×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2009-05-14  

Kristdemokraterna invigde valupptakt i Örebro.

style="background-color:#000000; background-image:URL(bilder/black.png); display:block; overflow:auto; width:473px; height:650px;"> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Valupptakten invigdes med tal av äldre och folkhälsominister Maria Larsson som även är vice partiledare för Kristdemokraterna.

Inledningstalet hölls av Maria Larsson, hon inledde talet med att säga att det var härligt för en skåning att komma till Örebro idag eftersom solen skiner här och dagen är som gjord för torgmöten.
Maria Larsson talade om varför det är viktigt att rösta i EU-valet och en av anledningarna är att det är viktigt vilka som sitter i EU-parlamentet, med rätt personer så kan de påverka mycket, att hitta lösningar på klimatproblemen går inte att göra lokalt utan det måste till ett brett samarbete ute i Europa och övriga världen för att lösa de utmaningar vi har med klimatfrågan.
Idag pågår en drogmässa på Conventum med en stor uppslutning från flera olika håll och Sverige är ett av de få länder som det är nolltolerans mot droger, När det gäller droger har vi jämt haft speciella restriktioner och nu är det viktigt att vi möter den drogliberalism som är på frammarsch i Europa. Även om vi har fri rörlighet för varor och tjänster så ska det inte gälla för droger, men även alkohol är ett problem, införselkvoten är för stor i dagsläget, när du får ta in ett lastbilsflak så kan det inte enbart vara för personligt bruk, införselkvoten borde sänkas så att den blir mer rimlig.

Fred och mänskliga rättigheter är också något vi måste arbeta vidare med, sedan EU bildades har det inte varit något krig mellan länder som ingår i unionen och det var även det som var tanken vid starten. Det fanns 6 medlemmar vid starten nu är vi uppe i 27 så mycket har hänt, Europas karta har förändrats dramatiskt under tiden. När EU startade så fanns det många diktaturer i Europa men ett av kraven för att få gå med i unionen var att det ska finnas en fungerande demokrati och ett rättsväsende som också fungerar i landet och det har varit en drivkraft för flera länder att inför demokrati, fredsbygget måste fortsätta.

Kanske ditt val är fred, demokrati eller klimatfrågan, men din röst är viktig.

Maria Larsson avslutade sitt tal med att tala om att bakom henne fanns det både broschyrer och en massa människor i vita jackor som ville prata politik och uppmanade de som lyssnade att komma fram och just diskutera politik.

Som andra namn på Kristdemokraternas lista över kandidater till EU står Sofia Modigh och hon var näste talare på Stortorget.

Sofia Modigh talade om att vi måste ta en match mot droger och alkohol i EU, i EU just nu finns det många drogliberala politiker och Sofia Modigh hade för enbart en vecka sedan en debatt med en som vill släppa drogerna fria, hans vision var att allt elände som kommer från droger uppstår just för att det är förbjudet, Sofia som inte höll med svarade naturligtvis emot.
Det skulle inte lösa några problem med att släppa drogerna fria, så det är viktigt att välja politiker som kan försvara narkotika och alkohol politiken vi har i Sverige, andra länder börjar även snegla mot vårt system. De stora införselkvoterna är en del till att alkoholkonsumtionen har ökat markant i vårt land och om vi tittar utanför våra egna gränser så blir det många barn som växer upp i familjer där det finns alkoholproblematik.

Sofia Modigh avslutade sitt tal med jag är den kandidat som kan ta en match med övriga politiker i EU om drog och alkohol politiken.

Siste talare för dagen var Ewa Sundkvist som är nummer 18 på Kristdemokraternas kandidat lista och hon är Örebroare, vår högst placerade kandidat.

Ewa Sundkvist talade om att rädda Östersjön, vi måste alla som bor runt den göra något och det krävs samarbete för att något ska hända. Vi kan inte fortsätta med alla transporter så som vi har gjort tidigare.
Ewa Sundkvist talade även om att hon vill se en tydligare varudeklaration på mat så att vi konsumenter lätt kan se varifrån fisken kommer till exempel och hur den har fraktats.
Vad vill vi att det ska vara för värderingar i Sverige, vi valde en väg med fred och etiska värderingar när vi gick med i EU vi kommer arbeta för en god politik och moral om vi tar oss till EU-parlamentet.

Örebro är en del av Europa och för att vi ska känna oss trygga i Örebro måste vi känna oss trygga i Europa först.

Efter talen och invigningen så var det möjligt att prata med representanter från Kristdemokraterna vi talade med Ewa Sundkvist och hon tycker att klimatfrågan borde bli den viktigaste i EU-valet, men att det även är viktigt att visa människor att EU påverkar mycket i vår vardag även om vi inte tänker på det så ofta, 60 till 70 procent av de beslut som fattas inne på rådhuset är påverkade av EU på något sätt, men det är det inte många som vet om.
Att bryta ner frågorna så att de inte verkar vara så långt borta från människors vardag kan vara viktigt för att få upp valdeltagandet.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar