×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

En liberal visionsbudget.


Moderaternas budget inför 2020.


Konsert i Betelkyrkan för världens barn.


Örebros första pumptrackbana invigd.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2009-12-22  

Nybyggnation av Eyrafältet och Idrottshuset.

style="background-color:#000000; background-image:URL(bilder/black.png); display:block; overflow:auto; width:480px; height:650px;"> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Under tisdagen presenterade Staffan Werme (FP) och Per Cardesjö, vd Örebroporten, de färdiga planerna för Idrottshuset och Eyrafältet.

Idrottshuset kommer att byggas ut med en ny bollhall, den nya byggnaden kommer att vara så pass stor att det får rum två bollplaner i stället för en ny plan som det fanns i förra förslaget.

Den nya bollhallen kommer att vara större än den redan befintliga hallen och de kommer att ligga bredvid varandra med möjlighet att gå från ena hallen till den andra.
Den nya hallen kommer även att ha uthyrningsbara utrymmen i bottenplan för att på så sätt finansiera hallens drift via uthyrda lokaler.
Det finns enligt Per Cardesjö redan en spekulant på att hyra en stor del av utrymmet, men än så länge finns det inget skrivet kontrakt utan arbetet är i sitt inledningsskeende.

För att kunna bygga den nya delen måste den gula byggnaden vid Idrottshuset rivas för att ge plats åt det nya större huset. I nuläget så finns det 19 olika föreningar i huset och var de kommer att få nya lokaler under ombyggnaden är inte klart, men det finns lokaler som går att använda på olika platser i Örebro medan bygget pågår.

Nybyggnationen beräknas kosta 100 miljoner och renoveringen 15 miljoner. Den nya hallen hoppas Per Cardesjö är klar till årsskiftet 2011/2012 och när det är färdigt planeras renoveringen av gamla hallen.

Förhoppningen är att de ska kunna starta bygget under hösten 2010 men det är inte helt klart eftersom det krävs en ändring i detaljplanen innan bygget kan starta.
Den nya hallen kommer att bli stor och till ytan ska den vara lika stor som Conventum Arena vilket betyder att de fortfarande har diskussioner om bästa sättet att planera in läktare ock liknande saker i hallen. En tanke är att ha skjutbara läktare för att kunna ställa om för en plan i mitten när det räknas med stor publik inne på arenan.

Staffan Werme kommenterade med att det inte hade gått så snabbt som han hade velat med att få fram de nya planerna, men att nu få två planer i stället för en till samma pris är mycket bättre och ibland är det bra att det tar tid eftersom mycket hinner ändras under resans gång.

Staffan Werme verkar säker på att det inte kommer att innebära några direkta höjda kostnader för Örebro kommun med den nya hallen, utan kostnaden kommer att hamna på cirka 3 miljoner om året, när det gäller alla idrottsklubbar som finns i den befintliga hallen idag så ligger de under Fritids och Turistnämnden i Örebro kommun, så de har ett digert arbete framöver med att hitta tillfälliga lokaler under tiden som de inte kan använda den befintliga hallen.

Det finns ett förslag på att de olika föreningar som finns ska kunna dela på kontorsutrymme i den nya hallen, där de alltså delar på olika saker så som kopiator och liknande, som det är nu har de spridit ut sig i hela källarvåningen som egentligen är till för parkering.

När det gäller parkeringsfrågan så kommer det att finnas möjlighet att parkera under den nya hallen och det kommer antagligen att bli parkeringsplatser på ena långsidan utefter hallen också, när sedan ÖBO börjar bygga sitt nya hos på Eyrafältet så kommer de platserna som används där i dag att försvinna men de har räknat med att det i slutändan kommer att finnas lika många parkeringsplatser vid Idrottshuset som idag.

Det blev även lite pratat om Eyrabadet men det blir nästa etapp efter Idrottshallen är klar, när det gäller Eyrabadet är inget klart och även där krävs det ändringar i detaljplanen så det beräknas ta tid innan det planeringsarbetet är färdigt.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar