×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2006-09-14  

Mona Sahlin och Ibrahim Bayland på Stortorget.
© 2006 Johan Gullberg - Mona Salin håller tal Tisdagen vid valstugorna avslutades med ett besök av Mona Sahlin och Ibrahim Bayland.
Presentatör var Ameer Sachet Riksdagsledamot för Socialdemokraterna.

Mona Sahlin blev lite avbruten innan hon han börja tala ordentligt, en beundrare ropade att hon är mycket snyggare i verkligheten än när man ser henne på tv.
Mona Sahlin svarade med ett tack men att hon kan ju fundera på hur hon ser ut i tv egentligen.

Nu är det bara fem dagar kvar till valet, spelar det verkligen någon roll om jag röstar, det är inget viktigt, men det är viktigt att utnyttja rätten att rösta, för det är en rättighet.
Det gör skillnad vilka som får bilda regering.
En av de saker som gjorde att jag valde att engagera mig i Socialdemokratiska partiet var att jag har samma ideologi.
- Vi har alla gemensamma problem som behöver lösas gemensamt. Just nu finns det gott om pengar i stadskassan. Jag tror att vi kan få fram nya jobb om vi satsar på miljön och energipolitiken.
- Som kvinna tycker jag att det är viktigt att unga kvinnor inte behöver ställa sig frågan karriär eller barn, vårdnadsbidraget skulle inte hjälpa till i den frågan utan snarare göra det svårare.
- Vi behöver trygghet på arbetsmarknaden och vi behöver jämställdhet det får vi inte genom att införa ett vårdnadsbidrag eller som jag kallar det vård av frisk man i hemmet.
- Vi i Socialdemokratin tycker att alla ska vara med och bidra till samhället därför vill vi inte sänka skatten.
- Sverige är inte perfekt det finns stora orättvisor fortfarande, men att sänka A-Kassan är inte rätt metod mot arbetslösa.
- Vi måste fortsätta förbättra, alla blir vi starkare om alla hjälps åt. Visst skulle det vara mer lönsamt att vara rik om alliansen kommer i regeringen, men vi vill välja solidaritet och stärka föräldraförsäkringen istället för att införa ett vårdnadsbidrag.


© 2006 Johan Gullberg - Riksdagsledamot Ameer Sachet


Ameer Sachet tackade Mona Sahlin för hennes tal och talade om att det nu var möjligt att ställa frågor medan Mona Sahlin gick runt på torget en stund.

Tyvärr hade Ibrahim Baylan blivit lite försenad då han var med i en radio debatt.


© 2006 Johan Gullberg - Skolminister Ibrahim Baylan

Ibrahim Baylan inledde med att säga att det är fem dagar kvar till valet och vad handlar valet om egentligen, jo om Sverige ska ta in på en högerväg som landet han föddes i.

Ibrahim Baylan var tio år när han kom till Sverige och under en hälsoundersökning upptäcktes ett hjärtfel, som efter en del besök på olika sjukhus vart opererat på Karolinska sjukhuset i Stockholm.
Om han inte hade kommit till Sverige som tioåring hade han antagligen inte varit i livet idag, då undrar ni säkert om det inte finns sjukhus i Turkiet, det gör det naturligtvis men där är det plånboken som avgör hurdan vård du får. Turkiet är på många sätt ett modernt land, men där får du se till dig själv. Valfrihet finns med de som har tjocka plånböcker, alla andra har ett taskigt läge. Det är ingen slump att vi inte blev tillfrågade om ekonomin när jag behövde vård som liten och det är ingen slump att Sverige har det så här. Landet har blivit så här tack vare att de flesta har röstat på solidaritet och jämlikhet.
Årets val är även det om värderingar, visst finns det brister kvar men de måste vi arbeta bort tillsammans. Alliansen vill att alla ska få se till sig själva och att det kommer att bli tjockleken på plånboken som bestämmer vad du kan få.

En av frågorna som kom upp när Ibrahim Baylan träffade väljare efter sitt tal var hur synen på friskolor egentligen ser ut. Svaret var att regeringen behöver en bättre insyn i friskolornas verksamhet och att vi inte tycker att det ska vara möjligt att driva religiösa skolor eller att skolan ska bli till ett storföretag som kan mjölkas på pengar.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar