×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2009-05-07  

Jazz på Kulturhuset.

style="background-color:#000000; background-image:URL(bilder/black.png); display:block; overflow:auto; width:473px; height:650px;"> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
På Onsdagskvällen var det jazziga toner som dominerade på Kulturhuset i Örebro då de fick besök av Rigmor Gustafsson med musiker som sista anhalt på deras turne i Europa.

Förband för kvällen var Quarters To >Quarters som även om de är ett ungt band redan är duktiga musiker och hanterar jazzen väldigt bra, vi fick höra en av deras egna kompositioner som egentligen inte har något namn men kallar guldbollen eller 23-8 sista namnet kom av att första gången de spelade in den så gick den i 23-8takt, de hade även med sig en sångerska som speciell gäst, Mari Wallander framförde Spring can really hang you up the most på ett väldigt bra sätt, hela bandet har stora möjligheter att ta sig långt inom jazzen

Efter en ordentlig omorganisation på scen så var det dags för Rigmor Gustafsson och hennes musiker.
Rigmor Gustafsson och hennes musiker fick ett varmt välkomnande när de klev ut på scen, första halvan av konserten ägnades i huvudsak åt Rigmors nyaste skiva Alone with you och vi fick höra alla låtar från skivan under kvällen och hennes vinst av en Grammis för bästa jazzskiva 2007, att hon fick en Grammis förstår man när man hör henne framföra sångerna live.

Hela bandet verkade tycka att det var roligt att stå på scenen och även om inte Kulturhuset var fullt så var det ändå en välbesökt spelning, Rigmor Gustafsson har inte spelat live så mycket och det märktes de jag pratade med hade inte hört henne live tidigare utan endast på skiva.

Therese Olsson brukar normalt inte lyssna på jazz men om det ska vara något jazzigt så blir det Rigmor Gustafsson hon spelar, hon gillade även förbandet och tycker att det är bra att ett band från kulturskolan får komma ut och visa upp sig.

Thomas Bergström lyssnar normalt på blues men var och lyssnade på Rigmor Gustafsson och gillade det han hörde, han hade inte hört Rigmor Gustafsson live tidigare men berättade att han gillat det han hört på skiva.

Rigmor Gustafsson var ackompanjerad av Jonas Östholm på piano, Lars Danielsson på basfiol och amerikanen Eric Harland på trummor, det var samma musiker som var med Rigmor och spelade in senaste skivan vilket gjorde att hon tyckte att det var extra roligt att få åka på turne med just dom, saknades från skivan var gitarristen Max Schultz men de klarade sig alldeles utmärkt utan gitarr under kvällen, det märktes att det var samspelta och gillade att stå på scenen tillsammans. Rigmor berättade att det inte är det enklaste att få alla samlade utan det hade tagit ett tag men nu passade de på att ha riktigt roligt tillsammans under tiden de har på vägarna.

En som fick lite extra uppmärksamhet under kvällen var Jonas Silfversten Bergman som är den konstnär som just nu har utställning med sina verk på Kulturhuset. Jonas Silfversten Bergman tyckte att det var bra musik och roligt att det var många som var inne och tittade på utställningen, det var inte så många som pratade med konstnären men han var nöjd ändå.

I Rigmor Gustafssons musik finns mycket utrymme för musikerna och de musiker som spalde med henne är helt klar duktiga, det blev många stunder av briljant trumspel och det är inte så ofta jag ser en trummis som verkligen lever sig in i musiken så som Eric Harland gör när han spelar, men alla musiker är uttrycksfulla och gör spelningen till en upplevelse.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar