×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

En liberal visionsbudget.


Moderaternas budget inför 2020.


Konsert i Betelkyrkan för världens barn.


Örebros första pumptrackbana invigd.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2010-07-02  

Sommarscen på Stortorget.

Sommarscen på Stortorget.

Nu är sommaren verkligen här och centrala Örebro fylls av musik, dans och teater på torsdagarna framöver.
Sommarscen är ett initiativ av City Örebro som har fixat en scen till nedre delen av Stortorget, alldeles utanför Kompassen. Tanken är att de olika studieförbunden ska fylla scenen med olika saker och först ut var Drömsommarjobbet som har arbetat med att arrangera under sitt sommarjobb, på plats var även Johannes Nilsson från SceniT som är en av de som håller i Världens bästa sommarjobb.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Nu är sommaren verkligen här och centrala Örebro fylls av musik, dans och teater på torsdagarna framöver. Sommarscen är ett initiativ av City Örebro som har fixat en scen till nedre delen av Stortorget, alldeles utanför Kompassen. Tanken är att de olika studieförbunden ska fylla scenen med olika saker och först ut var Drömsommarjobbet som har arbetat med att arrangera under sitt sommarjobb, på plats var även Johannes Nilsson från SceniT som är en av de som håller i Världens bästa sommarjobb.

Under kvällen bjöds det på blandad musik, allt från akustiska gitarrer till hårdrock. Först ut var ett relativt nytt band från Laxå, Process har spelat ihop i ett år och det här var deras tredje spelning som band. Vi fick höra fem låtar och deras inspiration är Cool Play och Foo Fighters bland annat, bandet låter bra och de lockade en rätt stor publik att stanna till på Stortorget.

Efter den rockiga inledningen så saktades tempot ner lite grand av Drömsommarjobbarna Adrian, Fredrik och Daniel som bjöd på covers av All Time Lows låtar och först ut var Dear Maria, Count Me In och sedan följde en rad av All Time Lows hits framförda på enbart akustiska gitarrer och med Fredrik på sång.
Fredrik berättade att de enbart övat i två veckor och med tanke på det så undrar jag hur mycket bättre de kan vara om de får möjlighet att öva lite till, för bra var de redan nu och de lockade en stor publik av både yngre och äldre att stanna till framför scenen.

Sedan följde ytterligare två akter från Drömsommarjobbet alla med samma upplägg även om Daniel och Pontus fick spela utan den tredje gitarristen på plats eftersom Oskar av medicinska skäl inte kunde vara med. Deras framförande av Tom Pettys Free Fallin funkade bra även om en gitarr saknades och det var ett stort nöje att få höra alla de duktiga musikerna från scenen på Stortorget.

Rikard Israelesson och Sofia Azam bjöd på dansuppvisning, de dansar båda på Knut Säborgs dansstudio och vi fick ett smakprov av både salsa och bugg.

Efter dansuppvisningen skruvades tempot upp lite till av RetoPerspective som gjorde sin sista spelning för ett år med den uppsättning som var i dag eftersom trummisen ska åka till USA på ett år.
Vi som nu har lyckats höra bandet ett flertal gånger under våren fick även höra två nya låtar idag och som tur är tänker grabbarna fortsätta fast med en ny trummis så länge, sen återstår det att se hur det blir när trummisen kommer hem igen under ett år händer det mycket.

Det blev lite allsång också när Systrarna K intog scenen och stortorget.
Systrarna K som nu är inne på sitt tionde år som underhållare i egen regi försökte få till allsång på Stortorget men idag visade Örebropubliken sin inte så roliga sida, även om det var musik som kändes igen så var det inte så många som ville sjunga med. Systrarna jobbade hårt för att få med sig publiken, de lyckades inte riktigt så bra den här gången som när vi hört dem tidigare, Kan det ha varit värmen som fick publiken att bli lite seg?
Systrarna inledde med sommaren är kort och den passade utmärkt på det soliga och varma Stortorget, sedan fick vi höra en del annat också som Flickorna Bak I Bilen Siw Malmkvist gamla hit från 1959.
Systrarna K är en duo som underhåller på flera olika sätt och att få dem att stanna uppe på scenen visade sig vara svårt, de båda systrarna Karin och Åsa var mer nere framför scenen än uppe på scenen. Både systrarna K och dansarna Rikard Israelsson och Sofia Azam deltar i kulturstafetten som just nu håller på i Örebro.

Sist ut för kvällen var gruppen Minor Ace som inte kan räknas som nybörjare längre eftersom bandet startades redan 2006 och de har spelat in demoskivor varav den senaste släpptes alldeles nyss. Vi som har hört bandet några gånger tidigare kan höra att de har utvecklats som musiker och de har ett lite eget sound vilket är bra.

Konferencierer under kvällen var tre tjejer som är med i Drömsommarjobbet, My Arvidsson, Susanne Stipic och Rebecka Berglund klarade av sitt uppdrag bra och var uppe på scen och presenterade alla de olika musikerna.

Sommarscen på Stortorget är ett trevligt arrangemang och de har möjlighet att locka många besökare med tanke på att de startar runt 17 på torsdagskvällarna. Nästa vecka så är det fortfarande Drömsommarjobbet som har hand om arrangemanget men sedan så blir det andra arrangörer som tar hand om scenen ska bli spännande att se vad som händer på scenen i fortsättningen av sommaren.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar