×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2006-09-16  

Valet för framtiden.
I morgon är dagen här då det är dags att gå och rösta.
Glädjande är att många Örebroare redan varit och förtidsröstat, förhoppningsvis kommer trenden hålla i sig även på valdagen med en stor uppslutning av väljare vid urnorna.

Jag har en vag misstanke om att ingen som läser här kunnat missa att vi lagt en stor vikt vid årets val.
Anledningen till den stora bevakningen är att få så många som möjligt att ta ett ansvar för framtiden. Det är lätt att klaga på politiker, det är lätt att strunta i politiken, det är lätt att låta bli att gå och rösta. Problemet med ett lågt valdeltagande är att det urholkar demokratin och i värsta fall skapar en situation där en liten elitistisk röstande minoritet styr din och min vardag.

När det nu är dags att gå och rösta, då är det viktigt att rösta efter övertygelse. Inte stirra sig blind på vad enskilda politiker gjort, utan se vad de politiska partierna verkligen vill genomföra.
I mina ögon är det också viktigt att komma ihåg att vallöften, ett ord jag inte kan annat än ogilla, i verkligheten är visioner och målsättningar. Ett vallöfte är inte ett löfte i daglig mening av ordet, enda gångerna ett vallöfte verkligen kan ses som löften som uppfylls till punkt och pricka är då det råder en absolut majoritet, eller en diktatur. I verklighetens politik, realpolitiken, kan politikerna inte göra annat än att genom jämkningar och förhandlingar med andra partier göra så gott de kan för att komma sina visioner och målsättningar så nära som möjligt. Oavsett vilket parti du väljer att lägga din röst på, kommer de idag vara tvungna att samarbeta med andra för att så nära som möjligt förverkliga sina mål.

Det är inte vallöften vi går till lokalen och röstar för, det är inte skandaler som ska få oss att välja bort ett enskilt parti. Vi röstar för framtiden, vi väljer en vision för framtiden, vi röstar för att det parti vars vision och målsättning som ligger oss närmast om hjärtat ska ges så stora möjligheter som möjligt att skapa det samhälle vi vill leva i i morgon. Genom att gå och rösta hjälper vi till att forma Örebro och Sverige.

Snart är valet över, oavsett vem som står som segrare kommer vi som går och röstar veta att vi gjort vårt för den demokratiska processen.
Vi kommer veta att vi varit delaktiga i utformandet av framtiden.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar