×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2006-09-14  

Finansminister Per Nuder.
© 2006 Johan Gullberg - Finansminister Per NuderUnder onsdagen var finansminister Per Nuder på snabb visit på Stortorget vid Socialdemokraternas valstuga. Per Nuder inledde sitt tal med att tala om att politikerna reser mycket just nu och får se en hel del av vårt land.

- På stortorget känner man att det är ett demokratiskt torg just nu med alla valstugor så tätt ihop alla samsas men ändå så är det tydliga skiljelinje emellan.

- Jag har sett ett Sverige som växer, i juni kom skapades det 121 000 nya jobb, vilket var bättre än förväntningarna.
Nu kan vi göra ett val om vi ska bygga ut välfärden eller sänka skatterna. Sist Sverige valde att sänka skatter slutade det i ett stort underskott i finanserna, när detaljhandeln måste friställa istället för att anställa människor.
Jag vill inte tillbaka till underskottets tid, jag vill använda överskottet, vi behöver en ordentlig tandvårdsreform, Hur kan det komma sig att tänderna kostar så mycket mer att laga än vad kroppen gör, det är inte logiskt. Tandvårdsreformen är dyr men den behövs.

- Vi måste fortsätta att vara konkurrenskraftiga med vår kunskap ute i Europa. Vi behöver även ladda in mer kunskap om till exempel design och marknadsföring.
- Vi ser att just nu är det kraft runt högskolorna där växer det fram nya arbetstillfällen, det vill vi utveckla. Vi vill fortsätta att bygga ut högskolorna och fortsätta att satsa på forskning.

- Även när det gäller de äldres situation vill vi förbättra, vi vill bygga 100 000 nya bostäder som är anpassade för äldre. De nya äldreboendena är tänkta som en mellanstation, när man inte riktigt orkar att bo kvar hemma men ändå inte är så sjuk att man behöver en vårdplats.

- Om vi ger mer jobb till byggnadsarbetare så genererar det även andra arbeten, till slut så är det ju en designer som kommer att inreda husen/lägenheterna till viss mån.
Även förskolan vill vi förbättra, vi vill sänka max taxan ytterligare samt att anställa fler inom förskolorna.

- Det ska finnas en trygghet även om man blir arbetslös. Att det heter just arbetslivsförsäkring och föräldraförsäkring är ju just att det är försäkringar, försäkring som träder in när man blir arbetslös eller när man skaffar barn.

- Försäkrings premien betalas av alla genom skatten och den metoden tycker vi är mest rättvis. - Demokrati får inte tas för given, även om du inte har samma åsikter som mig så är det viktigt att du går och röstar.
- Vi vet av erfarenhet att de som redan är på gräddhyllan röstar jämt, vilket inte är så konstigt när deras företrädare vill ta bort förmögenhetsskatten. Men varför ska inte de som har det bäst vara med och stötta de som har det sämst.
- Vi behöver en regering som tar tillvara på vanliga människors intresse.

Efter talet blev Per Nuder tackad av Ameer Sachet som även talade om att Per Nuder skulle vara kvar en liten stund på torget för att prata med väljare.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar