×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2009-09-05  

Norrdagen.

style="background-color:#000000; background-image:URL(bilder/black.png); display:block; overflow:auto; width:473px; height:650px;"> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Under lördagen hölls Norrdagen för fjärde året i rad.

Tälten och alla de olika aktiviteterna hölls i Norrbyparken i bostadsområdet Norrby beläget på norr i Örebro och det var mitt i området som de olika aktörerna ställt upp tält och bord där de informerade om sina olika verksamheter, på programmet för dagen fanns bland annat musik, trollkarl och en clown som skapade ballongdjur.

Hyresgästföreningen fanns på plats med en tävling och naturligtvis information om vad de gör och hur de fungerar, ponnyridning och tivoli fanns också för de yngre besökarna och hästarna fick mycket uppmärksamhet under dagen.

Barnens tivoli hade karusell, hoppborg och chokladhjul med sig till norr och de hade en del att göra trots att det var mulet och inte allt för varmt. Regnade gjorde det också flera gånger men det var ett fint regn som inte höll i sig så länge som tur var.

PRO satt på plats och samlade in namn till en namninsamling för att få regeringen att beskatta pensionärer på samma nivå som löntagare. Det var Åke Lexell som satt vid PRO:s bord under Norr dagen och han är ordförande i SOFIA PRO som är den PRO förening som är verksam på norr i Örebro, när vi pratade med honom hade de inte fått in så många namn men vi var tidiga så vi hoppas att det gick bättre senare under dagen.

Även Olaus Petri Hembygdsförening fanns på plats och visade foton från hur det såg ut tidigare på norr, det var många som passade på att titta på bilderna och fler av de äldre besökarna kom ihåg mycket om hur det var förr när de såg bilderna.
Olaus Petri Hembygdsförening är en aktiv förening och på deras månadsmöten brukar det komma ungefär 80 personer, det är en övervägande del äldre kvinnliga medlemmar men de skulle gärna se att även yngre engagerade sig i hembygdsföreningen, e sitter även med i Norrgruppen som är ett löst nätverka av föreningar och aktiva på Norr som försöker utveckla området så att det inte enbart satsas på centrala eller södra Örebro.

Norr är ett grönt och omväxlande område, det finns hyreshus och villor i olika storlekar och former och det känns att det är ett äldre område speciellt om man går runt i villaområdena som finns. Norrdagen är ett sätt att anordna en trevlig dag för dem som bor på norr och de barn som bor i närområdet hade trevligt verkade det som Clownen Kiki hade fullt upp med att hinna med alla som ville ha ballongdjur och trängseln var stor runt henne hela tiden som vi var i området.

Musiken under Norrdagen stod Steven Westergaard och Micke Palmström för och det var många gamla klassiska låtar vi han med att höra. Både Micke och Steven har hållit på att spela gitarr länge och båda är välkända i Örebro som trubadurer vilket gör att de har lätt att hitta spelningar och den här sommaren hade de varit ute och spelat mycket. Men de spelar inte jämt tillsammans utan de har fler musiker de är ute med, att spela på en områdesdag är trevligt och de spelar musik som de flesta känner igen.

Norrdagen arrangerades av ÖBO, Hyresgästföreningen, PRO, Betaniakyrkan, Hembygdsföreningen, Konsum Norr, Norrbygården och Områdesgrupp Norr så det var många som hjälptes åt att ordna denna dag för alla som bor på Norr i Örebro.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar