×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2009-05-07  

Sverigedemokraterna på Stortorget.

style="background-color:#000000; background-image:URL(bilder/black.png); display:block; overflow:auto; width:473px; height:650px;"> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Tre talare men ingen debatt under SDs tal på Stortoget i Örebro.

©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
partiets topplistade kandidat till EU Sven-Olof Sällström.

©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
SDU-ordförande Erik Almqvist agerade konferencier.

©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Sverige ger 12 miljoner mer i bidrag till EU än vad vi får tillbaka de pengarna och Sven-Olof Sällström ansåg att vi kan använda bättre i Sverige.

©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Ett störande inslag.
Trots en direkt begäran om hjälp från polisen valde poliserna att hålla sig en bit bort.

Under den väldigt regniga och kalla torsdagen hade Sverigedemokraterna ett valmöte på Stortorget i Örebro.

Konferencier under Sverigedemokraternas valturne är SDU-ordförande Erik Almqvist ledde både partiledare Jimmie Åkesson och deras topplistade kandidat till EU Sven-Olof Sällström genom talen på ett bra sätt.

Tyvärr missade vi inledningen på torgmötet men det mesta han vi med att höra. Trots polisens närvaro på Stortorget blev mötet avbrutet av en ung man som försökte störa de Sverigedemokrater som skulle tala, Erik Almqvist försökte få assistans från polisen att avlägsna den störande men klarade tillslut av det själv och då tackade han polisen för den insatsen. Något sådant skulle inte hända om det var något annat parti som höll torgmöte och det är en viktig principfråga för Sverigedemokraterna att få samma spelregler som de andra politiska partierna.

Jimmie Åkesson talade om att Sverigedemokraterna inte har tillgång till etablerad media på samma villkor som riksdagspartierna har, nu när tv4 ska börja med politisk TV reklam så talade Sverigedemokraterna med dom och ville ha egen reklam sänd men fick då till svar att det enbart var för riksdagspartierna det var öppet, men senare fick de höra att Junilistan hade blivit erbjudna reklamtid likaså Feministiskt initiativ som liksom Sverigedemokraterna inte är med i riksdagen, så som vanligt var det olika regler för Sverigedemokraterna som för andra partier.
Jimmie Åkesson undrade hur tv4 kan ta sig rätten att bestämma vilka som får vara med och vilka som inte får vara med, men fenomenet är utspritt och det är tydligt att vi som Sverigedemokrater inte har samma villkor som andra när det gäller media det har vi märkt ett flertal gånger.

Sven-Olof Sällström är en av de personer bakom de 10 punkter som Sverigedemokraterna har i sitt valprogram för EU, den viktigaste punkten är den om utträde ur EU.
En av anledningarna till att Sverigedemokraterna vill gå ur EU är att EU har utvecklats till något helt annat än det Svenska folket sa ja till i omröstningen 1995.
EU grundades på samarbete mellan länder, men har utvecklats till att flytta mer och mer av bestämmanderätten bort från Sverige och till Bryssel, Sverigedemokraterna vill att Sverige ska få tillbaka sin självbestämmande rätt. Sven-Olof Sällström sa att det är dags att fråga Svenskarna på nytt vad de tycker om EU just för att EU har ändrat sig sedan folkomröstningen.

Sverige ger 12 miljoner mer i bidrag till EU än vad vi får tillbaka de pengarna och Sven-Olof Sällström ansåg att vi kan använda bättre i Sverige, vi betalar 30 miljarder i bistånd och det är som det ska då de pengarna går till olika kriser i världen, men de tolv överskjutande miljonerna som vi ger till EU går till länder som kanske inte behöver dem egentligen.

Sven-Olof förespråkar ett självständigt Sverige men visst behövs det samarbete mellan länder men då ska det vara ett frivilligt samarbete inte ett påtvingat som det blir under EU.

En annan anledning till utträde ur EU är den planerade utvidgningen som planeras av EU, Turkiet är en kandidat till att gå med i Europeiska Unionen vilket får Sven-Olof Sällström att fråga om vi kan tänka oss att skicka Svenska soldater för att hjälpa Turkiet vid behov om de hamnar i krig med någon av sina grannar till exempel Syrien. Sven-Olof undrar även varför Turkiet ska gå med då det inte ligger i Europa, det är bara att titta på kartan så ser vi att det inte hör till Europa.

När Jimmie Åkesson avrundade på Stortorget så talade han om att alla partier har EU motståndare på sina listor till EU valet, men när de väl kommer till Bryssel och ska rösta så röstar de flesta så som partiet tycker, alltså spelar det ingen roll om de har kritiker mot EU på valsedlarna, det kommer inte att ge någon effekt i Bryssel. Om Svenskar röstar på ett parti som vill gå ut ur EU så kan det göra skillnad även nere i Bryssel.

Jimmie Åkesson sa även att det är ett viktigt val som kommer nu till EU och de kan inte påverka om de inte kommer in, han vill att de som röstar på Sverigedemokraterna ska säga nej till den koloss som EU börjar bli och att de som inte vill ha ett Europeiskt förenta stater ska lägga sin röst på Sverigedemokraterna.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar