×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2009-05-29  

Ibrahim Baylan besökte Syrianska föreningen.

style="background-color:#000000; background-image:URL(bilder/black.png); display:block; overflow:auto; width:473px; height:650px;"> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Under torsdagen var Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan på besök i Örebro.
Första stoppet var på Syrianska föreningens cafe i Varberga.

Ibrahim Baylan ägnade större delen av tiden i Örebro åt just Varberga, på cafeet var det en förväntansfull publik som väntade, inte så stor som arrangörerna räknat med men det gjorde mötet informellt och trevligt och Ibrahim Baylan hade möjlighet att prata med sina släktingar som bor i Örebro.

Temat Ibrahim Baylan hade var rättvisa och han tryckte hårt på att det är viktigt att gå och rösta i EU valet, de som inte röstar låter andra bestämma och då har de borgerliga partierna större möjlighet att få många platser av de arton Sverige har till förfogande.
På frågan vad han tycker om Euro så är han positiv och ville att det skulle bli ett ja i folkomröstningen, men eftersom folket sa nej till Euro samarbetet så är det det beslutet som gäller. Vi kan inte fråga Svenska folket och sedan strunta i vad de säger. Ibrahim Baylan tror att Sverige behöver gå med i Euro samarbetet men det krävs att Svenska folket säger ja i en ny omröstning om så ska bli fallet.

Att EU valet har verkat vara ett personval stämmer inte det är ändå partitillhörighet som gäller, det är väldigt svårt att bli inkryssad vid valet, även om det verkade vara lättare vid valet till Europa parlamentet än vid ett riksdagsval.
För att komma in via kryss krävs det att många kryssar och sedan måste man även gå om den som står på första platsen på listan, vilket är i stort sett omöjligt, det är naturligtvis lättare i ett mindre parti, men även där är det svårt att gå förbi första namnet.

Ibrahim Baylan fick även frågan om bad hans nya post som partisekreterare i Socialdemokraterna betyder och han svarade att den största skillnaden är att han jobbar jämt nu för tiden. Partisekreterarens uppgift är att hålla ordning och reda i partiet och det är även den som har ansvaret för valkampanjer och liknande, just kampanjen till EU är han inte ansvarig för eftersom han är rätt ny på posten han valdes till partisekreterare den 27 februari i år.
Det är mycket arbete men även mycket roligt.

Ibrahim Baylans besök i Örebro fick en bra start och det var mer av en vänskaplig sammankomst än ett politiskt möte, vilket inte är så konstigt med tanke på att Ibrahim Baylan själv är assyrier från Turkiet och har en stor del av släkten i Örebro.

Syrianska föreningens hus som de själva har byggt är ett trevligt ställe att ha möten på, det är avslappnat och man känner sig välkommen dit. Syrianska föreningen i Örebro har många olika aktiviteter i huset och de har aktiviteter för alla åldrar, vissa av aktiviteterna är enbart för medlemmar och då arbetar de mycket med integrationsfrågor.
Det finns tre anställda och de har fullt upp med att planera aktiviteter och allt annat som hör till när man är anställd av en förening.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar