×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2009-06-03  

Thomas Bodström (S) och Roland Utbult (FP) på Stortorget.

style="background-color:#000000; background-image:URL(bilder/black.png); display:block; overflow:auto; width:473px; height:650px;"> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Thomas Bodström talade på Stortorget i Örebro.

©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Thomas Bodström i samtal om framtiden med framtiden.

©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Roland Utbult talade och spelade för de som samlats på Stortorget.

Under onsdagen hölls det två olika torgmöten vid valstugorna på Stortorget i Örebro.
Först ut var Socialdemokraten Thomas Bodström som talade mycket om att det är viktigt att använda rätten att rösta.
Även om du röstade nej till EU och inte gillar EU så är det viktigt att rösta eftersom du då kan påverka vilken typ av beslut som kommer att fattas i Europaparlamentet. Thomas Bodströms liknelse var bra, även om du inte ville att Öresundsbron skulle byggas så får du ju köra på den och han sa att samma sak gäller EU, vi är med i EU och då ska vi också använda oss av det. Om du använder dig av din rösträtt har du även möjlighet att klaga på EU senare.

Socialdemokraterna vill att EU inte ska ge så mycket bidrag till jordbruket som de gör i dag utan vill att de pengarna ska användas till att skaffa fram jobb åt unga i stället, det är vansinne att jordbruksbidragen tar halva EUs budget, det är det dags att ändra på.

Thomas Bodström talade också om att valet till Europa Parlamentet egentligen inte är svårare än ett riksdagsval, rösta efter er uppfattning om partierna, det är samma grund som gäller i Europaparlamentet, beroende på hur många röster varje parti får bestämmer över hur många delegater som skickas till Europa parlamentet precis som det är i ett riksdagsval.

Thomas Bodström talade om att det inte ska vara möjligt att ha lönedumpning i länder, därför behövs det en ändring i EU:s lagar och att de fackliga rättigheterna måste respekteras. Men mest var Thomas Bodströms tal en stor uppmaning att gå och rösta, din röst är viktig och om nu Socialdemokraterna får fler röster även ute i Europa så kan de samarbeta och förändra hur EU arbetar.

Efter Thomas Bodström klev Roland Utbult fram för Folkpartiets valstuga och han varvade musik med valtal.
Inte så ofta man ser en politiker hålla tal med en gitarr, men det fungerade bra, han lyckades få människor att stanna upp på vägen förbi.

Roland Utbult talade om att Folkpartiet vill sätter frihet och solidaritet högt upp på sin lista. Roland Utbult som själv är från västkusten sa att där sätter de friheten högt, därför vill Folkpartiet arbeta med att få ett polisiärt samarbete över de Europeiska gränserna, i större utsträckning än vad det är i dag. För att få bukt med trafficing behövs ett övergripande arbete och Roland Utbult kallade det för en typ av Europeiskt FBI.

Vi här får säga och sjunga vad vi vill men det får man inte överallt och han talade mycket om just yttrandefriheten, att den är viktig att bevara och att Folkpartiet vill se ett större samarbete mellan polisen i olika länder för att komma åt de gränsöverskridande brotten som växer för varje år.

Tyvärr hade vi inte möjlighet att höra hela Roland Utbults tal men det vi han med handlade mycket om frihet och att stärka samarbetet över gränserna när det gäller säkerheten i EU.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar