×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2009-05-10  

Centerpartiets Riksting avslutat.

style="background-color:#000000; background-image:URL(bilder/black.png); display:block; overflow:auto; width:473px; height:650px;"> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Under lördagen hade Centerpartiet sin rikstingsmarsch genom centrala Örebro med anledning av att de har haft partistämma på Conventum i Örebro under fyra dagar nu i maj.

De startade från Drottningparken som ligger precis i slutet på Drottninggatan och gick till Järntorget med en liten extra runda runt slottet och de som stod vid Järntorget kunde då se vilket långt tåg det var.
På Järntorget väntade Sofia Larsen som är Örebro läns riksdagsledamot från Centerpartiet, men hon var inte ensam om att vänta på alla deltagare i marschen, med sig hade hon Linda Bengtzing och Lasse Berghagen.

Sofia Larsen var konferencier under eftermiddagen på Järntorget och hon hälsade alla de distrikt som deltog i marschen välkomna när de kom fram till Järntorget. Först i tåget var Folkorkestern Lyran som de flesta Örebroare säkert känner igen vid det här laget, men under den här marschen var de inte ensamma om att spela utan det var flera olika orkestrar med i tåget för att det skulle vara musik hela vägen.

Efter Folkorkestern Lyran kom riksdagsgruppen för Centerpartiet med de politiker de flesta förknippar med Centerpartiet så som deras ledare Maud Olofsson.

Först upp på scen var ledaren för Centerpartiets ungdomsförbund Magnus Andersson. Magnus Anderssons tal innehöll till större delen hans och partiets tro på individen, att individer besitter den styrka och drive som behövs för att föra Sverige och världen framåt.
Magnus Andersson berättade på ett bra sätt om en av sina upplevelser på Kuba när han träffade människor vars tro verkligen kan flytta berg, han träffade på en ung man som leder en ungdomsorganisation för ett demokratiskt Kuba och när han skulle lämna över sin väska med inte godkända böcker och tidningar till killen så fick han inget tack utan endast ge mig tre minuters försprång, några dagar senare fick han ett SMS där det stod att allt gått bra.

Varje enskild människa är fantastisk var något som Magnus Andersson återkom till ett flertal gånger i sitt tal, men han talade även om att många ungdomar mår dåligt han hade tagit del av en rundringning som Centerpartiets ungdomsförbund hade gjort till kommuner och frågat hur deras kliniker för ätstörning var öppna under sommaren och enbart fyra kommuner i landet hade sommaröppet på den typen av kliniker, resterade stängde under sommaren. Magnus Andersson talade om att alla kan göra något för att hjälpa en ungdom, vara där som stöd när flickvännen gjort slut, eller vikariatet går ut. En kan inte göra allt men alla kan göra något och tillsammans kan vi göra underverk.

Magnus Andersson är obeskrivligt stolt för att Centerpartiet röstade ja till förslaget om en lag om kurator och psykolog på skolor, i dag finns det varken kuratorer eller psykologer på skolorna där de så väl behövs, men med en lag så kommer den hjälpen att finnas till hands för unga som mår dåligt och behöver någon att prata med.
Magnus Andersson avslutade sitt tal med att förkunna att om ett och ett halvt år skrivs det historia när Centerpartiet och Alliansen vinner valet för andra perioden på raken.

Innan talet från Maud Olofsson var det underhållning med Lasse Berghagen och Linda Bengtzing, Lasse Berghagen var först ut och han startade allsången med En kväll i juni för att fortsätta med Gå och pröva dina vingar. Linda Bengtzing kom upp på scen och berättade att hon hade haft lite svårt att bestämma vilka tre låtar hon skulle välja att framföra under sin tid på scen, men hon bestämde sig för att välja enbart sånger skrivna av Örebroare, så först ut var Alla flickor och eftersom hon pratade mitt i sången så råkade hon glömma bort andra versen men det var ingen fara eftersom en del av publiken kunde den och hjälpte henne tillbaka på rätt spår.
Linda Bengtzing är verkligen en underhållare av klass och hon får publiken med sig rätt enkelt vad det verkar som, roligt att höra publiken sjunga med i hennes sånger så att hon kunde säga släng dig i väggen Lasse.

Publiken var lite blandad,en del av de lite yngre var där för att höra Linda Bengtzing och inte brydde sig så mycket om politiken som det talades om, men sen var det naturligtvis även många Centerpartister på plats, bland annat pratade jag lite med Rasmus Persson som är ordförande i programnämnd social välfärd i Örebro, han tyckte att det hade varit trevliga dagar i Örebro och allt har fungerat perfekt. Det var första gången så många röstberättigade Centerpartister var på plats under en partistämma. När det gäller valet till EU så tycker han att det är viktigt att bryta ner frågorna så att de får lokal förankring, många tycker att EU är så långt bort och tror att det inte påverkar, även om EU påverkar mycket i det kommunala politiska arbete. Rasmus hoppas att det kommer att bli klimatfrågan som hamnar i fokus när det gäller EU men det är omöjligt att säga vilken fråga som kommer att bli viktigast under valet.

Sista talare ut på scen var Maud Olofsson Centerpartiets ledare, hon inledde sitt tal med att tala om vilken känsla det var att stå på scenen och se alla människor som hade samlats på Järntorget.
I höst är det 20 år sedan öst och väst förenades och Maud Olofsson hade inte räknat med att hon skulle få uppleva fallet av Berlinmuren, människorna i öst riskerade sina liv i kampen för demokrati och till slut vann de.
Centerpartiet har också gjort en resa, vi startade lite frågande och har gått till att vara det tydligaste partiet med vad vi vill.

EU är en frivillig sammanslutning av stater och vi var väl många som undrade innerst inne om öststatsländerna skulle bli fullvärdiga medlemmar. Vi var det parti som hade starkast motstånd mot att införa övergångsregler när öststaterna skulle gå med i EU, men till slut stod vi som segrare och vi gjorde rätt och fick rätt.

Den 7 juni är det EU val, många tänker att det berör inte mig, men vad händer om vi fortsätter att förorena Östersjön. Om vi med skygglappar på fortsätter att säga att det berör inte mig så kan inte samarbetet fortsätta för att förbättra miljön. När världen står handfallen om miljöfrågor är det skönt att vi har lämnat reaktor frågan bakom oss,

Centerpartiet vill bygga en eko effektiv ekonomi, företag ska ges möjlighet att tjäna pengar på klimatsmarta lösningar, Sverige behöver en vision inom forskning så att vi kan locka forskare från hela världen hit för att utveckla lösningar på klimatproblemen. Vi vill förena framtidstro och jobb med miljömålen.
Klimatmötet i höst är viktigt och ingen möda kommer att sparas för att få ett nytt klimatavtal påskrivet. Nu är vi på väg ut i Europa och sprida tanken om en ekologisk klimat ekonomi,

Idag släppte vi vårt valprogram, vi vill stärka EU. EU ska bli en röst för säkerhet och företagsamhet, skatter har visat sig vara ett effektivt sätt i att motverka utsläpp. EU ska slåss för frihandel och bra djurhushållning, fri rörlighet över våra gränser inom EU är också viktigt. Stärka integriteten och ha en human asyl och flyktingpolitik, samt arbeta för kvinnors rättigheter i EU.

Vi förenar ett starkt miljöengagemang med att skapa fler jobb, vi måste se EU som ett verktyg i det arbetet vi har framför oss. Originalet är alltid bättre än kopiorna.
Det viktigaste är att skapa tro på framtiden och att vi tar ansvar för de mest utsatta. Utsatthet är en brist på att se sina egna resurser, En bra och trygg uppväxt tillsammans med en bra skola som resulterar i ett bra jobb och säkerhet inför framtiden är viktigt.
Centerpartiet har startat Nystartskontor i utsatta stadsdelar för att hjälpa människor till en ny start i livet, vi vill även se en social ekonomi som ska ge före detta kriminella en chans till ett nytt liv utanför kriminaliteten.
När vi tog över fanns det många vägar ut i utanförskap, vi har vänt på det så att det nu finns många vägar in i gemenskapen, men det finns fortfarande mycket kvar att göra. Kravallpolis och stängsel är inte lösningen för Rosengård i Malmö utan vi måste hjälpas åt att rusta där segregationen är som störst, om barnen trivs så trivs vuxna. Vi har en ovana att betrakta alla som kommer hit från krigsdrabbade områden som offer, men vårt uppdrag är att göra det möjligt för dem att växa.

Att unga tjejer mår dåligt är ett tecken på att det inte är bra i samhället, det är vårt gemensamma ansvar att hjälpa till, ingen vill tillbaka till det socialbidragssamhälle som var tidigare. Vi måste prata med unga och lyssna på vad de säger, de tänker ofta globalt och lokalt på en gång, det är inte säkert att våra Nystartskontor kommer att vara rätt för den generation som växer upp nu.

Det är lättare att vara pessimist än optimist i dagens samhälle, när det varje dag är stora svarta rubriker i tidningarna, men vi har rensat ut alla gamla spöken och skapat en union, 147 miljoner människor ingår i EU det är fler än vad Ryssland och USA har tillsammans. Vi kan utnyttja vår politiska makt till att släcka de oroshärdar som finns ute i världen. Om inte vi gör det vem gör det då. Förmågan finns och kraften, kompetensen och pengarna finns, det enda som svajar är viljan. Men om viljan finns så visar ni att det är bättre med optimism än med pessimism.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar