×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2009-11-08  

Öppet hus på Rådhuset.

style="background-color:#000000; background-image:URL(bilder/black.png); display:block; overflow:auto; width:480px; height:650px;"> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Under lördagen var det öppet hus på Rådhuset, så den som ville var välkommen in på Rådhuset och ta en fika och prata med politiker eller att ta en guidad tur runt rådhuset och höra om dess historia.

De guidade turerna sköttes av de olika partiernas politiska sekreterare och det var flera olika som guidade grupper runt i huset. I början på dagen hade grupperna varit stora för att sedan minska allteftersom tiden gick, det är till den största delen en lite mognare skara som besöker Rådhuset men även en del barnfamiljer.

I Sessionssalen fanns Britta Bjelle (FP) på plats för att informera de guidade grupperna om hur det går till på ett kommunfullmäktige i Sessionssalen högst upp i Rådhuset.
Det är inga politiska frågor som har kommit från de besökande utan det vanligaste är att det är första besöket i Sessionssalen och de undrar hur det brukar vara med åhörare under kommunfullmäktige. När det gäller åhörare under ett kommunfullmäktige så brukar det jämt finnas några men det finns även tomma stolar så alla som vill är välkomna upp för att lyssna på politikerna.

Sessionssalen inger respekt i besökarna och under det öppna huset fick Britta Bjelle uppmana besökarna att provsitta politikernas stolar, i stället för att stå efter väggen och lyssna. Sessionssalen är inte enbart till för kommunfullmäktige utan den används även av Landstingsfullmäktige för deras möten och det är tack vare att det är flera som använder salen som det fungerar att ha den i Rådhuset.

En av nyheterna i år i Rådhuset var den renoverade representationsvåningen som ligger bredvid Sessionssalen. Representationsvåningen har fått sig en ansiktslyftning och det är en helt annan känsla när man kommer in där, nu känns den ljus och luftig, mycket tack vare ljuset som kommer in genom fönstren, vilket det inte gjorde tidigare. De har även passat på att möblera om i våningen med ett lyckat resultat, nu står möblerna i bättre harmoni med varandra. Konferens bordet längst in passar in utmärkt det med trots den nya tekniken som finns där, men den har de lyckats dölja på ett bra sätt.
Det är i Sessionssalen som borgerliga vigslarna äger rum och sannolikt är det därmed det rum som setts och kommer ses av flest örebroare.

Nere i cafeet var det full fart och det var många som passade på att ta sig en kopp kaffe innan de gav sig ut i det gråa novembervädret igen.

Dagens öppna hus var istället för det som brukar vara på trettonhelgen eller däromkring, i år så valde de ett annat sätt och det var att koncentrera sig på historien om Rådhuset.
Det var inga utställningar eller liknande i lokalerna utan de guidade turerna var det viktigaste och den som är intresserad av Örebros historia borde verkligen passa på nästa gång det är guidade turer i Rådhuset.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar