×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2009-03-21  

Tullamore Brothers på Clarion Hotel

> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Då Irlands nationaldag infaller den 17 mars så är det inte så konstigt att Tullamore Brothers har bråda tider just nu, de har haft flera spelningar runt om i länet i dagarna och den sista på ett tag är i Köping på 21 mars.

Tullamore Brothers hade sin stora spelning i Nora den 7 mars då de firade 40 års jubileum, i och för sig har Tullamore Brothers spelat ihop i 20 år men eftersom jubileet var tillsammans med Hönsa Karin som också spelat ihop i 20 år så blev det ett 40 års jubileum.

När Tullamore gästade Örebro så var det fullt med publik och de hade även gästartister med sig upp på scen, publiken fick sig en helkväll med Irländsk folkmusik och det var några Irländare som hade letat sig till Clarion för att lyssna.

Tullamore Brothers startades 1988 och har spelat in två skivor så här långt, men enligt Asker-Thomas så finns planer på en tredje och de har kommit så pass långt att de har bestämt vad den ska heta, nämligen Still Going Wrong så som de kallade sitt 20 års jubileum men det finns inga låtar inspelade än och skiva nummer tre kan vara lite knepig enligt Thomas, första skivan är bara att köra, andra lite bättre kvalitet och tredje ska ju helst vara bättre än de två andra så det kan säkert bli en utmaning för dem.
Asker-Thomas säger också att det krävs som musiker att vara lite fingerfärdig med sitt instrument när man ska spela Irländsk folkmusik och han tycker att det är lite synd att vi i Sverige inte har en lika stark tradition av folkmusiken, här kom dragspelet och knuffade undan fiolen och tog folkmusiken i en ny riktning och det har hänt i flera omgångar med Svensk folkmusik, i Irland är folkmusiken mer närvarande i samhället så barnen lär sig den när de är små och på ett helt annat sätt än vad de gör här.

Tullamore Brothers spelar för att det är kul och de är inte ute och jagar spelningar, den perioden i livet är förbi enligt Thomas som har haft den erfarenheten från tidigare band han medverkat i, Tullamore har ungefär två spelningar i månaden och det är lagom, de spelar endast för att det är kul och att de naturligtvis gillar Irländsk folkmusik.

Som sagt var det full fart på Clarion under tiden som Tullamore brothers spelade och musiken var uppskattad av de som var på plats.
Det bästa med Irländsk musik är att det är svårt att inte ryckas med i takten, tyvärr finns det inte möjlighet att dansa inne på Clarion annars så hade det antagligen varit fullt på dansgolvet när det börjar rycka i kroppen av musiken. Den Irländska folkmusiken är uppiggande och livlig, vilket är ett trevligt inslag på musik scenen i Örebro.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar