butiken.

Vi fick en stund med Björn Holmberg som är pressansvarig för Claes Ohlson i Örebro. - En av tankarna bakom butikerna är att de ska finnas i centrum av städer där det förr låg järnhandlare och liknande butiker som i nuläget oftast har försvunnit ifrån stadsbilden säger Björn Holmberg.
- Tanken är att vi ska finnas nära kunderna för dem som behöver till exempel en skruvmejsel eller ett cykel däck Claes Ohlson har ett behov att fylla för de som behöver verktyg eller liknande men ändå inte vill ge sig iväg till någon av de specialiserade butiker som finns.

En av våra frågor var hur de ser på ägarbytet av Krämaren?
- Sedan Krämaren bytte ägare under förra året så har en del hänt i huset, förutom att de nya ägarna har påbörjat en större renovering av lokalerna, vilket innebär att Clas Ohlson kommer att få nyrenoverade lokaler på nästan samma ställe som de har varit förut i huset, ytan är 2000 m2 så de kommer fortfarande att ha stora lokaler.
- Den nya ägaren började med att säga upp alla kontrakt för de butiker som finns i huset men Claes Ohlson har förnyat sitt och kommer alltså att vara kvar, däremot vet de inte vilka andra butiker som kommer att stanna, men klart är att butiksutbudet kommer att ändra sig.

Björn Holmberg ser inte ägarbytet som något negativt för Krämaren och Örebro utan snarare som att Krämaren kan bli mer intressant som galleria. Det kan vara svårt för butikskedjor att etablera sig inne i centrala Örebro då det inte finns så många gallerior här och Krämaren har varit lite av en skyddad verkstad tidigare, nu får vi se vad som händer i framtiden med de nya ägarna, men Björn Holmberg tror att det kan vara ett lyft för både Örebro och Krämaren.

Vi passade även på att fråga vad Björn Holmberg har för tankar om framtiden när det gäller Örebrocity?
-I nuläget så märks det att både Peter Flack och Conventum är bra för Örebro city, många som besöker Conventum passar på att gå i affärerna som finns inne i stan vilket är positivt, likaså när Peter Flack har revyer så passar många på att handla innan de går till Nöjeskrogen.
Ett bilfritt city är kanske inte någon jättebra lösning för Örebro men gärna att det kan bli billigare att parkera bilen, när man är inne i centrum, bilar är ett nödvändigt ont och måste få finnas om vi ska ha en levande stadskärnan, likaså busstrafiken. Det skulle bli svårt för många grupper i Örebro att ta sig till butiker om inte bussarna stannar precis i närheten.

Produktkatalogen som finns att hämta i butiken kommer ut en gång om året vilket betyder att deras priser oftast bara ändras i samband med att en ny katalog kommer ut, det är också då som sortimentet kan ändras beroende på hur trenderna ser ut ute i världen eller vad butikerna säger att de vill ha i sortimentet, allt det arbetet sköts från Insjön.

I nuläget så finns det 62 butiker utspridda i Sverige, Norge och Finland.
Den 20 november är det invigning av de nya lokalerna på Krämaren och efter vad vi kunde se trots att det var långt ifrån klart var att det kommer att bli trevliga lokaler där man har lätt att gå runt och titta på utbudet.

© 2006 Johan Gullberg - Claes Ohlson
Säg mig var finns...
Björn Holmberg visar en kund tillrätta.

© 2006 Johan Gullberg - Claes Ohlson
Från handukar till kaffebryggare
Clas Ohlson har ett mycket brett sortiment.

© 2006 Johan Gullberg - Claes Ohlson
Trevlig kassapersonal.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar