×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2009-12-18  

Lenas Lag presenterades på Espresso House.

style="background-color:#000000; background-image:URL(bilder/black.png); display:block; overflow:auto; width:480px; height:650px;"> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Lena Baastad (S) som kandiderar för Socialdemokraterna till posten som kommunstyrelsens ordförande i Örebro kommun under valet 2010.

©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Större delen av Lenas Lag fanns på plats, fr.v. Lena Baastad, Björn Sundin, Peter Dahlgren, Fisun Yavas, Thomas Esbjörnsson, Lena Beime och Lars-Erik Soting.

Under fredagen presenterade Lena Baastad (S) de hon valt ut för att arbeta tillsammans med henne som ledande företrädare för Socialdemokrater fram till valet.

Lena Baastad kandiderar för Socialdemokraterna i Örebro till posten som Kommunstyrelsens ordförande i Örebro om Socialdemokraterna skulle vinna valet 2010.
De medarbetare hon har valt ut är sju stycken väldigt olika personligheter och de har även vitt skilda erfarenheter både av arbetsliv och av att arbeta med politik.

Lena Baastad berättade att det var det viktig att sätta ihop ett lag med så stor bredd som möjligt, politik är aldrig en enmansshow utan många måste hjälpa till därför har hon försökt se till att hennes lag har en så bred spridning som möjligt och alla hon valt har inte hållit på länge med politik.
Hon ser att det finns tre stora och viktiga områden att arbeta med och det största och kanske svåraste kommer att bli jobben, sen är det välfärden som är hjärtat i Socialdemokratisk politik och sist är det Örebros möjlighet till utveckling.. Örebros fortsatta utveckling är även viktig för de andra två områdena också.

Lena Baastad sa att hon tror på breda politiska lösningar när det gäller Örebros framtida utveckling, det fungerar inte med fyra års planer utan när det gäller utveckling krävs det en långsiktighet i politiken så att besluten står sig även efter val om det blir ett regimskifte.

Det är en blandad skara Lena Baastad presenterade.
Där fanns både välkända Socialdemokrater och lite nyare som inte varit lika synliga i Örebropolitiken tidigare.

Lars-Erik Soting ska ha hand om arbetsmarknadsfrågor. De flesta Örebroare kommer säkert ihåg honom sedan valet till EU parlamentet tidigare i år där hans valkampanj var inriktad just på arbetsrätten och andra arbetsmarknadspolitik. Lars-Erik Soting har länge varit fackligt aktiv och arbetsmarknadsfrågor är något han brinner för så det verkade ha varit ett lätt val för Lena Baastad.

Björn Sundin presenterade Lena Baastad som en som nästan förtjänar en guldklocka trots sin låga ålder för sitt arbete inom politiken.
Björn Sundin ska ha hand om stadsplanering och samhällsbyggnad. Han är en person som är nytänkande och alltid ifrågasättande enligt Lena Baastad.

En politiker som inte är riktigt lika välkänd är kanske Lena Beime även om hon hållit på aktivt med politik under flera år och är en av ledamöterna i Kommunfullmäktige. Lena Beime ska ha hand om näringslivsfrågorna och ta fram planer för hur Örebro ska utvecklas.

Peter Dahlgren som just nu är politisk sekreterare ska ha hand om miljöfrågorna och Lena Baastad presenterade honom som att det är inte ofta man träffar på någon som faktiskt lever som de lär men det gör Peter Dahlgren. Miljöfrågor är något han brinner för och alltså passar det uppdraget honom.

Alaa Idris är en politiker som också har varit aktiv rätt länge och hon har de svåra demokrati och integrationsfrågorna att ta hand om. Alaa Idris kunde själv inte närvara under presentationen eftersom hon befinner sig i Palestina just nu. Alaa är trots sina unga år, hon är yngst i laget, den som antagligen har mest erfarenhet av nationell politik.

De två sista i laget var Fisun Yavas som ska ha hand om äldrefrågorna och eftersom hon nu är en äldreskyddsombud hos landstinget borde de frågorna passa henne bra.
Den största nykomlingen i gruppen är Thomas Esbjörnsson som är landstingspolitiker och arbetar som lärare i Lindesberg, hans område kommer att vara barn och utbildningsfrågorna.

Dessa åtta personer är det som ska leda socialdemokraterna i Örebros valarbete och även om de har olika områden att ansvara för så kommer det att bli mycket samarbete eftersom alla områden hör ihop på något sätt. De kommer att ha nära samarbete och vi kommer att få se flera olika förslag på hur de vill se att Örebro utvecklas i framtiden.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar