×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2009-11-29  

Dimmig invigning av Våghustorget.

style="background-color:#000000; background-image:URL(bilder/black.png); display:block; overflow:auto; width:480px; height:650px;"> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Första advent var det invigning av det nyrenoverade Våghustorget i Örebro.

Konferencier under invigningen var Kalle Selander och han gjorde som vanligt ett bra arbete, han är lagom avslappnad och har rätt typ av humor för den sortens arbete. Invigningstalet hölls som sig bör av det ansvariga kommunalrådet Fredrik Persson (MP) som lade tonvikten i talet på att Våghustorget nu har blivit öppnare och att det är en mötesplats för Örebroarna. Även om torget ser klart ut så fattas det ett par saker och det ena är en talarstol som ska verka för demokratin och där den som vill ska få hålla tal i demokratisk anda.

Under ombyggnadens gång tvingades de ansvariga ta bort de gamla träden, de hade inget att välja på annat än att ta bort dem då rotsystemen var alldeles för små med tanke på trädens storlek.
När första trädet trillade blev det en överraskning och beslutet togs efter en undersökning av övriga träd att alla träd skulle ersättas med nya. Träden som planterades kommer nu att finnas kvar på Våghustorget i många år framöver och de kommer att vara säkrare än de träd som var innan ombyggnationen.

Fredrik Persson tackade alla som varit inblandade i arbetet med torget och det är många allt från anställda inom Örebro kommun till olika entreprenörer.
En av dem som deltagit i arbetet och fick ett extra stort tack var Handikapprådet som har varit delaktiga i hur torget ska se ut för att öka framkomligheten i Örebro för rörelsehindrade.
Magnus Karlberg som har varit byggledare för Våghustorget fick även han ett tack av Fredrik Persson och det är ovanligt att den som har lett själva arbetet blir ihågkommen under en invigning.

Torget har även byggts om för att ge gående och cyklister mer plats och det gäller även de andra torgen i centrala Örebro, bilarna har fått flytta under jord när det gäller parkering och ytorna i centrala Örebro ska användas på gående och cyklisters villkor.

Det var flera politiker som ville vara med och klippa bandet vid invigningen på Våghustorget, det blev sex olika som fick äran att delta. Inger Högström-Westerling, Charlotte Edberger Jangdin och Jonas Eriksson var tre av de sex som klippte bandet under söndagen.

Efter den officiella invigningen så var det barnaktiviteter som leddes av Stefán från Bollibompa.
Stina Storm, VD City Örebro, sa att hon var väldigt nöjd med det nya Våghustorget.
Det Stina Storm var allra mest nöjd med var att alla de stora lådorna nu är borta från torget och att det har blivit öppnare och går att använda bättre för olika arrangemang.

Förutom att det fattas en talarstol på torget kommer det även att bli en lekstaty av något slag på torget så att även barn tycker att det blir roligt i centrum.
Tidigare har det inte funnits något för lite mindre barn att göra i centrala Örebro men det ska det bli ändring på nu, samtidigt är Stina Storm noggrann med att påpeka att det kan ta lite tid att hitta rätt lekstaty, det är mycket som behöver tas med i beräkningen innan det blir beställt, eftersom lekstatyn ska stå mitt inne i Centrala Örebro måste det vara fint att titta på och fungera både vinter och sommar.
Torget räknas med att vara helt klart till sommaren och då ska lekstatyn också vara på plats.

City Örebro är även de engagerade i ombyggnaden av Örebros torg och de var noggranna med att Våghustorget var tvunget att vara klart till julhandeln och det blev det trots förseningar med bråkande träd.
Något annat som Stina Storm gärna skulle vilja se är att göra julbelysningen i Örebro lite mer energisnål och att den börjar bli gammal så det är tid att titta över den ordentligt och börja byta ut den även om hon inte egentligen vill byta utseende på den så blir det kanske tvunget om den ska förnyas.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar