×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2009-08-31  

Ola Ström går till KD.

style="background-color:#000000; background-image:URL(bilder/black.png); display:block; overflow:auto; width:473px; height:310px;"> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Ola Ström går från Folkpartiet till Kristdemokraterna, under en presskonferens på förmiddagen i dag pratade Ola Ström och Lars O Molin om varför Ola Ström väljer att byta parti till Kristdemokraterna.

Lars O Molin inledde med att säga att han och Ola Ström hade rum bredvid varandra i rådhuset under 1994 och att de sedan dess har haft många politiska samtal.

Ola Ström ser själv ingen större dramatik i bytet av parti, många i Kristdemokraterna startade i Folkpartiet och tvärt om, hans samtal med Lars O Molin var däremot avgörande för hans beslut att gå med i Kristdemokraterna det är deras värdegrund som är den stora anledningen till bytet av parti och han har inget emot folkpartiet, även om det inte längre är samma parti som för 30 år sedan, men alla partier utvecklas.

Ola Ström tycker nästan att det är skönt att Kristdemokraterna har motvind just nu eftersom han då inte byter till ett parti som har medvind inför valrörelsen.
Att det är Kristdemokraternas värdegrund som är viktig för Ola Ström går igenom när han pratar om den senaste tidens uppmärksammade roffar mentalitet speciellt inom bankväsendet, han ser gärna ett hårdare samhälle för de som fuskar och roffar åt sig men även ett mjukare samhälle för de som behöver hjälp. Han citerar Fantomen om att man måste vara hård mot de hårda men samtidigt måste man kunna vara mjuk när det behövs.

Att det är något om inte stämmer i samhället finns det många bevis för enligt Ola Ström och någonstans måste vi göra fel, det är på grund av det som Kristdemokraternas grundvärderingar har varit så lockande för honom.

Ola Ström sa att varje dag han öppnar tidningen kan han hitta 10 olika anledningar till att skriva debatt artiklar trots att han lämnade politiken för några år sedan men nu har alltså suget kommit tillbaka och Ola Ström skulle inte ha något emot att sitta i Riksdagen för Kristdemokraterna i Örebro.

Om Ola Ström nu kommer med på vallistan till riksdagen från Kristdemokraterna återstår att se, det är en demokratisk process som startar när listan ska utses enligt Lars O Molin och listan till riksdagsvalet räkas inte med att vara klar att presenteras förrän i februari nästa år.
Ola Ström är däremot inte intresserad av att hamna i kommunfullmäktige i Örebro, anledningen är att arbetet i riksdagen kan han styra mer själv över tider han arbetar i kommunfullmäktige blir det långa dagar och han vill ha en chans att vara hemma med sin familj.


Tillbaka

Kommentarer:

2009-09-09 14:11:09   Av: GePe

Jag har alltid sett Ola som en fin socialliberal. därför nu med KD, Mycket synd att det blev så.

Lämna en kommentar